reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

No właśnie nie wiem:baffled:To taka twarda kulka, na początku była tylko malutką kropeczką potem Asia gdzieś to uszkodziła i zrobił się na tym strupek, a teraz się zwiększyła. Jeśli to kurzajka to można się jej jakoś pozbyc:confused:

reklama
ciężko powiedzieć co to jest ze zdjęcia, bo na 1 rzut oka wygląda to jak by na czubku była ropa, ta gulka jest pod ropiała??? jeśli tak to znaczy ze to nie jest kurzajka (teraz jest tyle środków na to ze można usunąć kurzaje w 5 minut ale nie wiem od jakiego wieku można stosować) sama nie wymyślisz trza iść z tym do lekarza

dziewczyny Bianka jest chyba chora.Ma goraczke 38,8 mierzoną w pupci więc wychodzi że 38,3.Do tego przed chwilką puścił jej się katarek z noska.Dałam jej czopek przeciw goraczkowy i nie wiem iśc z nia teraz do lekarza czy poczekać pomózcie.

Angel i jak sie czuje Bianeczka, bylas z nia u lekarza? Taka temperatura moze byc np od zabkow, ale jak sie dluzej utrzymuje to lepiej to sprawdzic.

no to mamy alergię, podejrzewam jogurty hippa, ewentualnie pomidory w zupce albo całe żółtko zamiast połowy...pod jednym kolankiem duży czerwony placek i kilka mniejszych...na drugiej nóżce jeden mały plus na rączce też jeden malutki. Mam iść do lekarza czy odstawić podejrzane produkty i poczekać? I ile czekać jeśli czekać?

Ja bym stawiała na jogurt - dosyć typowa reakcja na nabiał. No ale na 100% nie można powiedzieć. Ja bym odstawiła, jak to ujęłaś, podejrzane produkty. Jeśli zmiany nie będą się powiększały, to nie szłabym do lekarza.

To by się zolzik zgadzało, jogurty regularnie dostaje od tygodnia mniej więcej, kiedyś okazyjnie raz na 2-3tyg jeden, bo je mało mm - ok.400ml/dobę tylko...tak jej dobrze zrobiłam:zawstydzona/y:jogurt dostała dziś przed 18, po 19 szły pierdzioszki, a przy zasypianiu koło 21 wierzgała nóżkami - pewnie brzuszek ją bolał...teraz śpi spokojnie. N nic, nie mam wyjścia, do obiadu będę mm przemycać

reklama
mrsmoon - ja też bym poczekała, na tym etapie lekarz dużo nie pomoże - Ty najlepiej wiesz co mogło Majce zaszkodzić... ja też bym stawiała na białko z jogurtów... zmiany skórne natłuszczaj kilka razy dziennie i obserwuj, jeśli po 3 dniach nie będzie lepiej, wtedy możesz interweniować, a jogurty oczywiście odstaw póki co:)

Do góry