reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

raport medyczny- czyli nasze pociechy u lekarza

Madzia no właśnie o to chodzi, że przy drugim człowiek mądrzejszy :-) :-) Też bede cwaniara kiedys :-D :-D byle nie za szybko....

Izkab z tego co mi wiadomo, kaszel pojawiający sie po położeniu i rozgrzaniu ( czyli okres snu ) jest najczęściej objawem niedoleczonego przeziębienia lub zapalenia oskrzeli....Radze iść do lekarza bo coś się może kluć....

reklama
wiadomo, że im więcej dzieci tym większa praktyka - ja to nowicjuszka jestem i dopiero się uczę ;-):tak: nie będę zaprzeczać, że pewnie przy drugim dziecku będę inaczej postępować ;-) nie będę tak chuchać i dmuchać i się przejmować byle czym :tak:

Iza - może faktycznie skonsultuj to z lekarzem - oby to nic poważnego!

Adiva moja Jula jak do przedszkola zaczeła chodzic to tylko na to chorowała.. nic jej nie było żadnych oskrzeli zadnego gardła tylko napadowy kaszel w nocy..
moze to byc wynikiem alergi, pasozytów suchego powietrza albo kataru który spływa i zaczyna dusic a rano to efrkt odkrztuszania

Adiva jak chcesz drugie to nie czekaj za długo im wieksza róznica wieku tym mniejszy kontakt miedzy rodzenstwem

Madziu wklej dla przykładu sandałki.. bo kapcie oglądałam z Befado..fajne ale moja pewnie zaraz odepnie;-)
Madziu Ty masz fajną róznicę wieku.. ja jak do 5 lat nie będę miała drugiego to zostanie Laura jedynaczką.. nie chce duzej różnicy, bo dzieci nie mają kontaktu.. A teraz muszę jeszcze czekać bo miałam cc i od stycznia podpisuję nową umowę o pracę..

Ostatnia edycja:
mnie sie mazurki odobaja ale boje sie buty tak kupowac..musze zadzwonic do nich i zapytac czy gdzies w katosach nie maja jakiegos sklepu..

ecco fajne ale niestety drogie... (julka ma od nich prawie wszystkie buty )

Adiva moja Jula jak do przedszkola zaczeła chodzic to tylko na to chorowała.. nic jej nie było żadnych oskrzeli zadnego gardła tylko napadowy kaszel w nocy..
moze to byc wynikiem alergi, pasozytów suchego powietrza albo kataru który spływa i zaczyna dusic a rano to efrkt odkrztuszania

Adiva jak chcesz drugie to nie czekaj za długo im wieksza róznica wieku tym mniejszy kontakt miedzy rodzenstwem

No o alergii też słyszałam, ale bardzo często zdarza sie tak że lekarz machnie ręką zwali wszystko na alergie a potem sie okazuje że to wcale nie to...ale czy alergia czy niedoleczone przeziębienie do lekarza iść trzeba :-)

Co do drugiego dziecka to między mna i moim bratem jest 6 lat i dogadujemy sie świetnie...między moją najstarsza bratanicą i średnią jest 6 lat i jest super porozumienie...za to między środkową a najmłodszą są troszke ponad 3 lata i środkowa nawet nie zauważa obecności tej najmłodszej...Jeśli mam mieć drugie to dopiero wtedy kiedy Piotrek pójdzie do szkoły...i nie ma innej opcji...

Ja dalej o bucikach ale napisze tu bo to pod kątem zdrowotnym....Kupiliśmy Młodemu super kapciochy....cena też była super :dry: tak czy siak w sklepie mierzone i było ok....i cholera nie wiem jak ja je mierzyłam ale w domu okazały sie za duże o jakies 1,5 cm - czyli jeden rozmiar
Nie wiem czy moge mu je założyć czy lepiej isc kupić cos na teraz....Dodam że stópka trzyma mu sie super bo P ma grube i szerokie śmierdziochy :-) Tylko z przodu troszke luz...Jak kupie dobry rozmiar to znowu bede miała biede zapiąć...

Żebym mu krzywdy nie narobiła....a on już mi coraz więcej maszeruje....

reklama
Będę musiała jutro przedzwonić do lekarza, niech lepiej mała obejrzy... chociaż oprócz pojedynczych nocnych napadów nic Karolci nie jest - je normalnie, wesoła jak zawsze, kupki bez zmian, kataru brak - fridą nic nie odciągam...

a co do różnicy wieku - ja najlepiej dogaduję się z siostrą 16 lat młodszą :eek: moje córki (13 lat różnicy) póki co są zapatrzone w siebie nawzajem ;-)

Do góry