reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Raport ciążowy

KAROLINKO jak tak pomyślę, że te nasze istotki już prawie po półtora kilo mają to jakoś tak ciągle nie mogę w to uwierzyć (już takie duże :) ), ja też mam położenie miednicowe i jeśli się dzidziuś nie odwróci (a leży tak praktycznie od początku) to najprawdopodobniej będę miała cc. Czy tobie lekarka też coś na ten temat wspominała ???

reklama
AHA DZIEWCZYNKI ! JESZCZE JEDNO PYTANKO MAM...CZY WSZYSTKIE MACIE JUŻ TĄ CIEMNĄ LINIĘ NA BRZUSZKU ??? BO JA JESZCZE NIE MAM I NIE WIEM CZY TO MUSI BYĆ CZY NIE , JEŚLI MUSI BYĆ...TO JUŻ ZACZYNAM SOBIE WKRĘCAĆ, ŻE COŚ JEST NIE TAK.... :(

madziunia no właśnie dzidzia leży mi tyłeczkiem u wyjścia (główkę ma na wysokości pępka) lekarz powiedział że to powinno się zmienić w ciągu najbliższych 2 tyg.U mnie kończy się dziś 29 tydz,czyli tak do 32 tyg powinno się bejbe odwrócić.
Co do linii to ja ją mam i to od bardzo dawna,ale są też listopadówki które nie mają jeszcze.Tak w ogóle to nie musi się ona wcale pojawić,a nawet czasem pojawia się po porodzie dopiero.Więc nie ma się czym przejmować.

Ja zauważyłam ciemna linię chyba z tydzień temu. Ale nie jest aż taka ciemna, ale widoczna, mam ją bardzo krzywą.
Mój maluszek tez leży tyłeczkiem w dół, ale gdzieś czytałam, że nawet w dniu porodu moze sie przekręcic.

Nie mam jeszcze ciemnej linii, pamiętam, że poprzednio mialam, ale kompletnie nie wiem od kiedy ;D.
Mój już leży do góry nogami i mam nadzieję, ze tak zostanie :). Podobno ułatwieniem dla maluszka żeby się przekręcił jest taki ćwiczenie - koci grzbiet i delikatne kolysanie się w kółko, są też jakieś masowanka, ale z tym trzeba ostrożnie :)

klementynko a kiedy byłaś na tym usg co pokazujesz zdjęcie ??? podawałaś tutaj wymiary dzidzi bo chciałabym porównać.A jeśli napisałaś to na której stronce ? I dzięki za gratulacje córy
cmok2cs.gif

reklama
dzięki Klementajn .Chciałam porównać wyniki bo ponoć mała ma długie nogi i nawet chyba się zgadza.Będzie modelka ,hieh. I mam nadzieję że przez te dłuższe nogi nie będzie się dłużej rodziła ;)

Do góry