reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

Kupiłam dzisiaj tą emulsję Emolium, posmarowałam główkę po kąpieli i zobczymy. A przed kąpielą Mustela dodatkowo. U nas prawdopodobnie to na tle alergicznym, bo do tego zmiany na policzkach takie jak przy azs. Dzisiaj byłam u pediatry, a we wtorek jeszcze do dermatologa idę. Pediatra kazała dietę hypoalergiczną zastosować. Zero białka krowiego, orzechów, kakao, cytrusów, owoców drobnopestkowych... Jakoś mi to nie pasuje, bo od początku jem wszystko praktycznie i małemu nic nie było... te zmiany na policzkach ma od soboty dopiero, a ja sobie nie przypominam żebym coś nietypowego jadła...

reklama
silva u nas podobny problem. niestety te wszystkie zmiany alergiczne najczęściej wychodzą dopiero ok 4, 5 miesiąca więc to że wcześniej było ok nie musi dyskwalifikować diagnozy... ja też odstawiłam od dzisiaj białko. z dwojga złego chyba wolałabym skazę niż azs.

no właśnie przeczytałam, że alergie lubią się ujawniać po kilku miesiącach wrrr:/ ale z większości się wyrasta więc ufff:) ja właśnie nie wiem co z tą dietą zrobić, bo mam wrażenie że te zmiany na twarzy trochę zaczynają blaknąć i zastanawiam się czy nie znikną niebawem same... a jeśli zacznę od razu dietę to nie będę wiedziała czy zeszły same i czy to kwestia diety...

Na ciemieniuchę ponoć rewelacyjne jest Olejuszka ze Skarbu Matki...w aptekach można kupić

Dziewczyny, ja już chciałam iść do apteki po coś na ciemieniuchę, bo tragiczna skorupa się małemu zrobiła, wyciekał płyn surowiczy i okropnie to wyglądało. Koleżanka z pracy poleciła Linomag. Już po pierwszej nocce widać było wyraźną różnicę! Posmarowałam dość grubo i założyłam czapeczkę po kąpieli na noc. Rano schodziło po delikatnym pomasowaniu palcem. Dziś jesteśmy po drugiej nocce, sądzę, że jutro już niewiele zostanie :-)

Hej dziewczyny, sporo czasu mnie nie było (coz moja pociecha wymaga ciąglej obecnosci i jest marudna) - pisze tu poniewaz nie ma watku nt dolegliwosci kobiet po porodzie :((
Wyobrazcie sobie, ze cala ciaze i 3 miesiace PO cieszylam sie bujunymi lśniacymi wlosami, a od niedawna doslownie z dnia na dzien skora mojej glowy (przednia czesc nad uszami i grzywce) jest czerwona pojawily sie krostki i ......!!!!! wypadają mi wlosy! ba to ze wypadają to podobno normalne ale mi sie ostro przerzedzily i wytworzyly takie jak u faceta ZAKOLA czy cos, boje sie ze to jakies lysienie plackowate czy inne swinstwo!!!
Poradzcie co robic, dermatolog kazal uzywac nizoralu bo to moze łojotok! ale to G.... pomaga

kazda wskazowka bedzie mile widziana - czy tylko ja mam ten problem? a jak mi te wlosy juz nie odrosną

JESTEM ZAŁAMANA
nie wiem czy to stres bo sama zajmuje sie dzieckiem, maz pracuje po 15 godz dziennie, na rodzine liczyc nie moge - szkoda slow

Mi też od tygodnia lecą włosy garściami, ale nie mam żadnych innych objawów... Gosiaczek, nie wiem co Ci doradzić, chyba powinnaś iść do innego dermatologa!

skoro sa jakies krostki to chyba nie jest zwykle wypadanie po cizy do dermatologa trzeba

mi tez wypadaja garsciami i ciagle benek ma wlosy miedzy paluszkami wiec 90% czasu to mycie dziecku rak i wyciaganie moich wlosow bo ciale pcha lapki do buzi eh...

Silva, trasia oby te wysypki i plamki nie okazały się azs...
Gosiaczek też poleciłabym innego dermatologa, tu zwykły szampon, nawet nizoral moim zdaniem nie wystarczy

reklama
Do góry