reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

mamusiu wiec jak pierdziochy nie ida to ja nie wiem... u nas szly pierdzioszki i mala sie tak wzdymala (nie wiem jak to okreslic inaczej) zachowywala sie podobnie do dziecka z kolką. A Towj jak sie zachowuje oki to znaczy ze tak ma poprostu.... jak u trasi :tak: Ale ze sie prezy to ja juz nie wiem... daj znac jak bedzie po czopku :tak:

reklama
na początku wypychała, ale potem wsadzałam głębiej i ściskałam posladki. Nie do wypchnięcia wtedy:) Dziś nawet nie zdążyłam ścisnąć posladków....

u nas ciemieniuszka prawie zeszła:) podejrzewam że jeszcze jeden dzień i będzie po:) a zrobiłam tak: 2h przed kąpielą krem Mustela, potem podczas kąpieli namaczałam głowę wodą z Ollatum i po chwili wyczesywałam skorupkę szczoteczką do zębów (średniej twardości), a potem zmywałam tą całą skorupkę szamponem Nivea i czystą wodą, a po kąpieli jak włoski wyschły nakładałam na noc emulsję Emolium i rano znowu Emolium

trochę zameszania z tym jest ale i efekty są:)

Dziewczyny u nas ten sam problem, tj. zaczęło się jakieś 3tyg temu, jak robiła zawsze od 3-5 kupek dziennie tak potem była 1 i któregoś razu nie było wcale i dopiero na drugi dzień. Potem 4 dni przerwy i kupa, znowu 5 dni przerwy i kupa (normalne, nie jakaś duża), teraz nie robi już od 6 dni i już sama nie wiem - idziemy dziś do pediatry. Nie mam pojęcia co jej się pozmieniało :-( Cały czas jest marudna, wyje od wczoraj strasznie, pierdziochy idą. Już sama nie wiem czy to zęby, kupa, czy skok. Masakra ze spaniem, budzi się w nocy co 30-60min i tylko cycuś ją uspokaja (nawet nie pije, tylko mamle) i musi ciągle mnie czuć, nie moge nawet się odwrócić bo już jest ryk, ciągle musze ją dotykać, dłonią, łokciem czym kolwiek wtedy pomarudzi i zaśnie. Jak wyjde do WC to od razu się budzi - istna maniana.

icak - to idz jak najszybciej bo jak nie było kupy od 6 dni to niedobrze, u nas jest codziennie a jak jest na drugi dzien to taka mega i niewyobrazam sobie zeby w niej siedziało 6 takich kup... musi ją coś boleć i dlatego jest taka marudna. Probowalas czopek glicerynowy? Po nim napewno sie oprozni i jej ulży

reklama
Do góry