reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

raport medyczny- czyli nasze pociechy u lekarza

Kurczaki, zapalenie układu moczowego to nie fajna sprawa :szok: Kolega ostatnio to miał i normalnie zdychał z bólu - mówił, że zapalenie ucha to pikuś przy tym - w sumie nie miałam ani tego ani tamtego, ale mój mężul miał zapalenie ucha na ślubie naszym :wściekła/y: i strasznie cierpiał :-( Więc skoro zapalenie układu moczowego jest silniejszym bólem to masakra :-( Trzeba dbać o te nasze małe panieneczki... Ja Oli też wymywam taką białą wydzielinę jak jej się zgromadzi.. A ten lactacyd - na mnie nie za dobrze podziałał, przed ciążą używałam z AA, potem w ciąży kupiłam polecany przez Was lactacyd i było ok, ale po ciąży jakoś mnie podrazniał i wróciłam do AA :sorry2:

reklama
My z Młodą tez lactacyd uzywamy.. Daga przemywam ja rivanolem i smarujemy clotrimazolum w poniedziałek przebadam siki ale i tak do ginka sie przejde zrobic ten wymaz bo mi spokjoju nie da
Ja jestem przewrazliwiona tym bardziej ze własnie kolezanka przegrała z rakiem szyjki który dał przerzuty a i chłoniak sie przyplatał do tego Miała 29 lat.. woziłam ja w wózku jako niemowle...

Kupinosia ja słyszałam, że niektóre panie specjalnie wietrzą żeby mniej dzieci przyszło. Mniej dzieci = mniej roboty .....
No nie koniecznie:-(Ja nie lubię mieć mało dzieci,bo ani zajęć się nie przeprowadzi, cały pan dnia idzie w łeb, a jak szykujemy jakieś inscenizacje to niska frekwencja to raczej dramat.
Natomiast fakt jest taki, że w związku z epidemią grypy, jest nakaz sanepidu, co do częstego wietrzenia sal, ja to robię, jak dzieciaki idą na salę gimnastyczną albo do pracowni plastycznej, ale nie wiem, czy we wszystkich państwowych przedszkolach są takie warunki lokalowe, że dzieci mają gdzie wyjść:baffled:
Ale nie ukrywam, że takie traktowanie mojego zawodu przyprawia mnie o dreszcze:baffled:

Madzia zdrówka życzę:tak:;-)
Nas też dorwało:-(Jacek ma taką gorączkę, kurcze, że nie mogę zbić. A do tego tylko katar i przebijający się ząb- kurka nie jest lekko:no:

Madzia moze Jualka cosw przedszkolu zlapala. Mam nadzieje,ze szybko sie z tym uporacie. Wspolczuje z powodu kolezanki :-( Ostatnio robilam cytologie i musze sie teraz po wyniki zglosic. Mam nadzieje,ze beda ok.
Myslalam, ze tylko moje dziecko takie poobijane. W zeszlym tyg. w ciagu 3 godzin uderzyl sie mocno 2 razy w to samo miejsce-masakryczny siniak. Wczoraj zaczal juz ladnie wygladac, to zaryl czolem o podloge i obil sie o sciane nad lozkiem- kolejny guz. Niedlugo mnie ktos posądzi o maltretowanie dziecka :-/

Mamjakty co do bolu w zapaleniu ucha i zapaleniu pecherza, to moim zdaniem gorszy jest ten w zapaleniu ucha, no ale to tez zalezy jak duzy jest stan zapalny. Ja niestety jestem weteranka w tych spraweach :-(

Kurcze Dominka mi sypie na buzi już z dwa tygodnie a ja dalej nie wiem na co. Odstawiła cytrusy, ale nie widzę poprawy. Wstaje rano i ma ładną bladą buzie i delikatne krosteczki a przez dzień masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nasza Ola też ma siniaki na czole i to jakoś najczęściej lewa strona główki cierpi :-( Jak młoda się uderzy i ma czerwoną plamę to smaruję ją altacetem (chyba dobrze napisałam:sorry2:) w żelu - mam nadzieję, że można takie dzieciaki tym traktować?? - pomaga, wyciąga i guza nie ma, tylko siniak.. :sorry2:

Madziu pewnie zróbcie mocz i idźcie do lekarza, nie ma co gdybać. Może coś z przedszkola przyniosła.

reklama
My na antybiotyku:-:)-(angina, kurka myślałam, że skończy się katarem, ale jak przez dobe nie mogliśmy zbić gorączki ponad 39 żadnymi środkami, pojechaliśmy do dyżurnego rejonowego pediatry i angina wyszła:szok:no nic najważniejsze, że już mamy leki i Misiak będzie zdrowiał...;-)

Do góry