reklama
Celia89
Fanka BB :)
Mam nadzieję, że koleżanka rozwiała wątpliwości.
Tak na obu. Na siepomaga.pl jest "profesjonalna" opieka zbiórki. Robią banery, puszki, wolontariat itp. Z tego powodu pobierają prowizje. Na pomagamy jest "wariant bez promocji" gdzie linki rozpowszechniają moje kochane dziewczyny z bb.Ale wrzuciła link do zupełnie innej zbiórki - na obu portalach są zbierane pieniądze?
W obu fundacjach rozliczam sie na podstawie faktur, zaden grosz nie trafia do moich rąk na wydatki nie związane z leczeniem. Administratorka bb zasugerowała zalozenie nowego wątku i opisu. Bo kochane moje z bb z pełnym zaangazowaniem chcą pomóc, ale nie wiedziały jak to ubrać w słowa. Ja sama do końca nie potrafie o tym mówic swobodnie, do mnie to wszystko jakby nie dociera jeszcze. Dopiero dostałam porządny "strzał" we wtorek jak otrzymałam telefon.. że pilnie szpital..
Wysłalam im tekst opisujacy wszystko. Zredagowali go do minimum. Przez telefon stwierdzajac, że nie są to potrzebne informacje, bo nie każdy sie na tym zna. Ze bardziej znaczacy jest opis sytuacji. Dla mnie to wszystko jak zly sen.. Nie napisali ze dziadkowie zmarli na raka. Ze moja mama walczy o życie od od czwartku po rozleglym zawale i wstrząsie. Jest w stanie krytycznym. Jedyna osoba ktora mogłaby mi pomoc przy dzieciach. Moja babcia ma 92 lata po udarze. Mieszkają 320km ode mnie. Teraz przy diagnostyce mogłam liczyc jedynie na pomoc obcych ludzi. Zeby ktos pobył z nimi w aucie pod szpitalem jak ja wchodziłam na badania. Nie jednokrotnie zabierałam ich ze sobą do szpitala. Nie miałam wyjścia. Po biopsji sama wracałam z nimi autem... Ale jak widac fundacja wyciagneła z calego tekstu co wg nich jest najistotniejsze.@SalsaPL Szkoda, że na zbiórkach ucięli wiele ważnych informacji - chociażby o stopniu zaawansowania czy nawet wynikach Ki67 czy zajęciu węzłów chłonnych itp. Ja mimo wszystko trzymam kciuki, by leczenie pomogło!
Na stronie z fundacji sa wszystkie informacje dokladne. Adres dane wiek. Wszystko. Zawsze chroniłam swoj wizerunek. A przede wszystkim dzieci. Teraz walcze o zycie wiec juz wiem że musze sie przemóc w tym. Nowy Tomysl- pod Poznaniem tzn 75km od Poznania@SalsaPL a skąd jesteś? Może ja mogłabym pomóc z dziećmi. Napisz priv jeśli chcesz.
Paella
Fanka BB :)
Tak, już właśnie zobaczyłam na zbiórce. To bardzo daleko ode mnie Jedyne co mogę w takim razie to dorzucić się do zbiórki, ogromnie trzymam kciukiNa stronie z fundacji sa wszystkie informacje dokladne. Adres dane wiek. Wszystko. Zawsze chroniłam swoj wizerunek. A przede wszystkim dzieci. Teraz walcze o zycie wiec juz wiem że musze sie przemóc w tym. Nowy Tomysl- pod Poznaniem tzn 75km od Poznania
reklama
Cookie_
Moderator
A czy fundacja ze zgromadzonych środków może przeznaczyć cześć na wynagrodzenie opiekunki czy wszystko może iść tylko na cel medyczny?
Może z MOPS przysługiwałaby ci opiekunka/ asystent i ona w ramach pomocy tobie mogłaby opiekować się dziećmi w czasie twojej hospitalizacji, wyjazdów do lekarzy itd. Nie wiem czy tak można?
Może warto poszukać w okolicy organizacji zrzeszającej wolontariuszy świeckiej czy udać się do Caritas i oni jakoś pomogą z opieką.
Może z MOPS przysługiwałaby ci opiekunka/ asystent i ona w ramach pomocy tobie mogłaby opiekować się dziećmi w czasie twojej hospitalizacji, wyjazdów do lekarzy itd. Nie wiem czy tak można?
Może warto poszukać w okolicy organizacji zrzeszającej wolontariuszy świeckiej czy udać się do Caritas i oni jakoś pomogą z opieką.