reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
Silva, synek mojej koleżanki ma niezstąpione ( ale nie wędrujące) i będzie miał operację, ale to głównie ze wzgl. na to, że coś tam z penisem też jest nie ok. Widziałam i ma aż siny kolor... A to wędrujące, to chyba częsta sprawa, co??

babeczki może coś podpowiecie, bo Hance zrobił się tydzień temu w kąciku oka taki jakby maciupeńki pryszczyk, pare dni temu przestały z tego oczka lecieć łzy (jak płacze to tylko drugim oczkiem lecą), a wczoraj pękły jej naczynka w tym oczku i ma taki mały krwiaczek na gałce... Wczoraj przy okazji szczepienia podpytałam pediatre czy to aby nie zapchane kanaliki, ale zignorowała troche sprawe i stwierdziła że przy kanalikach byłoby nabrzmiałe pod oczkiem:eek:
Martwić się? miałyście coś podobnego?

Icak, ja lekarzem nie jestem, ale jak łzy nie lecą, to od razu nasuwa się zatkany kanalik. A ten lekarz co? Stwierdził, że to nie to i nic dalej nie zrobił?!?! Tak, przy zatkanym kanaliku łzowym robi się obrzęk, a czasem wielka gula pod oczkiem. Ale nie znaczy to, k***a, że można olać temat i nic nie robić :baffled: Ja bym poszła w pn do lekarza z tym oczkiem.

dzięki zołza, mi też się od razu ten zatkany kanalik nasunął, ale pediatra olała sprawę :-( a Hanka nie da sobie wymasować tego kącika oka :wściekła/y:

My po kontrolnej wizycie u pediatry. Wypytałam o wszystko - kupki, przybieranie, jedzenie...Pani doktor bardzo fajna i rzeczowa. Maja waży 7780 więc nie jest źle, cały czas jest ciut poniżej 50-tego centyla. Kupki po warzywach mogą takie być i w ilościach 3-4 też. Mam dalej dicoflor podawać, pół saszetki rano, pół po południu. Poza tym Maja nie powinna już jeść w nocy - ja to wiem, ale jak to zrobić? Pani dr poradziła dodawać do wieczornej kaszki dyni, kaszę robić naprawdę gęstą, żeby syciła na długo. Spróbujemy, ale jakoś wierzyć mi się nie chce, ze to pomoże.
Poza tym poleciła nam udać się do okulisty, bo Maja lewym oczkiem zezuje. Więc kolejna wizyta przed nami...Ale najpierw szczepienie w czw - już drżę na samą myśl...

dziewczyny help! Hanka zjadła przed chwilą to sreberko z papierosów całe, dokładnie to co po otwarciu przykrywa filtry :szok: musiało spaść na ziemię, a że wszędzie jej pełno raczkując zgarnęła to i zjadła, nie udało mi się już nic jej z buzi wyciągnać :szok: Zaraz oszaleje, gdyby to był zwykły papier to luz, ale to takie sreberko, wiec pokryte jakimś gównem na pewno. Teraz panikuje, czy tam jakiś metali ciężkich nie ma i jej nie zaszkodzą :-( oszaleje zaraz

reklama
Do góry