reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

Dokładnie. Dlatego staram się nie trzymać Ediśka w sterylnych warunkach, tylko powoli przyzwyczajać go do wszystkiego, co jest w środowisku. Tzn. myję mu rączki po zabawie z psem, ale nie robię afery z tego, że jakaś maskotka ma kilka kłaków, a mały weźmie ją do buźki. Wyjmę kłaki, a Edi bawi się dalej. Itd. Niech się młody powolutku uodparnia naturalnie. Dlatego też nie wyparzam smoczków, tylko raz na jakiś czas przelewam je wrzątkiem po umyciu.

reklama
ja smoka też tylko raz na jakiś czas przelewam wrzątkiem i również jestem jak najbardziej za nietrzymaniem dziecka w sterylnych warunkach... u nas mały jest najbardziej szczęśliwy, jak mu się uda dorwać coś zakurzonego ;)

zołza, saffi co do wysypki nie pomogę...ehh też myślę, że to urok naszych czasów :/

:) larvunia piękne fotki, ja mam takie z różnymi dzieciakami z rodziny, ale nie do publikowania, bo to po prostu mała naga banda taplająca się w błocie na podwórku, ale uśmiechnięte niespotykanie :]

Kurcze,ugotowalam dzis Mai eko marchewke z jablkiem i bananem i jej brzuszek,klatke i ramiona od wewnatrz wysypalo.Mala czerwona wysypka ale niewyczuwalna raczej w dotyku.Najwiecej po kapieli jak ja wycieralam.Pozniej zbladla ale troche zostalo.Chyba ze to druga opcja-zle wyplukany bodziak po mydelku odplamiajacym i tego sie trzymam.Tak bardzo nabralam ochoty na gotowanie....na sloiczkach hippa skorke miala piekna

reklama
andariel zobacz co znalazlam o tej masci cholesterylowej...
http://www.atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=1424
rozne opinie sa...
mi wlasniemezulo ja przywiozl zrobiona w aptece, jutro bede nia Misiula smarowac
ale chyba te wygojone miejsca tylko i tylko na noc.
w ciagu dnia CETAPHIL nadal.... ale zero juz sterydow!

mrsmoon widzisz... ponoc nawet marchew moze sama uczulac... masakra jakas.

Do góry