reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

raport medyczny- czyli nasze pociechy u lekarza

Mysza wspolczuje. Caly dzien zmarnowany. Szmerami bym sie nie przejmowala. Jak Barte mial 2 miesiace wyladowalismy na kardiologii. Tez troche przeszlismy. Dowiedzialam sie wtedy,ze u dzieci te szmery czesto sie zdarzaja i ze nie trzeba sie tym przejmowac.

reklama
Mysza moja też miała szmery ale po urodzeniu, była dziurka ale się zarosła, teraz tylko kontrole u kardiologa, następną mamy za rok! Jakby było to coś poważnego, to już dawno by było wykryte, tak jak u mojej córki w 2 dobie życia!

co do zdrówka to moja Jula znowu przeziebiona bo inteligentne panie chyba miały za duzo dzieci w grupiue i zrobiły wietrzonko w czasie obiadku....i to nie pierwszy raz zreszta..

Madzia a rozmawiałas z paniami, prosiłaś żeby przy dzieciach nie wietrzyły ? pamiętam że to nie pierwszy raz im sie zdarzyło i tak z ciekowości zapytam czy w przedszkolach są zebrania dla rodziców ?

a wiesz też o tym pomyślałam, że to może tak być. Tylko gdzie tu sumienie w takim razie, przecież też są matkami albo będą...

Kupinosia ja słyszałam, że niektóre panie specjalnie wietrzą żeby mniej dzieci przyszło. Mniej dzieci = mniej roboty .....
mnie by to nie zdziwiło :dry::dry::dry:. Ludzie bywają dziwni...

Myślę, że u nas powoli wysypka mija. Od początku grudnia Olcia ma atopowe zapalenie skóry. Wreszcie widzę że skóreczka się goi. Dieta bez: mleka, jaj, mięso drobiowe, gluten (do czasu wyciszenia). Smarowanie ciałka oliwą z oliwek, pranie z podwójnym cyklem płukania. Długo moja dzidzia się męczy.
Na dokładkę od 2-3 tygodni idą zielone kupy, po 2-3 razy dziennie. Ola apetyt ma świetny. Może to być przez ząbkowanie???

A u nas od 3 dni czerwone poliki i broda. Do tego bylo zaczerwienienie przy siusiaku, jak odparzenie, ale nie bylo mozliwosci by sie pojawilo. Nie wiem co jest. Podejrzewalam mleko, bo moj małżon genialnie wprowadził 3, jak pudełko 2 się skończylo dal mu mleko brata, od razu całe z bebiko3! No ale od 2 dni je tylko 2, a poprawy na buzi nie ma :-(.

jak nie urok to....
młody ma obsypane plecy i nogi a do tego kolejny raz zarył zębami -tym razem o szfkę- i ma spuchnieta i przygryzioną wargę
a u młodej pojawiły sie upławy.. miała latem ale same przeszły .. od jakiegos czasu mi sie slisko wydawało jak ja myłam ale wczoraj jakies zaschniete cos poczuła m i dawaj sprawdzac i czeka nas wizyta u gina we wtorek...

reklama
Madziu zdrówka dla dzieciaczków. A Juleczce przemyj rivanolem. Ja na te sprawy też jestem wyczulona moja nie może mieć tam w środku żadnej wydzieliny bo od razu ma zapalenie układu moczowego. Także co parę dni przemywam rivanolem i po sprawie. Do tego myję ją lactacydem (moim płynem do higieny intymnej)

Do góry