reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
Ugotowaną marchewkę zetrzeć razem z bananem, możesz dodać trochę ryżu
Przypomniałam jeszcze, że jagody dobre są na biegunkę, możesz zrobić kompocik do picia, bo chyba jagody już można;-)

Ostatnia edycja:
tak jak pisze moon :) moze to rota u nas sie ostatnio w małopolsce pałetał :confused2:

ors ... dużo orda z hippa w sumie nawet zamiast mleka bo takie chore brzuszki trudno go przyswajaja... chlebek ... ogolnie lekkostrawna dietka niestety

do tego orsalit przy biegunkach, enterol i dicoflor na zmiane, smecta przy wiekszej ilosci biegunek nie zaszkodzi

i uwazac na surowe i owoce ;-)

Dzięki Ironia
My w końcu trafiliśmy wczoraj do lekarza po południu. Dostaliśmy Smectę 3x 0,5 saszetki i Lacido Baby 2x 1 oraz dieta. MM powiedziała, że mam robić z połowy dawki, czyli jak Tymek rano je 210 ml/7 miarek, to mam dać na 210ml/3,5 miarki oraz kleik ryżowy.
Ale w sumie już wieczorem był spokój z biegunką. Dzisiaj zresztą też.
A powiedzcie mi, bo zapomniałam spytać ile mam Mu to dawać, bo boję się, żeby nie poszło w drugą stronę...:confused:

Aha, i tak całkiem osobno: zauważyłam, że Tymkowi odchodzą skórki koło paznokci. Ja tak często miałam. Czego Mu brakuje??

asinka - ile? hmm trudno powiedziec ja bym z kilka dni na pewno ograniczyła mleko .. ors jak biegunek nie ma odstawila

Aha, i tak całkiem osobno: zauważyłam, że Tymkowi odchodzą skórki koło paznokci. Ja tak często miałam. Czego Mu brakuje??

Szymek też tak ma i ma bardzo delikatne paznokcie, cały czas mu się wyginają:( też nie wiem z czego to może wynikać....

Jakieś pomysły?

Maja na stópkach ma takie delikatne, co obetne o troszke odrosną to się kruszą albo łamią, boję się że któregoś razu wkładając skarpetkę zadrze jej się aż oderwie, raz był juz mały brak...
U dorosłych kłopoty z paznokciami oznaczają bark witamin w organizmie ale jak to wygląda u dzieć? nie wiem sama...

reklama
kobitki mój Kubi zaczął się garbić!! jak zaczynał siadać to bardzo pilnowałam, żeby plecki miał proste i czy na pewno jest na to gotowy... no i był, a ostatnio zauważyłam, że jak siada z nóżkami przed siebie to tworzy z plecków mały łuczek, a wieczorem w kąpieli to już w ogóle masakra... skąd to się cholera bierze? to strasznie energiczne dziecko, wydaje mi się, że ma urozmaicone pole manewru, siedzi w ogóle dość rzadko ;) raczkuje, chodzi przy meblach, wspina się po szafkach i kuchenkach itp... chyba czeka nas wycieczka do specjalisty, macie jakieś pomocne doświadczenia w tym temacie?

Do góry