reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

dziewczyny ja wiem, że przy ząbkowaniu temperatura może być podwyższona, ale wiecie jak długo taki stan jest normalny? Marysi wychodzą wszystkie trójki, dwie górne prawie w całości przebite, jedna dolna zaczyna się przebijać i druga wciąż opuchnięta. A Marysia już trzeci tydzień ma cały czas 37,0-37,3. Mam się martwić?

reklama
Trasiu przecież dzieci wciąż mają wyższą temp niz my, taka w granicach 37-37.3 to nic strasznego. Mati jak mu wychodziły 4-ki górne też był ciepły tylko, że ja mam zwykły termometr i nie da sobie zmierzyc temp:baffled:
więc tylko na czucie moje sprawdzałam
jak dostanie kase pod choinkę od teściów to mu kupimy ten termometr

traschka u Matiego tez przez jakis czas była dzień w dzień temperatura około 37-37,4 a potem nagle stała sie normalna
według mnie to zwiazane z zebami i chyba nie masz co na razie przejmowac

pytanko mam do Ciebie odnośnie tego Medidermu - smarujesz nim tylko po kąpieli? ile razy dziennie?

mamoM jak Marysia ma suchą skórę albo te suche placki AZS to smaruję je przy kazdym przewijaniu. Normalnie smarowałabym tylko po kapieli. teraz placki się zwiekszają i całe nóżki suche więc smarujemy częściej.

ja smaruję całe nóżki, bo są całe suche. Mają na sobie też masę tych przesuszonych placków. Ale u nas jest cięższa sprawa. Jesli Mati ma tylko kilka suchych miejsc to ja bym smarowała tylko te placki. Smaruj jak masz okazję, rano, wieczorem i raz w ciągu dnia. Ale zanim plamy znikną minie sporo czasu, mogą też nie zniknąć całkiem tylko zblednąć.

Trasia ja myślę, że taka temp przy wychodzących zębach może się utrzymywać dłuższy czas :/ może dla świętego spokoju jak będziesz mieć chwilę to daj mocz do analizy, ale myślę, że potrzeby nie ma :p

a u nas ciąg dalszy tragicznych nocek, wysiadam już normalnie :( wczoraj kupa nr 2 poszła do analizy, jutro kolejna... dostaliśmy też skierowanie na morfologię, ale zobaczymy co wyjdzie najpierw z gównianych spraw ;) oczywiście to, że moje dziecię od ponad dwóch miesięcy śpi tragicznie (a źle spał zawsze) pani pediatra zwaliła znów na zęby, a ja już w to nie wierzę, żeby dziecku przez 10 tygodni dokuczały CO NOC, żeby nie mogło spać normalnie... całymi dniami jest wściekły i zmęczony i ja niestety też... pani pediatra na to: 'te zęby takie wredne czasem są' :]

kasiawilde ja też bym tak całkeim w zęby nie wierzyła. U nas zęby na tapecie długo, a noce są bardzo różne. Jedne tragiczne, inne snośne a jeszcze inne cudowne. Walcz dalej o gówniane sprawy:)

dziewczyny dzieki za poradę:)

reklama
dziewczyny mały dziś z rana wstał z czerwoną niewielką plamką na dolnej powiece, troszkę podpuchniętą... wygląda mi to jakby mu się jęczmień robił... no i nie widzę, żeby on w ogóle zauważał istnienie tego czegoś, ale nie wiem co z tym robić? w życiu nie miałam i nie wiem skąd to cholerstwo się bierze... jakieś pomysły?

Do góry