reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

I u nas ślinotok się zaczyna :)
Mamusia, u nas sporo tych kupek, ostatnio rzadkie i zastanawiałam się czy to czasem nie biegunka. Póki co od rana poszły dwie większe. I na pewno jeszcze będą, czasem zrobi malutko, czasem bąka na mokro puści ;) Ale tak z 5-6 się uzbiera przez cały dzień. Za to w nocy w ogóle nie robi ostatnio.

reklama
Blusia, Aneczka - mój tak miał ostatnio tzn duzo kup i takich rzadszych (nie licze kleksów) minimalnie to 6 dziennie, poszlam az z tym na kontrole do lekarza bo balam sie ze to moze byc sraczuszka i mały mi sie odwodni a to może być bardzo niebezpieczne dla takiego maluszka - no i mialam racje - maly dostal lakcid L (pół apułki 2 x na dzien przez 5 dni, musialam potem dokupic jeszcze 5 ale to jest bez recepty na szczescie mały ładnie jadl chyba mu smakowało) i teraz robi 2 - 3 kupki czyli cale szczescie pomoglo :)
jak taka kupka u Waszych pociech bedzi9e dluzej tez idzcie do lekarza albo kupcie ten lakcid L

Dziewczynki to nie są biegunki...dzieci karmione piersia porostu częściej mają kupki i są bardziej wodniste...poza tym moja pediatra powiedziała że kupki moga być wodniste kiedy dzieci reagują na zmianę pogody...są upały więc mozna dziecku podać probiotyk z wodą...działa osłonowo i pomaga w takie upały np acidolac baby

U nas też ślinienie, wkładanie paluszków do buzi i ciumkanie ich.

A od wczoraj młody zrobił 2 wodniste kupki z lekko brązowym śluzem i ja od razu w panikę:szok: Temperatury nie ma, apetyt dobry tylko marudny od 2 dni ale to chyba przez te upały. Mam nadzieję, że tak kupka to nic poważnego:tak: Póki mały ma się ogólnie dobrze to poobserwuję o poczekam jakby co pędzę do lekarza. Me lecimy na mleku sztucznym więc nie wiem czy to nie od tego coś.

u mojej małej wczoraj było bardziej wodniście, dziś już normalnie grudki są, ale już 3 dzisiaj, w nocy zero, na wieczór tylko kleks,nie wiem czy się martwić... juz bylo tak ze robila 3 dziennie, ale cos sie jej pozmienialo, moze to faktycznie ma zwiazek z pogoda, ale przy tym je jak zawsze, caly czas na piersi

Ostatnia edycja:
My też należymy do tych śliniących,kaszlących,kichających i glutkowatych.Czytałam że już od 3 miesiąca dzieci mogą swędzieć dziąsełka i dlatego tak leci im ślinka i bardzo pchają rączki do buzi.A co do pleśniawek to zdecydowanie polecam dziecięcy mocz.U nas zdziałał cuda.Bianka miała całą buzie w pleśniawkach,smarowałam kilka razy dziennie aphtinem i nic.A wystarczyło że dwa razy dziennie taka mokrą pieluszką przejechałam jej w buźce i wszystko wyglądało pięknie.Jednak stare sposoby najbardziej sprawdzone.
Po za tym mam do was pytanko.Czy wasze dzieciaczki tez mają na główce pod włoskami tak jakby łuszcząca się skórę?Bianka to mój pierwszy dzidziuś i nie mam pojęcia co to jest i od czego i no co z tym robić?

reklama
Angel to typowa ciemieniucha, wystarczy ok godziny przed kapiela dobrze nasmarowac glowke oliwka, pozniej porzadnie umyc i wyczesac. Po kilku dniach powinno zniknac.
Alessandro bardzo oszczedza pieluszki :-D Kupe robi co ok 3 dni, nie robi tez zadnych kleksow. W sumie nie ma zadnych problemow brzuszkowych. Jedyny minusik, to pierdziochy - jak go karmie to tak puszcza, ze musze pielucha sobie nos zakrywac :-D:-D

Do góry