reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
u nas nuki robią furore...kupilam zajebiste aventu drogie i w pingwinki i maly tylko fuknął jak je zobaczył wiec leżą nieuzywane.. moze chcesz larvunia:? :-)

a nuk miał w szpitalu podawany i pewnie dlatego je tak lubi ;-)

z tymi smokami to faktycznie cała batalia, po 2 tygodniach plucia smokiem nakupowaliśmy różnych różnistych i wsadzaliśmy na próbę: zwykłego odrzuciła, nuka nie chciała, mieliśmy tez 2 z hemy podobne do nuka i nic, dopiero z aventu posmakował, nie pała do niego miłością ale przynajmniej ssa od czasu do czasu - kupiliśmy 2pack za 30zł chyba z osłonkami

moj smoka na okragło by chciał...smok musi by jak zasypia, jak ma czkawk, jak mu sie odbic nie moze... :)) smoczkowe dziecko mi sie trafiło ;-) ale ni narzekam bo wystarczy ze dziubek idzie w dół znaczy bedzie ryk smoczek widzi i juz spokojny :]

Smoczki świetne :)

Larvunia, Zołza
, dzięki kochane :) Ja wiem, że nie mogę dać się sterroryzować i nic jej nie będzie jak trochę popłacze. Tylko, że ona nie pojękuje jak Michasia Larvuni, tylko drze się jakby nie wiadomo co jej się działo. Wścieka się, cała przy tym czerwona. I nawet jak ją dziś wyjęłam z łóżeczka po takim darciu to na rękach się uspokoić nie chciała :( Zastanawiam się co to będzie jak już tego cycka nie będzie, a ona smoka nie polubi.

Zołza, przy Jaśku miałam podobną sytuację, bo on też zasypiał przy cycku. Odłożony do łóżeczka budził się za chwilę i płakał. A ja wiedziałam, że jest głodny, bo za dużo nie zjadł tylko zasnął. Zaczęłam odciągać mleko i podawałam z butli. Wiedziałam wtedy ile zje i karmiłam go wtedy co 3 godziny. Piersią karmiłam nad ranem i chyba w nocy (już nie pamiętam dokładnie) ;) I właśnie D. zasugerował że może tak spróbować, a ja się zastanawiam...

Edit:

Ironia, zazdroszczę bardzo bardzo :)

Blusiu, no to my też tak właśnie wcześniej robiliśmy, kiedy mały zasypiał po 5minutkach ssania cyca. Ściągałam mleko, ale karmienie i tak zaczynałam od przystawienia Edgara do piersi. Kiedy przysnął [zawsze po 5 minutach ;-)] pomęczyłam go kolejne 5 minnut, a potem dawałam butelkę. Teraz, na szczęście, ogarnął się już i ssie dłużej :-) Powodzenia!

ironia ale masz fajnie, pozazdroscic tylko
no i nie obraz sie kochana wole smaczka nieuzywanego, choc wiem ze wyparzyc mozna, to jakos jak z majtakami u mnie :sorry2:

w przyszlym tyg bede na miescie to bede polowac na smoczki.....
dzis tez jej ak dlugo wpychalam podstepem najpierw, ale wyczaila ze to smoczek odrazu i wypychala jezykiem az w koncu odruch wymiotny i odpuscilam :sorry2:

reklama
larvunia
My tez mamy te smoczki tt i małemu nie pasowały, dostalismy w szpitalu aventa i był mu za ciezki teraz mamy tez ten mam i moze mały go nie kocha ale ssa, a jak wypluwa to pieluszka tetrowa mu kłade by go przytrzywac -patent ze szpitala. W tt Olkowi nie pasował ten rodzaj koncówki, bo one maja teki wyprofilowany kształt, a avent i mam i jeszcze lovi maja taki płaski.

Super te smoki.

Amela nie chciała smoka i teraz jeszcze kciuka pcha do buzi, wiec ja juz na porodówke wziełam dla Olka smoczek by go przyzwyczajic. Gdzies przeczytajam, ze smoczek moze nie jest najzdrowszy dla zgryzu ale przynajmniej zamyka otwór (buzie) z ktorego wydobywa sie ten nieznosny odgłos :-)

Do góry