reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

dobra to teraz ja mam pytanko do buby albo innych doswadczonych

teraz mam na skladzie
buzza ktorego uzywam jako gondoli dla malej

energy na szybkie wypady z malym
i czekam na podwojny graco quattro tour duo

buzza oddaje mojej siostrze ktora w czerwcu rodzi bebe
no i sie zastanawiam czy jednak nie zakupic jakiejsc spacerowki z wiekszymi kolkami na dluzsze wypady do parkow etc
cos pompowanego...
myslalam o speedy...

pomocy

u rodzicow mam x landera

reklama
Ja niestety nie jestem doswiadczona :-)

Znalazłam wozio ktory wpadł mi w oko (jego cena tez haha) co o nim mozecie powiedziec. Buba i reszta co o nim myslicie??

..:: BOBO W

ja widzialam ten tylko nie na zywo... nie wpadl mi tak w oko jak ten peg perego i inglesina nie ma podnózka. Wydaje mi sie ze jak bym na zywo ta Inglesina zobaczyła to moze bym zmienila zdanie. Jola wiez dziwi mnie to ze yen peg perego jest tylko dla dzieci do 13 kg. Jak moj brzdac ma juz 11,5 kg. to ile on w nim bedzie smigał....

BUBA jaka cala w odpowiednich kolorach :), nawet malemu smoczek pasuje :). Mam takie pytanie, ja sciagnac tapicere z budy, tzm tyl odpiac rzepa to wiem :D, ale chodzi i o przod, to sa zatrzaski po bokach czy jakies guziki z ktorych trzeba sciagnac czy co? nie chce spieprzyc a w instrukcji nic nie ma na ten temat, noi w ilu stopniach prac?

dyziolek, uwazam ze najlepsze co moglas kupic mimo ze uroda wg mnie nie zabija :), sama bym go kupila gdybym nei miala.

Co do prania dzwonilam do serwisu i sie okazalo ze tylko szmatka :). Folie wymienia na nowa, co ciekawsze chyba caly wozek mi wymienia na nowy bo zepsul sie hamulec reczny. Dobrze ze tak blisko do serwisu mam :)

Witam
Sorki ze sie nieodzywalam ale jakies pasmo klesk ostatnio mialam :-:)-(
ale dosc marudzenia wychodze na prosta :tak:
Dla ostrzezenia dodam moze nie w temacie watku ale mysle ze istotne.
Nie lekcewazcie kochane drobnych infekcji u maluszka i wymagajce od pediatry szczegolowych badan i opisu diagnozy.:-( Moje dziecie do tej pory nawet kataru nie mialo.Zdrow jak ryba.ZaHartowany i nieprzegrzewany,zaszczepiony na pneumo,rota,zoltaczki itp.W grudniu zaczal sie katarko-kaszelek taki naprawde delikatniusi.Diagnoza idace piatki.Osluchowo czysty Crp nie wykazalo infekcji.Przeswietlenie nie wykazalo zmian w plucach.Zatem witaminki i do domu.potem kolejna wizyta no i niby lepiej.Tak to trwalo z miesiac,kiedy to wysluchano szmery w serduchu ale powiedziano ze to nie niepokojace i zeby tylko obserwowac.Zatem udalam sie z glutem do kardiologa :-( kilka specjalistycznych badan no i sie okazalo ze ta drobna infekcja spowodowala niedomykalnosc zastawki pnia plucnego:-:)-:)-:)-( tak wiec jestesmy w trakcie dalszych badan i zobaczymy co i jak.Moze sie cofnie moze nie zobaczymy.......

Dobra a teraz na temat:
tulipanek Peg perego pliko c3 jest fajnym i dobrym jakosciowo wozkiem.
Ma troch krotki podnozek i jak dla mnie troche waski(dla duzego dziecka tak po ukonczeniu roku) ale ma fajna i obszerna bude.Dosc dobra zmortyzacje.

Sugar:cool2::-p tenks
Co do pytanka:
to pomysl ze speedim nie jest zly.
Biorac pod uwage ze masz buzza i maxi cosi.
Teraz buzz z gondola posluzy siostrze bo ty na lato mala juz do graco quattro tour duo(zajebisty wozio i w dobrej cenie mialam Ci go kiedys polecic ale myslalam ze tylko pompowane kola wchodza w gre)
Wiec zaopatrujac sie w speediego jak bedzie 3 bejbe to na luzaku masz juz gondole i maxi cosi.
Ponadto na jesieni mala bedziesz juz mogla tam zaaplikowac jak bedzie miala 8-9 miechow a dla glutacza mozesz takowa dostawke sprawic:
http://www.tanimarket.pl/go/_info/?id=2940

lub takowa to jest z parasolkami kompatybilna:
http://www.bajkowachatka.pl/index.php?prod_id=651&products=product

najlepiej jakas uniwersalna poszukac jak bedziesz zainteresowana :tak:
bo maly jesienia pewnie srednio po lesie i lakach bedzie chcial w wozku jezdzic ale jeszcze szybko bedzie sie meczyl.

Dyziolek Gratulacje.Najwazniejsze ze jestes zadowolona :tak:

Hannah ja piore swoj wozio tak:
wersja hardkorowo-wyjazdowa:
Nie wypinam tapicerki tylko w stelazu,zlewam go woda ze szlaucha na gabke nalewam ludwik lub plyn do prania a potem plucze szlauchem :-p:-p:-p
Kiedys zle doplukalam i jak w deszczu do domu wtacalam to wozio puszczal banki :cool2::cool2::cool2:
Wersja domowa:siedzisko wypinam,do wanny woda 30-40 stopmni plyn do prania plus gabka.I plukanko potem.Budki nie sciagam ze stelaza.szoruje ja rozpieta w wannie.
Piore juz ten wozek w ten sposob prawie dwa lata a wyglada jak nowka :tak:
Z ta szmatka to wydaje mi sie ze niewiele zdzialasz bo material speediego jest sliski i szmatka nie doczysci glebszych zabrudzen.Ale to tylko moja wersja :dry:

reklama
Witam jestem tutaj nowa i powiem szczerze że cieszę sie ze znalazłam to forum bo może chociaż trochę ułatwi mi to wybór wózka.A myślałam że będzie to takie proste :) Jestem totalna nowicjuszka rodzę w lipcu pierwsze dziecko i już jestem przerażona na myśl wyboru wózka mam totalny mętlik na co zwrócić szczególna uwagę a co jest mniej istotne( jeżeli coś takiego w ogóle jest). Na początku zastanawiałam sie nad
Maclaren MX3 głęboko-spacerowy ale potem zobaczyłam go w sklepie i gondola wydała mi sie strasznie wąska, teraz zastanawiam sie na Wózek X-lander XA i CASUALPLAY S6 i sama nie wiem - jedyne co wiem na pewno że chce 4-kołowca czytałam że pompowane koła maja lepsza amortyzacje więc skłaniała bym sie ku temu z drugiej strony piankowe koła są lżejsze chce kupić gondole + spacerówkę. Poradźcie na co szczególnie mam zwrócić uwagę i które z tych 3 wózeczków Wy byście polecały.

Z góry dzieki

Do góry