reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

mgordon moja mała miała problemy z brzuszkiem po wit.K, dawałam jej VITA K+D. Pediatra kazał mi odstawić wit.K, i teraz bierzemy tylko D3 i jest o niebo lepiej, bóle brzuszka sie zdarzają ale nie takie jak miała po witaminie K.

reklama
Dziewczyny mam pytanie: czy waszym maluszkom krótko po urodzeniu ropiały oczka lub jedno oczko? Bo moja Zuzia ma niecały tydzień i widzę, że w kąciku jednego oczka zbiera jej się ropka. Nie jest tego dużo, ale już zaczynam się martwić. Niby czytałam że to normalne na początku tylko jakoś ciężko z różnych artykułów wywnioskować kiedy jest to normą a kiedy już należy wybrać się do lekarza. Jeśli wasze maluszki miały coś podobnego to jak sobie poradziłyście z tym problemem?

mgordon moja mała miała problemy z brzuszkiem po wit.K, dawałam jej VITA K+D. Pediatra kazał mi odstawić wit.K, i teraz bierzemy tylko D3 i jest o niebo lepiej, bóle brzuszka sie zdarzają ale nie takie jak miała po witaminie K.
a co robi wit K ze sa problemy brzuszkowe :szok:

Nie mam pojęcia,ale zauważyłam że odkąd jej podawałam te dwie witaminy strasznie bolał ją brzuszek. Nie wiedziałam, która z tych witamin jest winna, poczytałam trochę w necie i wiele dziewczyn skarżyło się na tą witaminę. Pediatra tylko moje przypuszczenia potwierdził i nie kazał małej dawać. Teraz dostaje tylko D i juz takich problemów nie mamy.
Mamusiucóreczki mi położna przy ropiejącym oczku kazała kupić w sklepie zielarskim zioło świetlika i tym przemywać. Do lekarza koniecznie trzeba iść gdy oczko tak ropieje, że skleja powiekę.

moja hanka tez dostaje ten juvit, ale ja często o nim zapominam i wychodzi że podaje co 2 dzień, ale i tak każdego dnia ma koleczki, więc raczej się to nie wiąze - przynajmniej u nas

Podałam małemu na noc sama wit. k bo jutro ide dopiero po recepte na d, wiec jesli to k to bede wiedziec . . .
W dzien mały byl genialny (bez witamin) ładnie jadł i spał normalnie inne dziecko.

Antosiowi też ropieje oczko od urodzenia. W szpitalu powiedzieli, że mam przemywać TYLKO wodą... A moja Położna powiedziała że rumiankiem, ale musi być ciepły napar (letni) nigdy nie ZIMNYM!!! Odpukać, ale widzę efekty po tym rumianku :-)

Kurczę...martwię się... Małemu schodzi skórka...na rączkach drapie sobie sam..ale schodzi mu tez na stópkach i na boku...czy to może być kwestia tego, że skórka jest delikatna i obciera sobie np. skarpetkami?

reklama
Evka jak na moje to taka schodząca skórka to normalne przy tak małym dzieciątku. Moim dzieciaczkom też schodziła i schodzi teraz. Nic z tym nie zrobisz chociaż byś nie wiem czym nawilżała. Ta skórka zejdzie i przestanie schodzić dalej bo ten naskórek się sciera po prostu. Chyba że robią się jakieś ranki to co innego.

Do góry