Dziewczyny kupiłam herbatkę rumiankową, wypił 50ml a teraz wciąga mleczko powinien zjeść ok 90ml. A tej herbatki to ile razy dziennie podajecie i ile ml?? Mam nadzieje, że to mu ulży w kupkaniu, a za tydzień jak skończy miesiąc to spróbujemy herbatkę z kopru włoskiego.
reklama
Evka bo ja ciemna masa jestem i tą z kopru to ja kupiłam Bobovity jeszcze w ciąży i ona jest po 1 miesiącu. Ale jestem zła, że wcześniej nie zauważyłam, że Hippa można od 1 tygodnia Zwróciłam na to uwagę jak kupowałam dziś ta rumiankową.
aaga1407
Mama Julki (ur. 29.01.07)
materacyk w łózeczku podniesiony wiec glowka wyzej jest uniesiona, ale niestety to nie pomagaagaaa odnosnie ulewania....akart wczoraj kolezanka mi o tym opowiadala ze jej jedna blizniaczka tak ulewala, probowali rozne mleka i nic nie pomoagalo i ktos jej podpowiedzial zeby mala lezala pod takim katem jak w tych szpitalnych wozeczkach, chyba nawet lozeczko tak ustawili i ulewanie minelo jak reka odjal
wiem ze dla alergików ale mysle ze moze byc tak ze pediatra bedzie chciała zeby zmienic jakby nic nie pomagało. Jula tez dosc mozcno ulewała i lekarka stwoerzila ze to moze byc skaza. al;ergia moze sie tak rowniez objawiac, czyli skora moze byc w porzadku, a dziecko moze np. ulewac. No ale zobaczymy, narazie kupilismy ten zageszczacz, ktoregogłównym składnikiem jest mączka chleba swietojanskiego to samo co ma własnie wspomniany przez ciebie bebilo. Ania pałaszowała dzis z nim mleczko i poki co nie ulała, zwykle była juz przynajmniej raz przebierana, nie mowiac o tym ile udało sie złapac do pieluchyKuma
My jemy mleczko gerbera i małego brzuszek oki - kupka raz dziennie, a co do dopajania to tez chciałam mu podawac herbatke rumiankowa, koperkowa albo wode z glukoza ale wszystkim pluje i nie chce pic. Tylko mleko, a ile pija wasze maluchy bo olek co 3 godziny(w dzien i w nocy) domaga sie jedzenia i wypija 150 wody + 4 ł. mleka (wiem, ze na tyle wody powinno byc 5 ale tyle mu starcza, a nie chce go przekarmiac) przeciez to porcja na 4 miesiac a on jest dopiero w 2.
aaga1407
mm ha raczej nie pomoze na ulewanie, bo to mleko dla dzieci z tendencjami do alergii.
Jest taki bebilon dla dzieci ulewajacych - ale jest dosyc drogi puszeczka 350g ok. 30 zł
Co do ilosci wypijanego mleka to moje mam wrazenie ze pałaszuja non stop, przynajmniej w dzien bo w nocy dosc ładnie spią. w dzien zalezy wszystko od tego jak spią, ale pomijajac spanie jedza co 2 godz, a ilosci sa bardzo rózne, czasem ledwo zjadaja 60, a czasem 120, jedank zwykle 90.
Natomiast jezsli chodzi o herbatki to moje maluchy tez nie sa wielkimi entuzjastami, mało piją, ale w sumie ilosci to nie umiem podac
dziewczyny mój maluch jest na cycu i daje mu herbatki bo ma lepsze bąki i kupki po nich. mam 3 : rumiankowa, koperkowa - po 1 tyg, i ułatwiająca trawienie po 1 m-cu czasami wypija po 100 ml z każdej dodam ze cyc co 2 lub 2i pół godz, więc mam niezlego głodomora :-)
A mam pytanie czy macie malusie poduszki w łóżeczkach czy wózkach?
ja bardzo chcialam i tesciowa mi uszyla komplecik, podusie i kolderke, ale chyba nie w pore bo cieplusio na dworze ;-) Zrezygnowalam z kompleciku, bo stwierdzilam ze taki maluszek to na plasko przeciez musi lezec... pare razy byla na tej podusi na spacerku, ale nie glowa na niej lezala a od pupy juz ja kladlam nozki tylko zwisaly heh, ale zrezygnowalam szybko z niej... Teraz sie chustujemy ;-) W wozku juz wieki nie byla, na poczatku chyba pare razy tylko.... Ze 3 tyg juz nie byla w wozku
jejku a u mnie padac zaczelo, wyszlam z psem i zmoklam... nie spodziewalam sie dzis deszczu... Nie zapeszajac to odkad mloda sie urodzila to ja od ok 22.00 do 4.00 dziecka nie mam ;-) spi jak susel... kochana Misiulka :-) Teraz to zauwazylam jak niektore pisza ze maja przerabane w nocy eehh wspolczuje Wam...
edit:
w lozeczku mamy, ale taka strasznie plaska, jakby jej nie bylo ;p ale jest
reklama
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
My na początku mieliśmy w łóżeczku tą poduszkę klin, ale Mała tak zaczęła wędrować w nocy że zjeżdżała z niej i leżała w poprzek łóżeczka cała rozkopana i powyginana więc teraz w łóżeczku tak jak zołza mamy tetrę pod główką i przykrywamy kocykiem.
W wózku nie mam też poduszki, też jest tetra plus kocyk z tym że ostatnio podniosłam delikatnie w gondolce dno od strony główki bo jest możliwość regulacji (aż do pozycji siedzącej) i teraz nie leży całkiem płasko tylko na takie pochylni i mam wrażenie że jej lepiej.
W wózku nie mam też poduszki, też jest tetra plus kocyk z tym że ostatnio podniosłam delikatnie w gondolce dno od strony główki bo jest możliwość regulacji (aż do pozycji siedzącej) i teraz nie leży całkiem płasko tylko na takie pochylni i mam wrażenie że jej lepiej.
Podziel się: