WItam Dziewczyny mam taki problem... Bylam dzisiaj u pediatry gdyz moj 2,5ms synek robil rzadkie zielone/zólte zielono-zólte niekiedy mało białe kupki.. NA szczescie jest zdrowy i dr zalecila Lakcid 2x1/2 ale stosuje 1x1 bo nawet w aptece farmaceuta był zdziwiony ze takie dziwne podawanie.. bo sama nie wiedziałam co robic z 2 czescia wyrzucac odstawiac..?? I zaproponowal mi tak jak wyzej. Uzywałyście moze ten probiotyk? co o nim sadzicie? mi sie zdaje ze przynosi efekty bo 2razy juz karmilam i nie bylo kupki... tylko ulewania co sie wcześniej rzadko zdarzalo.. dodoatkowo Pani dr wiedzac ze dziecko ma 2,5ms kazała podawac kleik ryzowy.. w aptece maja od 4ms i moim zdaniem to stanowczo za wczesnie?? nie wiem czy mam podawac czy co robic?Karmie naturalnie czasem MM.
Kleik ryzowy możesz podać dziecku bo chodzi tu o to żeby ułatwić maluszkowi trawienie przez co kupki bedą ładniejsze i łatwiej będzie je zrobić.( Kleik ryzowy to stara szkoła); co do lakcidu to ja osobiście go nie lubie bo tak naprawde niewiadomo co zawiera, jaki jest jego skład. Polecam zaś DICOFLOR30 w saszetkach, profilaktycznie po pól saszetki dwa razy dziennie.