reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
Dziewczyny...
Od jakiegos czasu Mati ma na nóżkach (nie na całych) z tyłu ud i poniżej kolan z tyłu i nad pośladkami takie "krosteczki" suche, są szorstkie i wygladaja jak takie strupki, tylko po kapieli są czerwone.
Juz tak kiedys miał (chyba wiosną jak jeszcze zimnawo było) i z czasem same znikły.
Nie wiem co z tym zrobic i co to może być??? :confused:
Może któras sie spotkała z czyms podobnym?

mamoM - u nas podobnie azs wyglądało u Ninki - teraz w sezonie grzewczym też suche placki wyłażą w niektórych miejscach; trzeba grubo kremem typu clobaza smarować; no chyba, ze zauważyłaś zbieżność z jakimś zjedzonym przez Matiego pokarmem;

andariel raczej nie sądze zeby to było związane z jedzeniem bo je cały czas to samo, bez zadnych zaskakujacych nowości

ale w takich odstępach czasu sie to moze pojawiac?
całe lato az do tej pory nic nie miał a teraz nagle wylazło....

mamoM tak, to co piszesz to typowe suche placki z azs. U Marysi też teraz wyłażą, równo z rozpoczęciem sezonu grzewczego. Po kapieli są czerwone, to normalne. Możesz spróbować kapać w odrobinę chłodniejszej wodzie. Jesli nie zauwazyłaś powiązania z jedzeniem to dojście do alergenu może być cholernie trudne, ja bym po prostu smarowała i nie przejmowała się specjalnie skoro nie ma tego dużo i nie są czerwone cały czas - to znaczy, że alergen nie jest aktywny i ten placek to pozostalość po tym co wyskoczyło wcześniej. One schodzą bardzo długo, całymi tygodniami. My smarujemy się codziennie kremem Mediderm, u nas działa rewelacyjnie i nie jest drogi. Ja mam opakowanie 1kg (!!!) za 38zł.

no to kupię ten krem i zobaczymy, mam nadzieje ze pomoże i nie zaszkodze...
traschka a smarujesz tylko w tych miejscach gdzie wychodzą te placki suche czy całe ciałko?

reklama
mamoM na pewno nie zaszkodzisz, bo to jest krem obojętny, po prostu bardzo dobrze nawilża. I pediatra i dermatolog potwierdzają, że mozna uzywać bez przeszkód przez cały czas. Ja smaruję nim całe ciałko. Kup sobie małe opakowanie, bo jak macie kilka placków to mała tubka wystarczy wam na pół roku:)

kasiawilde u nas emolium emulsja w ogóle nie pomaga:-(

Do góry