reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Raport ciążowy

Aniam z ta grupą krwi to jest prawda ale na dzień dzisiejszy przetacza się krew zawsze zgodną grupowo bo trafiają sie osoby które dostaja uczulenia nawet na przetaczaną dokładnie taką krew jaką mają

reklama
my z mężem też mamy konflikt serologiczny, ja mam grupę 0 Rh( - ) a mój mąż A Rh(+) i przy pierwszej ciąży było gdzieś to wpisane jaką grupę ma tatuś dziecka, a teraz ginekolog powiedziała mi,że już się nie wpisuje (ale powiem szczerze, że nie wiem dlaczego) :o

czy Wasi lekarze mówili już coś o kolejnym badaniu USG, bo mi się wydawało, że powinno być robine ok. 28 tc, a tu nic... byłam ostatnio na wizycie i pani nawet nie wspomniała o badaniu, więc może mi się coś pomieszało i USG robi się później ??? !!!

Ja miałam USG robione w 14 i 21t.c , a teraz mysle ze około 34-35t.c. Zobaczymy, 13.09. ide na wizyte to chyba mi powie, a jak nie, to sie sama zapytam, bo nie moge sie juz doczekać, zwłaszcza, że jeszcze nie znam płci.

Ja to mam pomieszane z tym USG, mój gin robi je kiedy mu się akurat podoba w związku z czym miałam już tę przyjemność 5 razy.

no to pewnie ja też będę miala robione to USG w 32-33 tc. :)

a mam jeszcze jedno pytanie...jakie miałyście wyniki cukru na czczo i po wypiciu tej "wspaniałej" miksturki ??? bo ja mialam 88 i po godzinie (już po wypiciu) 87 - a wydawało mi się, że powinien być pozim cukru wyższy ;)

Ja miałam 84, a po godzinie, po wypiciu 123. ale jeszcze z tymi wynikami u gina nie byłam więc nie wiem czy to dobrze, ale wydaje mi sie ze nie jest źle.

Ale u ciebie Madziunia to rzeczywiście dziwne, że miałaś niższy poziom cukru. Moze miałaś oszukana glukozę???? ;)

a moje wyniki po badaniu na usg moje tętno 105/65, od 16 sierpnia do 5 września przytyłam 1,5 kg,szok że tak mało :) badanie ginekologiczne ok,tylko wiek ciąży się nie zgadza,hm(jak mnie badali w szpitalu to nic na ten temat nie mówili że coś nie tak). Skierowanie na badanie usg na 23 września :) wyniki krwi też ok.

tylko stan podgorączkowy i katar,fee...

U mnie stan glukozy na czczo miałam 76 mg a po godz 95 mg,czyli ok.

no to faktycznie chyba jakąś lipę mi sprzedali, ale wyglądało ,że jest ok...no i smak miala zdecydowanie okropny ;) moja ginekolog powiedziała, że "trzustka musi u mnie nadwyraz dobrze pracować, że tak szybko poradziła sobie z taką ilością glukozy" ale chyba aż się spytam kogoś jeszcze o ten wynik, bo w porownaniu z waszymi to mój wydaje się kiepski :(

reklama
Do góry