mgordon moja mała miała problemy z brzuszkiem po wit.K, dawałam jej VITA K+D. Pediatra kazał mi odstawić wit.K, i teraz bierzemy tylko D3 i jest o niebo lepiej, bóle brzuszka sie zdarzają ale nie takie jak miała po witaminie K.
reklama
mamusiacóreczki
Fanka BB :)
Dziewczyny mam pytanie: czy waszym maluszkom krótko po urodzeniu ropiały oczka lub jedno oczko? Bo moja Zuzia ma niecały tydzień i widzę, że w kąciku jednego oczka zbiera jej się ropka. Nie jest tego dużo, ale już zaczynam się martwić. Niby czytałam że to normalne na początku tylko jakoś ciężko z różnych artykułów wywnioskować kiedy jest to normą a kiedy już należy wybrać się do lekarza. Jeśli wasze maluszki miały coś podobnego to jak sobie poradziłyście z tym problemem?
Luksja
Aktywna w BB
Mamusiucóreczki mi położna radziła, że przy wydzielinie z oka przemywać naparem mocnej herbaty, a przy ropnej wydzielinie skonsltować to z lekarzem.
a co robi wit K ze sa problemy brzuszkowemgordon moja mała miała problemy z brzuszkiem po wit.K, dawałam jej VITA K+D. Pediatra kazał mi odstawić wit.K, i teraz bierzemy tylko D3 i jest o niebo lepiej, bóle brzuszka sie zdarzają ale nie takie jak miała po witaminie K.
Nie mam pojęcia,ale zauważyłam że odkąd jej podawałam te dwie witaminy strasznie bolał ją brzuszek. Nie wiedziałam, która z tych witamin jest winna, poczytałam trochę w necie i wiele dziewczyn skarżyło się na tą witaminę. Pediatra tylko moje przypuszczenia potwierdził i nie kazał małej dawać. Teraz dostaje tylko D i juz takich problemów nie mamy.
Mamusiucóreczki mi położna przy ropiejącym oczku kazała kupić w sklepie zielarskim zioło świetlika i tym przemywać. Do lekarza koniecznie trzeba iść gdy oczko tak ropieje, że skleja powiekę.
Mamusiucóreczki mi położna przy ropiejącym oczku kazała kupić w sklepie zielarskim zioło świetlika i tym przemywać. Do lekarza koniecznie trzeba iść gdy oczko tak ropieje, że skleja powiekę.
agatkaT
Antosiowi też ropieje oczko od urodzenia. W szpitalu powiedzieli, że mam przemywać TYLKO wodą... A moja Położna powiedziała że rumiankiem, ale musi być ciepły napar (letni) nigdy nie ZIMNYM!!! Odpukać, ale widzę efekty po tym rumianku :-)
reklama
mamusiacóreczki
Evka jak na moje to taka schodząca skórka to normalne przy tak małym dzieciątku. Moim dzieciaczkom też schodziła i schodzi teraz. Nic z tym nie zrobisz chociaż byś nie wiem czym nawilżała. Ta skórka zejdzie i przestanie schodzić dalej bo ten naskórek się sciera po prostu. Chyba że robią się jakieś ranki to co innego.
Podziel się: