reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

u mnie kupki też wodniste, więc to chyba norma, i faktycznie dzieci karmione butelką mają inne kupki, a takie wodniste to się będą utrzymywać dopóki normalnego jedzenia nie zaczniemy wprowadzać, swoją droga niezłe ciśnienie się robi w jelitkach naszych bobasów - wczoraj leżąc na brzuszku puściła kupkę z takim pałerem, że w odległości metra widoczne były tego efekty :-) no i faktycznie... może nie tyle, że jakoś pieknie pachną ale nie smierdza mi w ogole te kupki

Ostatnia edycja:
reklama
mojego zaczely smierdziec jak na butle przeszlismy..zapach musztardy i ser białego a feee... :) ale coz zrobic lepsze to nizby mieso jadł ;)

u nas też wodniste kupki. Takie musztardowo-jajecznicowe, ale czasem pojawia się jakaś lekko zielonkawa. Nie wiem od czego to zależy, bo jem to samo:) I faktycznie nie śmeirdzą. Zapach kojarzy mi się z czymś pomiędzy sianem a karmą dla mojego kota!

Tymcio cały dzien sie meczy nie moze zrobic porządnie kupki i sie wybaczyc strasznie sie prezy robi sie czerwony i glosno steka az mi go szkoda a jak juz zrobi kupke to taka normalna rzadką żółtą, wypiłam ja dzis herbatke z koperku bo on nie chcial pic widocznie mu nie smakuje, martwię sie strasznie bo mi go tak szkoda w ogole nie spal w dzien przez to, dopiero teraz przykimal na chwilkę, jak do jutra rana nie przejdzie pójdę chyba z nim do lekarza :-:)-:)-(

Tymcio cały dzien sie meczy nie moze zrobic porządnie kupki i sie wybaczyc strasznie sie prezy robi sie czerwony i glosno steka az mi go szkoda a jak juz zrobi kupke to taka normalna rzadką żółtą, wypiłam ja dzis herbatke z koperku bo on nie chcial pic widocznie mu nie smakuje, martwię sie strasznie bo mi go tak szkoda w ogole nie spal w dzien przez to, dopiero teraz przykimal na chwilkę, jak do jutra rana nie przejdzie pójdę chyba z nim do lekarza :-:)-:)-(
Mamusiaczerwcowa, wypij sobie jeszcze herbatke z rumianku, zauwazylam ze nawet lepiej dziala niz koperkowa:tak:
Moj maly dzis tez zaskoczony bo nie mial zadnej kupki dzis a to w zwiazku z przechodzeniem na mieszanke ale teraz spi to chba nic go nie boli oby tak dalej w nocy please ....

ramari kciuki zaciśnięte, oby wam pomogło !!!
larvuniu cierpliwość jest teraz na wagę złota, aż się sobie dziwie że jestem w stanie słuchać tego wielogodzinnego płaczu
mamusiu idzcie do pediatry, osłucha brzuszek Tymcia, sprawdzi czy wszystko inne ok i przepisze leki na koleczke, może pomogą i mały bedzie mniej cierpiał przy kupkach i bączkach

U Hanki obecnie kupki musztardowe i wodniste (wcześniej były wściekle zielone), ale żeby mi się zapach podobał to :no: smrodek taki mleczny

nie ma jak kupny temat... ;-)

to ja Wam powiem (nie wiem czy o tym było... ) , że Baśka od czwartku kupy nie robiła, a Piotruś dopiero pierwszy dzień. Pamiętam, ze Krzyś potrafił i 2 tyg. kupy nie robić... Nie pamiętam jaki jest limit, ale wtedy się strasznie tym zamartwiałam, ale lekarze mi powiedzieli, ze mam się nie martwic, ze jak je cyca, to czasem tak jest i już. tylko chyba do 3 tyg, później to już się robi kłopot. ..
oczywiście wszystko przy założeniu, ze maluch nie narzeka wyraźnie na brzuchol.

Moja mała tez ma problemy z kupkami,dostaje wyraźnego zatwardzenia.Niestety jest na mleku modyfikowanym i to może dlatego.Bączki puszcza bez problemu ale codziennie pije herbatkę koperkową.Po za tym gdy już nie mogłam poradzić sobie z jej zatwardzeniem poszłam do lekarza i przepisała mi czopki glicerynowe.Powiedziała żebym dawała je gdy mała naprawdę będzie się męczyć.Teraz daje je od czasu do czasu ale po takim czopku kilka dni potrafi sama bez problemu kupkę zrobić.

Angel co prawda ja o karmieniu mlekiem modyfikowanym wiem tyle ile tutaj dziewczyny piszą ale Ironia zmieniała mleko bo jej Benio miał zatwardzenie po mieszance jednej z firm niestety nie pamiętam po której, bo ta mieszanka miała bardzo dużą ilość żelaza, najlepiej napisz bezpośrednio do niej :) może i u Ciebie zmiana mleka by pomogła...

reklama
tak tak, kupki po mleku cycowym a modyfik. sa calkiem rozne...i o roznych czestotliwosciach
bp np mi mlody na cycku jak mloda teraz prawie co karmienie robil w pieluche
na butelce (gdy mial skonczone 3 mies przeszlismy na butle - wrocilam do pracy) raz dziennie
mloda raz miala przestuj kupkowy ze sie martwic zaczynalam, ale juz wrocilo do normy, robi prawie co karmienie lub co dwa ;-)

a dzis... masakra...
mloda mi sie obsrala po pachy i dla zakonczenia tego pieknego dnia pawia puscila takiego ze posciel musialam zmieniac :-(
nie wiem co jej... moze za mocno brzuszek naciskalam przy masarzu, bo jej robilam by kupka poszla sama bez termometru wsadzania :-( nie wiem kurde.... bidulka moja... nie spala mi non toper prawie 3 h, to dla niej wyczyn ze szok... teraz padla bez jedzenia :-( Ciekawe kiedy sie obudzi....
albo kurde ja cos zjadlam ze zwymiotowala :-( Pierwszy raz, jej sie nawet nie ulewalo... eehh...

ide sie do niej polozyc, milej nocki kochane!

ps.
puki co kupki na mleku cycowym nie smierdza, ale przyjemny dla mnie nie jest ;p

Do góry