reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

Gosiaczek niestety nie chcę Cię martwić ale to może być łysienie plackowate na tle nerwowym, miałam to napoczątku ciąży. Tylko że miałam łyse placki na głowie, napoczątku swędziało, więc drapałam - myślałam że uczulenie, ale po czasie zaczęły z tych miejsc wypadać włosy, robił się strup i łysy placek na głowie wielkości około 1x1cm. Znam dobrego dermatologa od którego dostałam płyn na smarowanie, bo w ciąży za dużo mi nie mógł dać, ale bardzo pomogło włosy odrosły a po łysych plackach brak śladu. Dermatolog mówił że często łysienie powiązane jest z problemami z tarczycą, stresem no i czasami z ciążą.
A włosy będą nam wypadać, taki urok połogu i laktacji. Zmieniają się poziomy hormonów przez co cierpią nasze włosy.

reklama
u mnie też lecą garściami:( Na samą myśl o myciu i rozczesywaniu mam drgawki jak sobie pomyślę jaka ilość włosów wpadnie do wanny i zostanie na grzebieniu...

u mnie to samo - kiedyś po myciu mogłam rozczesać włosy w pokoju teraz muszę to robić w łazience bo przynajmniej trzy razy muszę zdjąć z grzebienia garść włosów nie mówiąc już o tym ile leci na około albo zostaje pod prysznicem... no i jedno to wypadanie a druga sprawa że są bardzo słabe i się łamią straszliwie... a i rosną gorzej - w ciąży grzywkę obcinałam praktycznie co tydzień a po porodzie co miesiąc...

ostatnio zatkalam odplyw w wannie swoimi wlosami :szok: Wychodza garsciami, ale ja zawsze mialam za duzo wlosow wiec nawet sie ciesze. W ciazy nakladlam mase wosku aby zmniejszyc objetosc. Na szczescie (tfu, tfu) pazurki sa super mocne i dlugie.

Dziewczyny moja mała nie chce jeść!!Dzisiaj ostatni posiłek jadła po 18 i to tylko jakies 30 mla teraz zawsze po kąpieli ja karmiłam i zasypiała.Dzisiaj jak chciałam ja nakarmic to był tylko jeden wielki ogromny wrzask.CO robić?

Angel przede wszystkim spokojnie! Moj mial tak dwa dni temu, po kapieli zamiast jesc wrzeszczal, musialam go uspic,a po dwoch godzinach obudzil sie glodny i zly. Moze sproboj uspic i podac mleko na spiaco.

dziewczyny mi juz chyba resztki wypadają, ale miałam tak że myślałam ze łysa zostane, teraz je podcięłam i mam nadzieje, ze sie wzmocnią

reklama
Do góry