reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
zolza takiego jeszcze nie widzialam tez, fajny, ale nie jest od 6 mies :confused:

drugie podejscie dzis ze smoczkiem zrobilam tym razem gdy zasnela przy cycku podsunelam jej smoczek. Zaciagnela dwa razy zassala go i nagle odruch wymiotny i wypadl... wiec odczekalam minutke i znowu podalam go, jezorkiem wypychala na spiocha wiec podparlam pieluszka go i znowu na wymioty ja wzielo az troche mleka oddala tez :-(
nosz kurde
moze ten smoczek za duzy dla niej jest no bo jak mam to rozumiec, ona nie tyle co go wypycha co ma zaraz odruch wymiotny :baffled:

Larvunia może Miśka ma za duży smok, ja mam z TT i Malwince pasuje bo juest mały i lekki, inne nie wchodziły w grę...no i też z początku miała odruch wymiotny, tak jej wciskałam aż zwymiotywała ale w końcu załapała

Moja mała też ma czasami odruch wymiotny. Zwłaszcza wtedy kiedy zaraz po cycu dostaje smoka. Ale wtedy wkładam go powoli do jej buźki tak żeby go sobie kilka razy liznęła. Jak tak go sobie kilka razy liźnie i nie jest taki suchy to nie ma zazwyczaj problemu z zassaniem.

Larvunia może Miśka ma za duży smok, ja mam z TT i Malwince pasuje bo juest mały i lekki, inne nie wchodziły w grę...no i też z początku miała odruch wymiotny, tak jej wciskałam aż zwymiotywała ale w końcu załapała
A mój krasnal pogardził smoczkiem TT...nie mógł go zaciągnąć, więc dałam mu avent...ssanie jak w maluchu ;)

larvunia - hehe wiem o czy m piszesz ale te smoczki naewet wypakowane nie były z ochronki :-) a fee tez nie wyobrazam sobie smoka ktore ktos mial juz w buzi.. nawet wyparzonego ;-)

ironia dzieki, narazie wyprobuje te najtansze za 5zl co widze sa na allegro, bede w miescie to kupie ;-) Ale dzieki laska :*

reklama
Dziewczynki czy maluch którejś z Was ma naczyniaka? Mój krasnal ma na czubku głowy-byłam przekonana, że to jakiś ślad po pobieraniu krwi czy coś takiego, a tu mi położna mówi, że to naczyniak. Byłam u pediatry i powiedział, że sporo dzieci się z nimi rodzi i najczęściej maja takie znamię na twarzy. na szczęście u nas jest to czubek łepetyny wiec zarośnie kudełkami i nie będzie widać. Ponoc często zanika, ale zdarza się, że jest usuwany laserowo :/

Do góry