reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

a herbatke pijesz ty czy on ? :) moze przy takich upałach zatwardziło go i trzeba wiecej herbatki w dzień pić:? ja polecam rumiankową u nas świetnie działa

ew moze jakies witaminy go zatwardziły lub cos zjadłaś? ja podawalam malemu espumisan troszke pomagało bo pierdział jak oszalały i bez prężenia się :-)

reklama
on pije herbatkę koperkowa (od piątku) i do niej dodaje witaminę K i D a ja raz dziennie piję na laktacje, jem raczej to samo wiec nie raczej nic nie mogło mu przez moja dietę zaszkodzić, a espumisan jest od jakiego wieku dziecka? moj jeszcze 2 tyg nie ma przecież...

Mamusia ja stosuje i Majki kropelki Esputicon, 2 razy dziennie po dwie kropelki i powiem Ci ze widzę różnicę, tzn nie ma jakichś spektakularnych efektów ale jak wczoraj zapomniałam dać drugiej dawki to dzisiejszy poranek był pod znakiem wielkiego cierpienia u Malej aby puścić bąka więc chyba jednak działają :)

tak się łudzę cały czas, nie wiem czy dobrze czy nie, szukam informacji o tych kolkach, bo się u mnie (odpukać) nie pojawiły, mała jutro kończy 4 tyg. czy to może znaczyć, że już się nie pojawią?? chciałabym aby tak było, z jedzeniem się specjalnie nie oszczędzam więc może jest szansa, że już się nie pojawią?? jak myślicie??

u nas od wczoraj pleśniawki na języczku.Początkowo myślałam że to mleczko ale jednak nie.Kupiłam aphtin i smaruję.Już widać poprawę więc mam nadzieję że szybko wszystko zejdzie.

Mam pytanie do mam karmiących piersią.Jakiej konsystencji są kupki waszych maluszków?Bo mam wrażenie że Ania robi za bardzo wodniste te kupcie.Jasia karmiłam butlą i te kupki były inne , stąd mój niepokój.

Aneczka, ponoć jeżeli do 1 miesiąca się nie pojawią to już nie powinny wystąpić... Ale to wszystko zależy od Dziecka. Skoro jesz (prawie) wszystko i Agatka to toleruje to powinno być ok. :-) 3mam kciuki żeby było tak jak dotychczas...

Cinamon spokojnie- kupki muszą być wodniste... To normalne! Antoś cały czas takie robi. A jak sobie purtnie to jakby woda leciała. Czasem ta kupka tak jakby się ciągła- takie babole długie dziwne są. Położna mówiła że ok. Kolor kupki musi być taki "musztardowy" :-)

reklama
czasem kupki moga byc tez zielonkawe i to tez nie jest problem jeśli do tego nie są cuchnące, śluzowate i ewidentnie "nie przyjemne" (czy Wam tez podoba sie zapach kupki niemowlaka karmionego piersią???czy jestem zboczona...);
u nas kupki czasem zielone z uwagi na suplementację żelaza (Adi jako wcześniak musi dodatkowo przyjmować); konsynstencja przy mleku matki powinna być właśnie "wodnista" choć nie wylewająca się z pieluchy, bo to już może świadczyć o czymś nieporządanym;

Do góry