reklama
aniaj151
Fanka BB :)
no też bym się wkurzyłaa już napewno mocno zdziwiła po co???
A ja mam pytanie szczepiłyście już dzieciątka na odrę i różyczkę?
A ja mam pytanie szczepiłyście już dzieciątka na odrę i różyczkę?
mamjakty
styczniówka 2009
My na to szczepienie - odra, różyczka, świnka - jesteśmy zapisani po połowie lutego - jak młoda skończy 13 miesięcy.
aniaj151
A my szczepilismy sie we wtorek, zaraz po skonczonym roczku. po ok tygodniu moze wystapic goraczka i wysypka - moze nas ominie
izkab
matka wariatka
Nam też kazał przyjść zaraz po skończeniu roczku, ale pójdziemy troszkę później ;-) a szczepicie przy okazji na ospę - bo nas zachęcał a jedenj strony ospa to nie ciężka choroba, ale jak sobie przypomnę jak Paula była wysypana, a później dostała jeszcze półpaśca (to ten sam wirus) - brrrrr.... zastanawiam się...
aga_q
TRZYNASTEGO :)
a jedenj strony ospa to nie ciężka choroba, ale jak sobie przypomnę jak Paula była wysypana, a później dostała jeszcze półpaśca (to ten sam wirus) - brrrrr.... zastanawiam się...
Izakab - ja też myśle o szczepieniu przeciwko ospie, ale na 100% nie równocześnie z odrą-różyczką-świnką.
mysza83
Ja mam ostatnio same problemy zdrowotne z Franiem
Najpierw chore gardło 2 tygodnie , póżniej 4 dni spokoju i od tygodnia mały ma non stop biegunkę , byłam już u trzech lekarzy każdy stwierdził że to niby wirusówka że mały dobrze jest nawodniony i żeby nie panikować , ale jak to zrobić jak już 7 dzień i poprawy zbytniej to ja nie widzę !!!
Dostaje smecte , dicoflor no i jedzonko takie delikatniejsze macie może jakieś sugestie albo sposoby na taką biegunkę ,
dodam że mały był szczepiony na rotawirusy więc to chyba nie to .... Zastanawiam się czy na własną rękę nie zbadać mu kału mam dwa psy w domu a on teraz wiadomo non stop na podłodze może coś załapał , niby myje rączki jemu regularnie..
Najpierw chore gardło 2 tygodnie , póżniej 4 dni spokoju i od tygodnia mały ma non stop biegunkę , byłam już u trzech lekarzy każdy stwierdził że to niby wirusówka że mały dobrze jest nawodniony i żeby nie panikować , ale jak to zrobić jak już 7 dzień i poprawy zbytniej to ja nie widzę !!!
Dostaje smecte , dicoflor no i jedzonko takie delikatniejsze macie może jakieś sugestie albo sposoby na taką biegunkę ,
dodam że mały był szczepiony na rotawirusy więc to chyba nie to .... Zastanawiam się czy na własną rękę nie zbadać mu kału mam dwa psy w domu a on teraz wiadomo non stop na podłodze może coś załapał , niby myje rączki jemu regularnie..
daga23
Entuzjast(k)a
my na ospę nie szczepimy.
mysza a badaliście mocz Frania? moja starsza córka jak miała 4 miesiące dostała nagle biegunki i tez lekarze leczyli ją smectą, też mówili że jest dobrze nawodniona ale szybko zmieniłam lekarza i nowa lekarka kazała natychmiast zrobić badanie moczu i wyszły bakterie i leukocyty, dostała antybiotyk i wszystko minęło, po antybiotyku była jeszcze profilaktycznie na furaginie ale u nas potem okazało się że Oliwia ma częste zapalenia układu moczowego i wylądowaliśmy u nefrologa. Ale z biegiem wszystko jej ustąpiło.
mysza a badaliście mocz Frania? moja starsza córka jak miała 4 miesiące dostała nagle biegunki i tez lekarze leczyli ją smectą, też mówili że jest dobrze nawodniona ale szybko zmieniłam lekarza i nowa lekarka kazała natychmiast zrobić badanie moczu i wyszły bakterie i leukocyty, dostała antybiotyk i wszystko minęło, po antybiotyku była jeszcze profilaktycznie na furaginie ale u nas potem okazało się że Oliwia ma częste zapalenia układu moczowego i wylądowaliśmy u nefrologa. Ale z biegiem wszystko jej ustąpiło.
reklama
Podziel się: