reklama
Celinka myślę, że to w związku z paniką z grypą Ah1n1. JA też dostałam antybiotyk, żeby nie doszło do powikłań, cóż lekarze chyba tego roku chuchają na zimne, może niepotrzebnie, ale kto wie....Jacek kaszle bardzo i rzeczywiście wolałabym by na oskrzela nie zeszło i taki był argument pediatry- nie będziemy czekać, aż zejdzie niżej...choć wiem, że antybiotyk to ostateczność, lepiej by było, jakby coś przeciwwirusowego zapisała
u nas znowu lazaret Julka przytaszczyła cos z przedszkola po tym jak inteligentna pani rozebrała ja do podkoszulka zeby załozyc strój bletnicy (zamiast na bluzkę) i efekt był juz popołudniu tego samego dnia.. goraczka jej mineła zle kaszle w nocy do tego mzaraziła mnie i Franka - bidulek w nocy miał 39,5 i nie mogł sobie miejsca znalezc tylko przy cycku było ok
u nas znowu lazaret Julka przytaszczyła cos z przedszkola po tym jak inteligentna pani rozebrała ja do podkoszulka zeby załozyc strój bletnicy (zamiast na bluzkę) i efekt był juz popołudniu tego samego dnia.. goraczka jej mineła zle kaszle w nocy do tego mzaraziła mnie i Franka - bidulek w nocy miał 39,5 i nie mogł sobie miejsca znalezc tylko przy cycku było ok
Współczuje choróbska na Święta.
Madzia my tez chorzy.Łączę sie w bólu.
Ja dzisiaj zaniemowilam, a Bartkowi cos w nosku siedzi, ale to raczej nie katar. Moze sluzowki mu od zebow opuchly? ( gorne jedynki ida). Pediatra powiedziala,ze to albo zeby, albo ja go zarazilam( tez mi odkrycie) i dala klemastyne w syropku....czyli lek przeciwalergiczny. Po klemastynie swietnie sie spi, ale nie mam ochoty fszerowac nim dziecka. Szkoda,ze Pawel byl z malym u pediatry, a nie ja, bo bym sie spytala po cholere to przepisuje na przeziebienie labo zabkowanie.
Madzia kim jest Franek? Twoje dziecie zmienilo imie ? :-)
Ja dzisiaj zaniemowilam, a Bartkowi cos w nosku siedzi, ale to raczej nie katar. Moze sluzowki mu od zebow opuchly? ( gorne jedynki ida). Pediatra powiedziala,ze to albo zeby, albo ja go zarazilam( tez mi odkrycie) i dala klemastyne w syropku....czyli lek przeciwalergiczny. Po klemastynie swietnie sie spi, ale nie mam ochoty fszerowac nim dziecka. Szkoda,ze Pawel byl z malym u pediatry, a nie ja, bo bym sie spytala po cholere to przepisuje na przeziebienie labo zabkowanie.
Madzia kim jest Franek? Twoje dziecie zmienilo imie ? :-)
Kluliczek
Babka z laską
A u nas gorączka i wymioty od 25, mały mega marudny, a dziś na czole zobaczyłam plamki, potem zlazły sobie wesoło na brzuś i plecy, więc zakładam, że właśnie mamy 3-dniówkę. A że Janek nie przechodził, to liczę się z powtórką z rozrywki, tylko z większym przytupem.
Rondzia
Fan(ka)
Celinko, nasza pediatra zawsze daje Clemastyne. Odkad Michas byl maly. Ze wzgledu na to ze osusza i obkurcza sluzowke nosa. Mam nawet zawsze zapas w domu i jak pojawia sie katar to zaczynamy od zestawu startowego Nurofen + Clemastinum. Jasiek jeszcze nie mial i w miejsce Clemastyny dostawal Fenistil.
A nos zapchany tez Jasiek mial strasznie przy jedynkach gornych i dwojkach. Zielone gile. Nic nie pomagalo poki zeby nie wyszly...
A nos zapchany tez Jasiek mial strasznie przy jedynkach gornych i dwojkach. Zielone gile. Nic nie pomagalo poki zeby nie wyszly...
reklama
Wkurzyłam się dzisiaj. Poszłam z Kluskiem do lekarza bo od wczoraj ma oczy czerwone jak mały chomiczek Okazało się że to zakażenie spojówek. A w promocji dostaliśmy antybiotyk na katar No nie przeczę glut mu wisi do pasa od piatku chyba ale bez przesady ani temperatury nie ma ani nie kaszle apetyt w normie Pediatra nawet go nie osłuchała tylko do gardła zajrzała i walneła Sumamed No najprosciej dać antybiotyk niż się wysilić i chwilę pomyśleć
Podziel się: