reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

a te krpelki sa na gazy czy na co co podalas...
bo moze to odbijanie ja meczy a raczej jego brak... ja zauwazyalm u mojej ze jak za malo jej sie poodbija to tez ryczy niemilosiernie. Po herbatce na trawienie po 1 mies (doslownie pare lyzeczek podalam) jak stary facet mi beknela i zasnela od razu... Wiec my mamy problemy widze zoladkowe bardziej... przeszlo u nas z niemocy robienia kupek na zoladek :dry: Zycie...
Oby naszym Wszystkim brzdacom nic nie bylo!

reklama
U nas też małe rewolucje z kupka i bączkami, zawsze jakąś godzinkę po jedzeniu młodu zaczyna kwiczeć i wić się aż robi się czerwony a potem lecą bączki. Karmię go wyłącznie mlekiem sztucznym (czasem dostanie butle czy 2 mojego jak uda mi się coś ściągnąć) więc może to mleko jest nieodpowiednie dla niego. Więc mam pytanie do mam karmiącym mleczkiem sztucznym, jakie wy podajecie swoim maluszkom. Ja dawałam Hipp, a teraz je Bebiko. A może taka po prostu jego uroda, że musi się pomęczyć żeby zrobić ta kupkę. No już sama nie wiem :-(

a podajesz mu herbatki mi polozna mowila ze przy mm trzeba dopajac bo mm to jakby drugie danie a brakuje mu picia... my jemy bebiiko i herbatke hipp rumiankowa i kupki ida pieknie...mamy jedna dziennie bez zadnych prezen :-)

Ironia ale czy ta herbatka jest od pierwszego miesiąca?? Matiemu jeszcze brakuje paru dni i nie wiem czy mogę już mu podawać?? Ale jak zasną o 11 tak co chwilę się budzi, kwiczy macha kończynkami i puszcza bączki ale widać, że go to męczy na maxa.

o właśnie doczytałam, że ta herbatka to od 1 tygodnia więc chyba kupię bo aż żal patrzeć jak się dzieciątko męczy.

Kuma my tez na bebiku, ale dopajamy podobnie jak ironia. Musisz dopajac przy mleku modyfikowanym. gdu dziecko jest karmione piersią to poprzystawieniu mleczko leci rzadziutkie, takie własnie picie, dopiero poxniej leci treściwe, przy mm dostaje tylko samo tresciwe wiec dopajaj, herbatki sa po pierwszym tygodniu, mozesz tez parzyc rumianek i podawac taka słaba herbatke osłodzoną glukozą, lub sama wode z glukozą, moje tez czasem popijaja woide bez glukozy.
Generalnie u nas po bebiku z kupami jakis wiekszych problemów nie ma Adas robi 2,3, a Ania zwykle 1 - 2, ale czasem zdazy jej sie nie zrobic i wtedy jest bardzo marudna. jednak u niej to mzoe wynikac nie tyle z mleka co z tego ze bierze żelazo. Moej maluchy mialay problemy kupowe po Nanie

u nas tez po nanie były problemy i to duze :-/ nie za dobre to mleko...dajemy teraz najzwyklejsze najtansze i najstarsze bebiko i jest super :-)

My za to meczymy sie z ulewaniem u Ani. Mysle jedank ze to chyba nie wina mleka bo w szpitalu jadła enfamil i bebilon i tez ulewała, a w domy dawalismy nan - pronblemy z kupą, poza tym ulewała i tak. Moze ten zageszczacz pomoze, a jak nie to pewnie bedziemy musieli sprobowac jakies mleko HA

agaaa odnosnie ulewania....akart wczoraj kolezanka mi o tym opowiadala ze jej jedna blizniaczka tak ulewala, probowali rozne mleka i nic nie pomoagalo i ktos jej podpowiedzial zeby mala lezala pod takim katem jak w tych szpitalnych wozeczkach, chyba nawet lozeczko tak ustawili i ulewanie minelo jak reka odjal

reklama
Kuma
My jemy mleczko gerbera i małego brzuszek oki - kupka raz dziennie, a co do dopajania to tez chciałam mu podawac herbatke rumiankowa, koperkowa albo wode z glukoza ale wszystkim pluje i nie chce pic. Tylko mleko, a ile pija wasze maluchy bo olek co 3 godziny(w dzien i w nocy) domaga sie jedzenia i wypija 150 wody + 4 ł. mleka (wiem, ze na tyle wody powinno byc 5 ale tyle mu starcza, a nie chce go przekarmiac) przeciez to porcja na 4 miesiac a on jest dopiero w 2.

aaga1407
mm ha raczej nie pomoze na ulewanie, bo to mleko dla dzieci z tendencjami do alergii.
Jest taki bebilon dla dzieci ulewajacych - ale jest dosyc drogi puszeczka 350g ok. 30 zł

Amela byla dokarmiana mlekiem m od 3 miesiaca i ani nan, ani bebiko, anii bebilonu tylko humana jej pasowała. Dopiero po ok. roku zasmakowała w bebiku.

Do góry