reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

Madzioolka też czekam na wiadomość co z emolium stosujesz na ciemieniuszkę. Ja na ciałko Weroniki używam Kremu specjalnego Emolium, świetnie nawilża, w ciągu dnia ma skórkę bardzo ladną, po nocy jest gorzej.

reklama
To słyszałam też (pisałam o tym wcześniej) że jeśli ciemieniuch nawraca lub nie da się jej pozbyć trzeba udać siędo dermatologa, on wypisze recepte na specjalną maść robioną w aptece...bo nawracanie ciemieniuchy jest prawdopodobnie alergiczne

u nas tak jakos samo przeszlo... ale nie zapeszam bo lubi wracać ;)

gorszy problem mam z kołdunkami...bo mlody ma dlugie wlosy z tylu glowy i ciagle mu sie kręcą i kołtunią...codziennie rozczesuje ale czasami az nożyczki idą w ruch :-(

Misiu niestety wiem o tym, że nawracająca ciemieniucha może oznaczać alergię. Biorąc pod uwagę te zmiany na skórze wcale bym się nie zdziwiła gdyby tak było. Ale do lekarza pójdę dopiero w czwartek, wtedy przyjmuje inna babka która jakoś więcej rzeczy zauwaza niż ta moja.

nam z kolei olejuszka pomogła, nakładałam 30 min przed kąpaniem i ciepłą czapeczkę, potem szczotkowanie mycie też szamponem olejuszka i szczotkowanie i tyle zeszło po 4-5 dniach ale Mati miał tego trochę. Ponoć błędem jest nakładanie na noc bo wtedy tworzy sie skorupa, a wszędzie tak piszą...

reklama
Do góry