reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

Zołzik dzięki, ehh, zobaczę jak będzie jutro, mam czopki z paracetamolem w pogotowiu oprócz nurofenu, jakoś nie boję się, że się odwodni bo apetyt ma, mm dalej smakuje, uda mi się nawet jakiś rumianek wcisnąć (co normalnie rzadko przechodzi), tylko strasznie mnie martwią nocki i to, że jest tak bardzo słaby... dziękuję ślicznie!
Aestima no właśnie pogorszenie znaczne od wczoraj, wcześniej się nie martwiłam, bo humor dopisywał i energii miał multum, jak jutro nic się nie zmieni to w piątek wybierzemy się do innego lekarza, dzięki!
A co do kupek Miesia to myślę, że jeśli ma tak od dłuższego czasu to wszystko jest jak najbardziej w normie, u nas zawsze była jedna kupka, jak mały byl tylko na mleciu, teraz przy warzywkach zwiększyło się do 2, czasem 3, myślę, że nie masz się czym martwić

reklama
A czasem i 5 się zdarza... I kolor czasem taki szaro zielony, ale stawiam, że kolor od tego co zje zależy...

uff, no dobra, to idę spać:))
Lekarz kazał się nie martwić. Śluzowate kupki też go nie niepokoją... NO ale Mieszkowe mega ulewanie też olewał i rację miał- od miesiąca nie ulewa, skończyło się jak stawać zaczął;)))

kasiawilde Maja miałą tylko lekki stan podgorączkowy i w sumie lekko rota przechodziła, później jeszcze przez ponad m-c robiła po 5 kupek dziennie, raczej brzydkich. A teraz robi 2-3 głównie plasteliny, ale zdarzają się maziste. I tu do Aestimy śmierdzą okropnie;-) Z A sobie żartujemy i się licytujemy kto przewija hehe:-D Pewnie taka Miesia uroda, nie robi na raz tylko tak sobie dorabia po trochu
kasiawilde jeszcze jedno - uważaj z rumiankiem, bo często uczula dzieci, Maja po okładach oczka rumiankiem nie mogła go otworzyć-tak spuchło
zolza pięknie napisałaś o tych barwach i aromatach;-)nie wiedziałam, że tak ładnie można o kupie pisać:-D

kasiawilde - a czy pediatra sprawdzał mu uszka? U takich maluchów często występuje zap. uszu - wtedy może być właśnie wyższa gorączka, biegunka i meeega marudzenie....

Kasia ja proponuje badanie ucha, bo moze to typowa przypadłość" ucho-brzucho"dotknij palcem z delikatnym uciskiem w miejsce gdzie czujesz koniec kości a zaczyna sie jezyczek ucha jeśli Kuba zacznie płakać to znaczy że to ucho. Co do zabkow to ja bym sobie nie dała ręki obciąć ze to nie są zęby; w okresie zabkowania kupek moze być wiecej. Trudno coś mądrego doradzić; metoda prób chyba jest w takim przypadku najbardziej skuteczna.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry