reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
martadelko, sorki, trochę późno...ale jakoś przegapiłam, dzięki z oczkiem już dobrze, samo zeszło po trzech dniach... rozmawiałam z moim rodzinnym i powiedział, że jak dziecku wychodzą trójki (on je jakos nazwał 'oczowe' czy coś :szok:) to podobno często zdarza się, że dziecku coś się z oczkami przy okazji dzieje... masakra co te zęby mogą powodować!
co do olbas oil to ja też się zdziwiłam, że od 3 roku życia, ale stwierdziłam, że skoro to sama natura, to dwie kropelki nie zaszkodzą... u nas może trochę pomagało przy katarku, ale bez szału :) andariel na pewno używa i polecała :)

kobitki nie wiem czy to dobry wątek... ale czy ja mogę małemu podawać miętę? Bo mu często w nocy brzuszek dokucza i wczoraj mu zrobiłam taką cienką herbatkę z suszonej mięty (eko-od babci z ogródka :) tylko nie wiem czy mogę mu tak codziennie popołudniową porą? bo dziś jakby mniej się rzucał w nocy...

heh, dzięki za radę trasiu, chyba spróbuję - zamiast iść do przodu to będziemy z Kubim wracać do korzeni ;) tak pytam, bo miętka mu bardzo smakowała, no i Kubi nawet mi ją pomagał zbierać i suszyć (notorycznie wyłączając suszarkę!) tylko nie wiem czy mu nie zaszkodzę?

Kasiu spokojnie nie zaszkodzisz mu mietą. Mateusz też pije tylko taką bardzo słabiutką bo z liści ona jest bardzo intensywna - my też suszymy:tak:. Mati ją pije ok 1-2 razy w tygodniu, mozesz też kupić jak Trasia pisze koper włoski w normalnych torebkach czy rumianek. My dajemy Matiemu jeszcze pokrzywe (uwielbia), melisę, białą i zieloną herbatę też. Pije je zamiennie wszystkie. I jest ok:-)

reklama
Ajuto!!!!
Wiedziałam, że przed wyjazdem musi się coś wydarzyć:wściekła/y:
Poradźcie mi co mam zrobić. Właśnie zauważyłam u Emilki czerwone krostki? plamki? na twarzy. Dokładnie na policzkach po obu stronach. Normalnie od szyi aż do oczu. Co to może być? Różyczka? Ospa? Cholera jasna, do jedzenia nie dostała nic nadzwyczajnego. Możliwe, że od mydła? Może źle się spłukała? Mogę podać jej wapno? Nie wiem czy ją swędzi bo śpi:baffled:

Do góry