reklama
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
no wlasnie tez tak mysle co do fridy a z babolkami to patyczkiem do uszu tez próbowałam ale są za gleboko, musze husteczke spr dzieki Mamusiacóreczki
dziewczyny moj maly ciezko oddycha tzn. ma katarek i kuzki glebiej w nosku waham się czy pomóc mu fridą - nie wiem czemu ale mam obawy, co myślicie???
moja mloda jak miala ok 2- 3 tygodni dostala lekkiego katarku (mlody ja zarazil chyba) i frida wysysalam smarki. Powiem Wam ze przy synku mialam odruchy wymiotne a tu nie Delikatnie zasysalam, nie raptownie , po malutku... takie smary szly ze hej a w cale nie bylo widac z wierzu ze cos ma w nosku... oczywiscie najpier w kropelkach sola zakrapialam nosek i odczekalam 5 min i dopiero frida robilam. Z wyczuciem Katarek miala 5 dni jakos....
mamusia czerwcowa my mamy fridę ale jej nie używaliśmy, bo jakaś wielka mi się wydała to raz, dwa, że położna odradzała przy takim maluszku, ponieważ jego układ pokarmowy to jeszcze "prosta rurka", zwieracz żołądka często jeszcze słaby i zdarza się, że rodzice ciągnac zasysaja treść z żoładka takiemu maluchowi poza tym jest to mało przyjemne dla maluszka. Pediatra mówiła mi, że podczas choroby to też bywa średnim pomysłem, bo dostępne fridy nie mają filtra bakteryjnego i rodzice często sami fundują sobie infenkcje dróg oddechowych, wciagając zarazki w płuca... dlatego nam polecano gruszkę. Na codzień kozuchy wyciagam pałeczką do uszu zwilżoną w soli fizjologicznej.
Nasza Iskierka śpi płasko, ma tylko tetrę ale pod całą sobą , daję jej te bambusowe bo są nieziemsko milusie w dotyku:-)
No i Natalka się nie rozkopuje bo mama zawiją ją w kocyki niczym w rożki, ale rączki musimy mieć uwolnione, bo inaczej krzyk
Nasza Iskierka śpi płasko, ma tylko tetrę ale pod całą sobą , daję jej te bambusowe bo są nieziemsko milusie w dotyku:-)
No i Natalka się nie rozkopuje bo mama zawiją ją w kocyki niczym w rożki, ale rączki musimy mieć uwolnione, bo inaczej krzyk
Ostatnia edycja:
Mamusiu, ja póki co fridy nie używam. Zakraplam solą fizjologiczną i Ada po prostu wyki****e je A wtedy jak już są na wylocie to pieluszką tetrową je wyciągam. Młoda niestety też ma katarek na szczęście niezbyt mocny.
mamusiaczerwcowa
My uzywamy Fridy bo mały miał katarek. U Meli starczała sól f. i na brzuch ale u niego nie, wiec najpierw sol morska w spreju a potem odciagam - małemu pomogło. Katarek miał straszny i budzil sie z grzykiem jak mu nos sie zatkał. Zawsze przed karmieniem.
My uzywamy Fridy bo mały miał katarek. U Meli starczała sól f. i na brzuch ale u niego nie, wiec najpierw sol morska w spreju a potem odciagam - małemu pomogło. Katarek miał straszny i budzil sie z grzykiem jak mu nos sie zatkał. Zawsze przed karmieniem.
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
moj dostal krostek na klacie czerwonych chropowatych i tylko tam zastanawiam sie od czego, to raczej potowki nie sa, moze to pokarmowe jak myslicie?
mamusiu my mamy aspirator do noska o taki
Marimer, urzadzenie do oczyszczania nosa, 1 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
i już kilka razy wyciągaliśmy glutki z noska bo ma je często i męczy go ten zatkany nosek, ale jak sie da to wyciągam patyczkiem albo chusteczka
dziewczyny a mój Mateuszek ma od dziś taką wysypke jakby na twarzy główce całej pod szyjką i do połowy na pleckach i brzuszku - jadłam od piątku po 3-4 plasterki pomidora i wczoraj na pizzy dużo sosu z koncentratu pomidorowego - czy to moze być w związku z tym? dodam ze mój mąż jest uczulony na pomidory
Marimer, urzadzenie do oczyszczania nosa, 1 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
i już kilka razy wyciągaliśmy glutki z noska bo ma je często i męczy go ten zatkany nosek, ale jak sie da to wyciągam patyczkiem albo chusteczka
dziewczyny a mój Mateuszek ma od dziś taką wysypke jakby na twarzy główce całej pod szyjką i do połowy na pleckach i brzuszku - jadłam od piątku po 3-4 plasterki pomidora i wczoraj na pizzy dużo sosu z koncentratu pomidorowego - czy to moze być w związku z tym? dodam ze mój mąż jest uczulony na pomidory
reklama
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
Kati83 - możliwe że to od pomidorów czy sosu pomidorowego ale że Twoj mąz jest uczulony akurat na nie to nie znaczy ze Mały też musi na nie być, nie jedz ich i obserwuj ale za kilka dni jak wysypka ustąpi bym spr zjesc choc troszke pomidora by upewnic sie ze to od nich
Podziel się: