reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

heh moja tez mientosi lapki w buzi... jak mnie sie dowolac nie moze :sorry2:
jutro znowu powalcze z tym smoczkiem zobaczymy jak to wyjdzie

dobranoc dziewczyny :-)

reklama
JAkiś czas temu [cholera wie, jaki, bo mi się dni zlewają i tracę poczucie czasu] Edgar też nam ulewał i wymiotował, gdzieś z tydzień to trwało. Martwiłam się, ale to było właśnie z obżarstwa. Ale chlustał strasznie. Uparcie podawałam mu smoczek, kiedy chciał "wisieć" przy cycu. Teraz bywa tak, że chce "powisieć" i czasami się na to godzę, bo dziecko potrzebuje bliskości, ale ogólnie dostaje smoka i też mu dobrze :-)

Larvuniu, a nie masz za dużego smoczka dla niej? Może ona po prostu potrzebuje mniejszego? Różne dzieciaczki mają różne upodobania ;-)

Larvunia, moja też chlusta. Czasem zaraz po jedzeniu, a czasem nawet po godzinie potrafi. I to takie fontanny, że wszystko dookoła mokre :( I mam tak samo jak Ty, że mała potrafi non-stop na cycku wisieć. Smoka też wciskam, ale miłością wielką go nie darzy. Poza tym ciągnie go tak łapczywie, że jej wypada (o ile w ogóle uda się jej go wcisnąć;) ) Dzisiaj znów od rana na cycu wisiała. No i się doigrałyśmy. Wzięłam ją do odbicia i ładnie jej się beknęło dwa razy. Po czym za chwilę wszystko mi zarzygała. Nosem też jej idzie. Aż się przestraszyłam, bo przez chwilę nie mogła złapać oddechu, jakby ją zatkało :( Niestety u nas też cyc dobry na wszystko. I przez to coraz mniej bawi mnie to karmienie. W nerwach mówię do D. że mam w dupie to całe karmienie i będę karmić butelką. Po czym za chwilę cycka wyciągam. Bo tak naprawdę nie wiem czy ona jest głodna, czy chce się uspokoić (czasem wystarczy, że ma sutek w buzi i już zasypia), a dziobie mnie czy D. a zasadzie cały czas, więc to chyba nie oznaka głodu. Rączek do buzi nie wkłada nawet jak jest głodna.
Właśnie leży na łóżku i chyba zasypia. Może ze zmęczenia, bo przez 10 minut wyła, po tym jak ją odłożyłam. Bo smok nie, na rączkach tak po prostu nie, tylko do cyca. Miałam dosyć. Wiem wyrodna jestem :zawstydzona/y: Ale przynajmniej będę miała chwilę, żeby się umyć po tym całym ulaniu ;)

Blusiu, nie jesteś wyrodna :-)Też chciałam rzucać w pi*du karmienie piersią i przerzucać się na butlę... Na szczęście udało się nam ogarnąć temat. W każdym razie nie myśl nawet, że jesteś wyrodną matką! Jesteś po prostu matką, która nie chce zwariować, co Ci się chwali, bo co dziecku po matce, która zwariowała? ;-) Trzeba też myśleć o sobie!Mam nadzieję, że uda się Wam w końcu wypracować jakiś system, żebyście obie były zadowolone :-)Wy i wszystkie Mamusie z szalejącymi szkrabami...

Larvuniu, a nie masz za dużego smoczka dla niej? Może ona po prostu potrzebuje mniejszego? Różne dzieciaczki mają różne upodobania ;-)

niby zerowka wiec nie moze byc duzy...
am o ten

TOMMEE TIPPEE SMOCZEK USPOK. PURE 0-3M 1 SZT 3 KOL (1710564345) - Aukcje internetowe Allegro

Blusia ja sadze jak zolza ze nie jestes wyrodna... ja tez czasami wychodze z pokoju jak juz mam dosc a mloda jeczy i jeczy
(ona mi nie placze wogole) albo pojekuje tak zalosnie...ze sie serce kraje, ale na 5 min musze czasami wyjsc i odsapnac ....bo inaczej idze zwariowac...

Ostatnia edycja:
Larvuniu popróbuj inne smoczki. Czasem dzieciom po prostu nie pasuje kształt. Moja też wypluwała TT i kompletnie nie kumała do czego służy, a jak dałam jej do buzi MAM to od razu załapała i zassała. Niestety trzeba popróbować, bo każde dziecko preferuje inny kształt...

larvuniu ja mam takie MAM Baby, MAM Start - MAM Baby, bpa , bpa free, bisfenol, butelki bez bpa, butelki bez bisfenolu, smoczki bez bpa, smoczki bez bisfenolu, bisfenol a, butelki dla niemowląt, smoczki dla niemowląt, jedwabisty silikon, szczoteczki dla niemowląt, bute
ale to nie znaczy, że Michalince też taki spasuje. Po prostu idź do sklepu i kup jakiś o innym kształcie i próbuj. Niedawno mój brat kombinował ze smoczkiem dla swojej córeczki, bo też mieli ppodobną sytuację, że mała cały czas na cycu. I nie chciała żadnego smoczka, wszystko wypluwała. Kupili ich wiele, każdy inny, a tu nagle małej spasował jakiś najtańszy smoczek nieznanej firmy. Więc na to naprawdę nie ma reguły.

My mamy smoczki 7zł za sztukę i Edgarowi pasują ;-)

Larvuniu, to wyjście na 5 minut jest zbawienne, też tak miewam, zwykle gdy mały pręży się i szaleje przy karmieniu, próbując ukręcić matce suta :-p Albo oddaję go Kudłatemu na chwilę [o ile jest wtedy w domu].

reklama
Do góry