reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

a po jakim czasie od jedzenia kładziecie swoje maleństwa na brzuszku, wczoraj minęło chyba dobre pół godziny i położyłam małą, co by sobie trochę główkę potrenowała i brzuszek aż tu nagle chlust i cała porcja poszła w poduszkę:baffled: może to za szybko????? ale znowu jak ją kładę po spaniu czyli przed kolejnym jedzeniem to nie chce za długo leżeć bo głodna i krzyczy zaraz że do cyca chce

reklama
no właśnie, ja ten sam dylemat mam, ale kładę na brzuchu przed jedzeniem, a po jedzeniu na półleżąco na klatkę piersiową ją biorę i też ćwiczy główkę

u nas najwiecej mlody ćwiczy głowke jak na mnie lezy bo samemu to sie nie chce i sie wkurza... kladziemy sie tak np po jedzeniu jak go odbije porządnie 3 razy mega beki i od razu przytulamy sie :-)

Moja Marysia potrafi pół dnia nie spać więc ze znalezieniem odpowiedniego momentu do leżenia na brzuczku nie mam problemów:) Na szczęście mała bardzo lubi tą pozycję. Dziś przeleżała na brzuszku pół godziny bawiąc się w przekłądanie główki z jednej strony na drugą, o zgrozo zobaczyłam też jak usiłuje podnieść się na rękach! Mały siłacz hehe:) A mamusia miałą czas na uporządkowanie szafy z ubrankami, bo część już za mała się zrobiła.

A ja mam taki dylemat z moją Kornelą. Użyłam na próbę szmatek z Rossmanna do wytarcia kupki. I niestety mała dostała uczulenia. Próbowałam smarować Bepanthenem i Sudocremem, ale to jeszcze bardziej wysusza. Czy macie może jakieś swoje sposoby na takie pieluszkowo-alergiczne problemy?

wczoraj jak byla u nas polozna to polozyła Tymcia na brzuszek a ten ładnie zaczął podnosić główke robil to tak pieknie az sie wzruszylam i poplakalam, czy ni uwazacie ze to troszke za wczesnie w końcu Tymek ma dopiero 8 dni (już - jeny jak to zleciało) i jeszcze kikut mu nie odpadł, sama juz nie wiem...:zawstydzona/y:

A ja mam taki dylemat z moją Kornelą. Użyłam na próbę szmatek z Rossmanna do wytarcia kupki. I niestety mała dostała uczulenia. Próbowałam smarować Bepanthenem i Sudocremem, ale to jeszcze bardziej wysusza. Czy macie może jakieś swoje sposoby na takie pieluszkowo-alergiczne problemy?

u nas mala oki puki co z pupa, ale za to mlody mial mega problemy.
Rozne masci probowalam, ale dzialaly to na krotko... dopiero wietrzenie pupy dalo efekt :tak: Wiec kochana korzystaj ze ceiplo i wietrz ile wlezie pupke :tak: Najstarszy sposob i 100 % pomoze :tak:

mamusia cz. nie boj sie sam sobie krzywdy nie zrobi maluszek podnoszac glowke ;p Niech cwiczy :)))) Tylko kontroluj :)))

mamusia moją Majkę jeszcze w szpitalu położne kładły na brzuszku, nie dość że miała kikutek to i jeszcze tą klamerkę na nim więc spokojnie :) u nas kikutek o zgrozo dalej się trzyma i ani myśli odpaść a Majkę kładziemy na brzuszku codziennie kilka razy (niezbyt to lubi więc leży krótko ale często) a główkę dźwiga praktycznie od pierwszych dni życia :)

reklama
Trasia, mój też nie śpi pól dnia a czasem nawet cały:) Ale w nocy nie mam z nim problemów:)

Mamusia, mój od początku dźwiga główkę, a teraz to nawet na rękach się podnosi i klatkę piersiową odrywa od podłoża!:) BYłam nawet u neurologa, bo zołza pisała, ze to może być symptom wzmożonego napięcia mięśniowego, ale neurologicznie wszystko w najlepszym porządku:))

Do góry