reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
Ugotowaną marchewkę zetrzeć razem z bananem, możesz dodać trochę ryżu
Przypomniałam jeszcze, że jagody dobre są na biegunkę, możesz zrobić kompocik do picia, bo chyba jagody już można;-)

Ostatnia edycja:
tak jak pisze moon :) moze to rota u nas sie ostatnio w małopolsce pałetał :confused2:

ors ... dużo orda z hippa w sumie nawet zamiast mleka bo takie chore brzuszki trudno go przyswajaja... chlebek ... ogolnie lekkostrawna dietka niestety

do tego orsalit przy biegunkach, enterol i dicoflor na zmiane, smecta przy wiekszej ilosci biegunek nie zaszkodzi

i uwazac na surowe i owoce ;-)

Dzięki Ironia
My w końcu trafiliśmy wczoraj do lekarza po południu. Dostaliśmy Smectę 3x 0,5 saszetki i Lacido Baby 2x 1 oraz dieta. MM powiedziała, że mam robić z połowy dawki, czyli jak Tymek rano je 210 ml/7 miarek, to mam dać na 210ml/3,5 miarki oraz kleik ryżowy.
Ale w sumie już wieczorem był spokój z biegunką. Dzisiaj zresztą też.
A powiedzcie mi, bo zapomniałam spytać ile mam Mu to dawać, bo boję się, żeby nie poszło w drugą stronę...:confused:

Aha, i tak całkiem osobno: zauważyłam, że Tymkowi odchodzą skórki koło paznokci. Ja tak często miałam. Czego Mu brakuje??

asinka - ile? hmm trudno powiedziec ja bym z kilka dni na pewno ograniczyła mleko .. ors jak biegunek nie ma odstawila

Aha, i tak całkiem osobno: zauważyłam, że Tymkowi odchodzą skórki koło paznokci. Ja tak często miałam. Czego Mu brakuje??

Szymek też tak ma i ma bardzo delikatne paznokcie, cały czas mu się wyginają:( też nie wiem z czego to może wynikać....

Jakieś pomysły?

Maja na stópkach ma takie delikatne, co obetne o troszke odrosną to się kruszą albo łamią, boję się że któregoś razu wkładając skarpetkę zadrze jej się aż oderwie, raz był juz mały brak...
U dorosłych kłopoty z paznokciami oznaczają bark witamin w organizmie ale jak to wygląda u dzieć? nie wiem sama...

reklama
kobitki mój Kubi zaczął się garbić!! jak zaczynał siadać to bardzo pilnowałam, żeby plecki miał proste i czy na pewno jest na to gotowy... no i był, a ostatnio zauważyłam, że jak siada z nóżkami przed siebie to tworzy z plecków mały łuczek, a wieczorem w kąpieli to już w ogóle masakra... skąd to się cholera bierze? to strasznie energiczne dziecko, wydaje mi się, że ma urozmaicone pole manewru, siedzi w ogóle dość rzadko ;) raczkuje, chodzi przy meblach, wspina się po szafkach i kuchenkach itp... chyba czeka nas wycieczka do specjalisty, macie jakieś pomocne doświadczenia w tym temacie?

Do góry