reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
Agatka już gdzieś pisałam...moja położna polecała picie najpierw przez mamę przed każdym karmieniem zaparzonego rumianku, żeby od razu nie poić malucha herbatkami. Często to wystarcza i problem z głowy. Dopiero jeśli rumianek nie pomaga, podać herbatkę. A jak wiadomo rumianek najlepszy...czy na małą czy na dużą kupkę ;-)

szczerze mówiąc wolę tą herbatkę z kopru pić... Jaką dawkę sobie zapodać? 100 ml z łyżeczką? Ile razy dziennie? Zaraz sobie ją zrobię... bo już 2 dni na wc nie byłam :wściekła/y::zawstydzona/y:

Sab simplex - nie jest dopuszczony do sprzedazy w Polsce.
Któras z was pisała, ze jej pociecha miała bole brzuszka po witaminach - jaka to była marka.
Ja dawałam małemu krople juvik +d3
Juvit K + D3 (Juvik+D3), krople, witamina K+D3, 10 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Ale powiem szczerze, ze wczoraj zapomniałam wieczorem mu dac i płakał w nocy tylko 3 razy i to na jedzenie i dalej spac, w dzien tez bez placzu, bo rano mu juz ich nie dałam specjalnie, celem sprawdzenia teorii.
Jutro ide do pediatry niech powie co o tym mysli i przepisze wit d narecepte (taniej)
Devikap (Vitaminum D3), płyn, (15.000 j.m./ ml), 10 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
a k kupie osobno innej firmy.

mgordon - ja mialam tak ze młody brał vitaderol D+K i o tą witamine K było za duzo b był równiez na mieszance i połozna podejrzewała ze to przez to miał zatwardzenie... teraz bierzemy vitaD czy jakos tak i jest looz :)

Dziewczyny
Moja Julcia ma jakąś wysypkę na buzi :-(. Wcześniej miała potówki ale teraz to chyba już coś innego. Najadłam się ostatnio bananów więc podejrzewam, że to od tego. Co mogę zrobić aby jej to zeszlo??? Jakiś krem specjalny stosować? Zasypkę? Co radzicie???

reklama
Wiem, że sab simplex są niedostępne legalnie w Polsce myślałam że może znacie sprawdzone źródło, ale dzięki za info :)

Larvuniu bardzo dziękuję, jestem "biedronkowym" klientem, a nigdy na tą herbatkę nie zwróciłam uwagi :)
Doris mi położna mówiła, że jeżeli po jakimś nowo wprowadzonym produkcie wyjdzie małej wysypka to należy odczekać dwa dni i absolutnie nic z tym nie robić, chyba że wysypka będzie utrzymywać się dłużej to wtedy do lekarza.

Do góry