reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
mrsmoon ojej nie mam pojecia, spytaj lekarza najlepiej... ja na wizytach zawsze o wszystko pytam... czasami dzwonie do swojej rodzinnej i jej dupe truje ;-):-)

zapytam przy wizycie przed szczepieniem, bo nie chcę jej ciągać znów i stresować niepotrzebnie...po tym szpitalu i neurologu zrobiła się strasznie niespokojna, potrafi nagle z krzykiem się obudzić, a wczoraj nawet w trakcie cycania krzyknęła tak, że aż ja podskoczyłam:-(

DZIEWCZYNY HELP!!!!!!!! jak poznac czy dziecko mecza gazy?nie wiem juz sama co sie dzieje, mlody od jakis dwoch dni ma dziwne napady placzu,przewaznie przed snem a dzis to juz mi cialge wyje. kupe robil dzis chyba ze 3-4 razy. uspienie go graniczy z cudem....macie jakies pomysly co sie moze dziac???? do tej pory usypialismy sie na lezaco( bo na lekkie kolysanie na boki reagowal histeria), maly ze smokiem otulony kocykiem i przytulony do mnie a teraz.....nie da sie tylko ryk.....juz mnie glowa boli od tego:(

marta jeśli to gazy to zazwyczaj dziecko podkurcza nóżki, energicznei kopie, wije się itp. i brzuszek jest twardawy. Może zjadłaś coś podejrzanego, jesli się cycujecie. Na debiut kolkowy to już troszkę za późno (prawie 2 m-c), więc może właśnie na coś z twojej diety źle zareagował i stąd te płacze.

Marta - my mielismy kiedys taka akcje ze mloda od ok 17 do 21 nie chciala sie uspokoic tylko byl wsciekly ryk, takie jak kolka. Na szczescie to byl jednorazowy incydent a dzien wczesniej zjadlam dzem truskawkowy i muffinke czekoladowa z czekolada. Moim zdaniem to ostro na nia podziałało.
Moją jak mecza gazy to sie prezy, steka podkurcza nozki i sluchac bulgotki w brzuchu ale nie placze mocno.
Taki placz rowniez moze byc ze zmeczenia jak sama jest mega zmeczona i nie moze zasnac

o na gazy mi to nie wyglada bo on raczej sie prostuje caly, wyglada to jakby wlasnie byl zmeczony i nie mogl usnac....tylko ze ja nie wiem jak mu pomoc go wyciszyc:/ a moze to skok rozwojowy?:/

Marta jak Maja była zagazowana to brzuszek miała twardy i taki napompowany i kupki były ale bączków już nie mogła puścić, pomagało masowanie brzuszka, przyginanie nóżek do brzuska no i regularnie podajemy jej Esputicon - przez pierwszy miesiąc dostawała 2x2 kropelki rano i wieczorem a od drugiego miesiąca pediatra pozwoliła na zwiększenie porannej dawki do 3 kropelek, wieczorem dalej dostaje dwie

reklama
poszlam za rada madziolki i dalam malemu na noc dwie kropelki esputiconu i dzis rano tez dostal. wstal rano , pobawil sie godzine, potem nagle ryk wiec usypanie i poszlo w miare gladko,tylko ze niestety usnal w wozku i to po porostu w dwie sekundy( a do tej pory usypiany byl na lozku) wiec moze faktycznie to brzuszek i dodatkowo bezpieczniej sie czuje w wozeczku.....no zobaczymy jak dzien dzis minie....

Do góry