reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

Hello!
Mysia, pisalam juz na glownym co nieco ale faktycznie musisz sie dowiedziec czy to nie refluks, wyrasta sie z tego ale ogolnie koszmar,
Mgordon u ciebie tez nie fajnie i jeszcze rozumiem co masz na mysli ze Melka musisz sie zajac...moja M tez jest jak pochlaniacz czasu :))

Ja tylko moge powiedziec ze Viktor dostal najpierw zageszczacz do mleka przez jeg domniemany refluks, co pomoglo ale ja musiala bym siedziec non stop i odciagac, potem gaviscn, nie wiem co jest w zastepstwie w pl, a wreszcie ranitydyne no i mleko sma staydown. Tyle ze on ma tzw silent refluks tez ( utajony?) i nawet proba odbicia nie przychodzi latwo bo on walczy by nic sie nie wydostalo i wszystko strasznie upycha stekajac przy tym nieziemsko wiec nawet powietrze nie wychodzi bo...jak juz wyjdzie to chlapie na metr ehh nocne przebieranie jest najgorsze a pralka non stop na chodzie, dobrze ze wreszcie kupilismy suszarke bo nie wydolili bysmy z suszeniem tego....jeszcze przy tej koszmarnej pogodzie.

reklama
mrsmoon właśnie dlatego próbujemy delicolu, bo te preparaty na bazie simetykonu nie sprawdziły się u nas, więc może to nietolerancja laktozy i delicol da radę, póki co koszmarna noc za nami dzisiaj :crazy: Jak tak dalej będzie to chyba tatuś sie wyprowadzi :sorry2: bo on nie ogarnia parogodzinnego krzyku

my podajemy Delicol od czwartku wieczor i powiem Wam ze u nas dziala :tak: Moze nie od razu, bo w sobote dopiero jej ulzylo.
Czytalam na innych forach ze Delicol nie dziala czesto od razu, ze potrzeba zawsze 2-3-5 dni nawet. Ale dziala :tak:
Mala raz miala mega atak, pozniej juz "tylko" prezenie sie i stekania, bez placzu. Teraz sa o niebo lagodniejsze i prawie w cale. Teraz steka za cyckiem jak juz...
Polecam Delicol :tak: a cena nie jest u nas 40zl... mozna taniej... chyba ze jakies inna pojemnosc masz kochana

http://www.aptekawsieci.pl/delicol-...le-15ml.html?gclid=CLuN39Ch5akCFRYf3wodghjoYw

Ostatnia edycja:
oj to mnie pocieszyłaś larvunia bo my podaliśmy wczoraj ok 19 pierwszą dawkę i tak co karmienie 6 kropel, póki co nadal płacz - raczej krzyk i nic, więc czekamy i oby było lepiej

edit: płaciliśmy 39zł

Ostatnia edycja:
ogitu refluks raczej nie mija... ja mam refluks od dziecka, bo mam przepukline rozworu przełykowego, spowodowaną za krótkim przełykiem na lini Z czy jakos tak sie to mądrze nazywa... i ja od zawsze mam z tym problem...

Doggi auu to mnie nie pocieszylas,:baffled: no wiesz ja mam jednak nadzieje ze wyrosnie, u Viktora to chyba problem ze zwieraczem ( nie wiem dokladnie jak to sie nazywa) i jest szansa ze jak dojzeje to be ok a jak nie to operacja:crazy:
Ale ci wspolczuje mi zgaga dala we znaki podczas ciazy a to okropienstwo jest o wiele gorsze i plakac sie chce jak widze jak maly cierpi. ale leki pomagaja nieco oby tylko nie przestaly :sorry2:

Czytałam troche o tym i może to być problem z niedojrzałym układzie pokarmowym, ale wcale tak tez nie musi być...sam nie wiem, czekam aż położna znowu do nas przyjdzie, może ona coś poradzi...na lekarzy u nas to nawet nie liczę bo żaden się tym odpowiednio nie zajmie, musze szukać jakiegoś dobrego gdzieś dalej...
kurcze jest coraz gorzej, wczoraj wymiotowała mi ze 3 razy, a później mało co jadła...

reklama
My dostalismy dzisiaj Na wizycie Bobotic i recepte na czopki uspokajajace - jak by było bardzo zle.
Pije tez od wczoraj fix apeczny bobofen (rumianek,koper i melisa) i mały w nocy byl mniej placzliwy i szybciej przechodziły mu ataki kolki. Co prawda kupki robi teraz lekko zielonkawe ale lekarka mówiła, ze to nic nie szkodzi.

Do góry