reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
od mydła to by całe ciałko miała , a jak brzuszek??plecki? rączki? Wapno podawałam Miesiowi, najpierw calcium w syropku dla dzieci a jak raz nie miałam a miał reakcję alerg na ukońszeniea komarów, to podałam takie zwykłe, rozpuściłam mu w niekapku i żyje:)

No właśnie tylko na policzkach są te plamki. Podałam jej wapno, mówi, że nic jej nie swędzi. Umyłam jej buzię wodą na wypadek gdyby to przez mydło. Zobaczę jutro, ale wygląda nie ciekawie:baffled:

Kurka blaszka, a temp nie ma? Bo w wypadku ospy, różyczki byłaby chyba wysoka? Jejciu, oby to mydło. A może coś zjadła, mi np alergiczna wysypka potrafiła właśnie tylko na buzi wyskoczyć!

Dziś zjadła jajko, jabłko, trochę kalafiora, pulpecika w sosie koperkowym, ziemniaki, mus z banana i truskawek i rogalika z czekoladą. Do picia herbata owocowa z miodem i sok jabłkowy. Nic chyba by na nią aż tak nie podziałało. Temperatury nie ma.

Myślę, że przy ospie byłaby temperatura, a różyczka raczej wątpię (Emilka pewnie szczepiona). Wapno pewnie nie zaszkodzi, ale jeśli Emilka ma jakieś alergie to może lepiej podać coś przeciwhistaminowego? Alergolog nam powiedziała, że podawanie wapna przy alergiach tak naprawdę to ma raczej żadne znaczenie:baffled:

Ostatnia edycja:
Wszystko to jadła już wcześniej? nic nowego? A miód? Kurcze, chyba do jutra trzeba czekać? Oby temp się nie pojawiła, daj jej rano wapno jeszcze. Kiedy macie lecieć??

reklama
MOże rzeczywiście coś ala zyrtec trzeba jej podać:confused: Wapno nie daje spektakularnych efektów, a taki Wam teraz potrzebny żebyście mogły spokojnie przylecieć... Kurka, takie świństwa to majawyczucie chwili:/

Do góry