reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

i ona działa na kaszel suchy i mokry. Ale wieczorem kazała mi już nie podawać. i przy kaszlu mówiła, zeby 2x dziennie psiknąć do nosa euphorium ,ale koniecznie w areozolu! nie krople! do nosa i to ma sprawić, ze w dzień wykrzusi wszystko a noc spokojna będzie. trochę dziwne, że coś do nosa działa też na kaszel, ale faktycznie u nas tak było- euphorium i stodal i noce spokojne:tak: mimo, że to chyba kaszel alergiczny był. tylko od 16 już nic nie podawaliśmy.

reklama
mamusia syrop podawaj tylko ważne jest żeby 2 x dziennie i max do 16-stej, żeby sie dziecko nie męczyło w nocy my piliśmy Mucosolvan - polecany przez pediatre o smaku owoców leśnych jest ze strzykawką, stodal piłam w ciąży i bardzo mi pomagał, ale z cebuli i miodu jeszcze bym nie dała

Pomóżcie, Tymek wieczorem zwymiotował przez sen, gorączki zero. Przespał całą noc z kilkoma pobudkami. Dzisiaj od rana ma biegunkę. Kupa jest luźna, praktycznie płynna i żółta, gorączki zero. Co mogę zrobić??

Asinka jak wymioty i biegunka to ja bym pędziła do lekarza, samą biegunkę mogłabym zwalić na zęby, ale wymiotów lepiej nie ignorować.....dużo płynów i konsultacja z lekarzem......

asinka odstaw mleko w ogóle na 2-3 dni, nic surowego nie dawaj możesz podawać:
wodę w dużej ilości
probiotyk - nawet 2 porcje dziennie
marchewkę z ryżem ugotowaną, możesz dodać troszkę banana
hipp ors albo orsalit - oba w aptece kupisz
smectę - 1 sasetkę dziennie na raty
kleik ryżowy/kukurydziany albo sinlac ale na wodzie nie na mleku

no i poszłabym do lekarza, bo weekend przed Wami

reklama
Do góry