reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

Dziewczyny ja kupiłam Chicco ct 05 i jestem zadowaolona:tak: lekka parasolka, łatwo się prowadzi a i na allegro za nową zapłaciłam 280zł ORYGINALNY WÓZEK CHICCO -CT 05- od SS NJTANIEJ (294091737) - Aukcje internetowe Allegro
jest wąska ale dla mnie parasolka będzie na wiosne- lato kiedy juz moje dziecko nie będzie w zimowej kurtce:tak: na długie spacery mamy Mutsy który jest duży i wygodny:tak: a Chicco jest na szybkie wypady, na krótkie spacery i wakacje:tak: bo nie będzie mi szkoda jakby mi rozwalili go na lotnisku:no: bo nie jest drogi:tak:
a i zapomniała że bardzo fajnie i łatwo sie składa:tak:

reklama
L4dY-bIrd ja tez mialam traxx jaguara 4 i tez sie super sprawdzal, moj maly jest maly ale w wieku 6 miesiecy juz zaczal byc problem z zmieszczeniem sie w spacerowce w kurtce... i do tego jest piorunsko ciezki, ok 18kg. wlasnie jestem w trakcie sprzedazy tylko sie zabrac nie moge, czekam az fotelik zmienimy i razem to opchne... w kazdy razie prowadzil sie super po kazdym terenie, a ech jezdze po najdziwniejszych miejscach, juz nie pamietam ile razy jechalam na tylko a traxx przede mna :)... tylko ta spacerowka taka malutka jak dla mnie

Zgadzam sie ..jest fajny wózek :tak: u nas bez problemu nasz syn Jaśiek który ma skończone 2 lata sie mieści w spacerówce i to w dodatku w kurtce....a do małych nie należy ...ale starsze dzieci sie " cieniej" ubiera niż maluchy ;-).

A ja własnie poluje na używany fotelik do naszego jaguara i na miekka gondolke w barwach "lime" ..no chyba że by sie znalazła tania twarda gondolka to moze sie skusze :dry:...
jakbys cos gdzies znalazła to podaj linka ;-)

Co do wagi to fakt ...cięzki troche ale ja mam taki konfort ze nie musze go taszczyc bo mieszkamy w domku :sorry2:

ale jakiego fotelika szukasz? zwyklego 0-13? wprawdzie mam maxi-cosi cabrio ale bede go sprzedawala razem z adapterami, jest czarno - grafitowy bo ja tez z tych ktorym musza kolory grac :). Jesli chodzi o spiworek to kupowalam u elfik na allegro, w srodku polarek, kolor idealnie dopasowany, nic nie odbiega, kazdy myslal ze to komplet, pisalam juz tu o nim, jest naprawde fajny i milusi, ma zaczepy z tylu zeby sie trzymac oparcia. mam tez parasolke, niestety juz w troszke innym kolorze, jasniejszym ale dostalam ja za darmo :). Chcialam zeby pojezdzil jeszcze troszke w foteliku ale juz ledwo ledwo sie miesci... Co do spacerowki, ja nie z tych ktore grubo dziecko ubieraja bo u nas jest dosc zimno i w 18st maly zaczyna sie juz czerwienic :) - tak wiec tylko kurtka, body i bluzeczka. No i wlasciwie tylko dlatego zmienialam wozek, bo w barach sie nie miescil no i ja po operacji wiec ciezar mnie wykanczal :)

Hej Mamusie.
Kojarzycie moj przypadek? Pisalam tu nie dawno i radzilam sie Was co do wozkow i jeczalam ze nic dalej nie wiem. I chyba cus wymyslilam! Kupie wozek Coneco Toledo bo ma pompowane kola i skretne, wymiary gondolki 74x 32 (wiec to chyba duzo prawda?), wazy duzo bo 15kg ale chyba tak musi byc chcac miec kola pompowane...
Co do spacerowki to wymiary: 38 oparcie
23 siedzisko
24 podnozek
34 szerokosc
wazy 14,5 kg i jest nie przekladana przod/tyl ale ja sobie wymyslilam ze kupuje ten wozek ze wzgl. na gondolke a spacerowke kupie pozniej, jakas fajniejsza, moze uda sie lzejsza....
Co do fotelika to od poczatku nastawialam sie na Maxi Cosi Cabrio i nie zalezalo mi specjalnie na wpinaniu go w stelaz.
Co myslicie o moim pomysle? Dodam jeszcze ze ten wozek kosztuje ponad 700zl, a moze uda sie cos znacznie taniej...
Pozdrawiam Ania Ch.

ania a ja powiem ze to chyba slaby pomysl...
przynajmniej dla mnie...
tak jak pisalam wczesniej 100 razy nie sugeruj sie tak strasznie wielka gondola- no chyba ze w brzuchu masz naprawde konkretne dziecie... i dziecko bardzo szybko przesiada sie do spacerowki tak naprawde i to nia sie powinno kierowac kupujac wozek...

i duuuzo wazy - wg mnie to ze jak sie chce miec pompowane 4 kola nie ma nic wspolnego z tym ze wozek musi byc ciezki...

opcja wpinania maxi cosi jest bardzo fajna, szczegolnie na wypady do sklepu etc ale nie jest to koniecznosc...

ja bym jednak kupila raz a porzadnie- potem sie tylko dokupuje lekka parasolke skaldana...

a moze x landery? ..:: BOBO W

gondolka o dlugosci 74 cm to wcale nie tak duzo w porownaniu z innymi gondolami :no:
z tego co pamietam to moj mutsy mial wlasnie chyba 74cm i ta gondola uznawana jest za bardzo mala, aczkolwiek nam w zupelnosci wystarczyla ;-) prawda jednak, ze duzego dziecia to ja nie mam ;-)

to teraz mi poradzcie
potrzebuje parasolki, mam 3 typy
-zooper hula

ZOOPER HULA - LEKKI, ZWROTNY, NOWOCZESNY (294450307) - Aukcje internetowe Allegro

-chicco multiway

CHICCO MULTIWAY 2008 z barierką (następca CT04) (294035073) - Aukcje internetowe Allegro

-jane energy

WÓZEK SPACEROWY JANE ENERGY KOL H 19 ORANGE (292196440) - Aukcje internetowe Allegro

oczywiscie wiem, ze jane ma bardzo dobre opinie i sugar bedziesz na pewno mnie do niej namawiala ;-)

tylko jane jak dla mnie troche za droga jest, bo ciagle w glownym uzyciu na byc casualplay, a parasolka sporadycznie
do tego musialabym jeszcze dokupic palak co znowu podwyzsza koszt wozka:eek: aczkolwiek gdybym otrzymala powalajace argumenty o totalnej wyzszosci jane nad pozostalymi to pewnie bym sie skusila :tak:
gdyby jednak wziac pod rozwage pozostale dwa to ktory?

ale jakiego fotelika szukasz? zwyklego 0-13? wprawdzie mam maxi-cosi cabrio ale bede go sprzedawala razem z adapterami, jest czarno - grafitowy bo ja tez z tych ktorym musza kolory grac :). Jesli chodzi o spiworek to kupowalam u elfik na allegro, w srodku polarek, kolor idealnie dopasowany, nic nie odbiega, kazdy myslal ze to komplet, pisalam juz tu o nim, jest naprawde fajny i milusi, ma zaczepy z tylu zeby sie trzymac oparcia. mam tez parasolke, niestety juz w troszke innym kolorze, jasniejszym ale dostalam ja za darmo :). Chcialam zeby pojezdzil jeszcze troszke w foteliku ale juz ledwo ledwo sie miesci... Co do spacerowki, ja nie z tych ktore grubo dziecko ubieraja bo u nas jest dosc zimno i w 18st maly zaczyna sie juz czerwienic :) - tak wiec tylko kurtka, body i bluzeczka. No i wlasciwie tylko dlatego zmienialam wozek, bo w barach sie nie miescil no i ja po operacji wiec ciezar mnie wykanczal :)

wyślesz mi fotki fotelika na priva :confused:
Ja mam wóek w kolorystyce "limon" i szukam czegos raczej z zielenią ...ale jak cena nie będzie wielka to może sie skusze :-p i cos wymysle :dry:

wysle ci :) ale jutro bo pojechal do pracy, ja tez mam go w kolorze lime :)

Agutek a zobacz sobie jeszcze Titanium baby
Titanium Baby Spider NOWOŚĆ kolekcja 2008 (294399157) - Aukcje internetowe Allegro

malo kosztuje, dziewczyny z mojego forum pisaly do ludzi ktorzy je kupowali u goscia i kazdy byl nawet zadowolony, jedna dziewczyna u nas tez go ma i mowi ze jest w porzo :) mozesz sbie poczytac w wolnej chwili, tu sie zaczyna od momentu w ktorym mowa o tym wozeczku
jaki w

reklama
Do góry