reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

Lavrunia ja tez mysle, ze to moze byc czekolada - kakao powoduje zatwardzenie. Ale duza ilosc owocow moze spowodowac bol brzucha. 3mam kciuki, zeby juz bylo dobrze.

reklama
Mamuśki, Ada od kilku dni robi wodniste kupki. Największą zawsze rano, aż pielucha pływa. Czy to może być biegunka? Po południu te kupki nadal są rzadkie, ale już jest więcej takiej jakby papkowatej. Nic jej nie jest, gorączki nie ma, zachowuje się normalnie, bo to że sporo marudzi i płacze to u niej norma :/ Coś jej mogę podać czy lepiej iść do lekarza?

Blusia moja miała kilka razy bardzo wodnistą kupkę, po prostu wszystko pływało. I zastanawiałam się czy to biegunka aż raz ją przyłapałam na tym, że ona po kupce robi wielkie siku... które już w pieluchę z kupą nie wsiąka i wszystko zaczyna pływać. Wydaje mi się, że skoro potem jest ok z kupkami to raczej nie biegunka. Ale ja specem nie jestem, nie znam się...

a u nas wczoraj były dwie kupki w dzisiaj jeszcze zadnej...;poki co nie marudzi ani go brzuzek nie boli no i pierdzioszki smierdzące są wiec pewnie gdzies sie czai za rogiem :-)

Kurczę dziewczyny Malwina zaczyna sobie coś pokasływać...cholera jasna...nasza pediatra na urlopie do 1 września...będę musiała iśc państwowo...nie pasuje mi ta lekarka ale cóż...nie wiecie co się podaje takiemu maleństwu na kaszelek?

Nasz pokasłuje też czasami, ale skoro się nie pogarsza i nie ma temp., to nic nie robimy. Tylko mój ma taki kaszelek jakby od zachłystywania się... Taką przynajmniej mam nadzieję;)

Nasza też kaszle, ale po pierwsze robi to jak je, jak się zakrztusi, a w między czasie zdarzyło jej się też kaszlnąć, ale bardziej wyglądało mi to na to jak by jej coś "krzywo" poleciało (ślina chociażby) bo na jednym odkaszlnięciu się kończy.

nasz tez pokasłuje ale nie jest przeziembiony... nie ma temperatury ani kataru...

a kaszle bo jak gada to czesto się śliną zachłystnie :)

reklama
I u nas kaszelek na porządku dziennym i tak jak pisze Aestima i Aneczka jakby mały się zaksztusił i jakby próbował coś odkaszlnąć, czy jakby mu po prostu zaschło w gardziołku. Nasze maluchy mają tyle wspólnego ze sobą :tak:

Do góry