reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
mojej małej też oczko ropiało, (od dwóch dni odpukać jest ok) a przemywałam tylko solą fizjologiczną albo przegotowaną, a ropiało jej jeszcze jak byliśmy w szpitalu, raz jedno raz drugie.
witaminę k+d kupujemy normalnie - bez recepty, nawet nie wiedziałam, że receptę można na to dostać
a skóra też małej schodziła, ale odkąd stosujemy oillan i parafinę ciekłą to jest lepiej

Ostatnia edycja:
witaminy na recepte mozna... kurde tez nie wiedzialam. Teraz jak bede u lekarza to biore recepte ;-)

mojej tez jedno oczko ropialo, ale w szpitalu i tylko 2 dni... JAkies kropelki jej dawali 2 x dziennie. I mi powiedziali ze jakby wrocilo to sola przemywac :tak: Ale puki co jest ok :tak:

jak sobie radzicie z ciemieniucha :eek: Moja od wczoraj ja ma... ggrrr, juz pierwszy raz jej glowke smarowalam wczoraj oliwa i po 15 min wyczesalam i ja wykapalam. Dzis powtorka z rana byla... Powiedzcie mi czy po kapieli (tych co dopadla ciemnieniucha) jeszcze nawilzacie czy juz nie....

jak sobie radzicie z ciemieniucha :eek: Moja od wczoraj ja ma... ggrrr, juz pierwszy raz jej glowke smarowalam wczoraj oliwa i po 15 min wyczesalam i ja wykapalam. Dzis powtorka z rana byla... Powiedzcie mi czy po kapieli (tych co dopadla ciemnieniucha) jeszcze nawilzacie czy juz nie....

u nas tez wczoraj zauważyłam, na razie niewiele ale nie wygląda to najlepiej :baffled:, ja nawilżyłam po kąpieli

Mamusiacóreczki uspokoiłaś mnie...też wydawało mi się to normalne na tak delikatne maluszki, ale teraz tyle różnych dziwnych dolegliwości mają te maluchy, że aż strach :/

larvunia dobrze spłukuj główkę po kąpieli i smaruj oliwką.Mój nie ma ciemieniuchy ale Aleksander miał bardzo i pamiętam że tak robiłam.A następnego dnie po kąpieli robiłam taki delikatny masaz szczoteczką jego do włosów i pamiętam płatami ta ciemienucha odchodziła.

U nas ciemieniuchy nie ma (narazie, ale mam nadzieje, ze nie przyjdzie). Przy Elenie dlugo sie z tym meczylysmy. Najlepsze efekty dawalo nasmarowac glowke oliwka lub oliwa z oliwek i nakladalam czapeczke na kilka godzin (nawet na noc), pozniej wyczesywalam miekka szczoteczka i mylam wlosy.
Dzisiaj odkrylam u malego za jednym uchem zolta wydzieline, wyczyscilam mokrym wacikiem i nasmarowalam oliwka. Mam nadzieje, ze nie wroci, ale ciekawa jestem co to bylo.

na oliwe z oliwek trzeba uwazac ze smarowaniem.
czytalam, ze sa rozne przyczyny ciemieniuch, niby to chormony matki ktore pozostaly wydzielaja sie poprzez pot przez gruczoly na glowce, ale czasami tworzy sie na glowce grzyb z tej ciemnieniuchy i w tedy oliwka z oliwek sprzyja rozwojowi wiekszemu tego grzyba... Wiec ja radze sama oliwka dla dzieci :tak:

No mozliwe, u nas polozna polecila oliwe. Mloda nawet kapalam w wodzie z mlekiem i oliwa, bo miala bardzo wrazliwa skore.

reklama
Do góry