reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

Dziewczyny ja kupiłam Chicco ct 05 i jestem zadowaolona:tak: lekka parasolka, łatwo się prowadzi a i na allegro za nową zapłaciłam 280zł ORYGINALNY WÓZEK CHICCO -CT 05- od SS NJTANIEJ (294091737) - Aukcje internetowe Allegro
jest wąska ale dla mnie parasolka będzie na wiosne- lato kiedy juz moje dziecko nie będzie w zimowej kurtce:tak: na długie spacery mamy Mutsy który jest duży i wygodny:tak: a Chicco jest na szybkie wypady, na krótkie spacery i wakacje:tak: bo nie będzie mi szkoda jakby mi rozwalili go na lotnisku:no: bo nie jest drogi:tak:
a i zapomniała że bardzo fajnie i łatwo sie składa:tak:

reklama
L4dY-bIrd ja tez mialam traxx jaguara 4 i tez sie super sprawdzal, moj maly jest maly ale w wieku 6 miesiecy juz zaczal byc problem z zmieszczeniem sie w spacerowce w kurtce... i do tego jest piorunsko ciezki, ok 18kg. wlasnie jestem w trakcie sprzedazy tylko sie zabrac nie moge, czekam az fotelik zmienimy i razem to opchne... w kazdy razie prowadzil sie super po kazdym terenie, a ech jezdze po najdziwniejszych miejscach, juz nie pamietam ile razy jechalam na tylko a traxx przede mna :)... tylko ta spacerowka taka malutka jak dla mnie

Zgadzam sie ..jest fajny wózek :tak: u nas bez problemu nasz syn Jaśiek który ma skończone 2 lata sie mieści w spacerówce i to w dodatku w kurtce....a do małych nie należy ...ale starsze dzieci sie " cieniej" ubiera niż maluchy ;-).

A ja własnie poluje na używany fotelik do naszego jaguara i na miekka gondolke w barwach "lime" ..no chyba że by sie znalazła tania twarda gondolka to moze sie skusze :dry:...
jakbys cos gdzies znalazła to podaj linka ;-)

Co do wagi to fakt ...cięzki troche ale ja mam taki konfort ze nie musze go taszczyc bo mieszkamy w domku :sorry2:

ale jakiego fotelika szukasz? zwyklego 0-13? wprawdzie mam maxi-cosi cabrio ale bede go sprzedawala razem z adapterami, jest czarno - grafitowy bo ja tez z tych ktorym musza kolory grac :). Jesli chodzi o spiworek to kupowalam u elfik na allegro, w srodku polarek, kolor idealnie dopasowany, nic nie odbiega, kazdy myslal ze to komplet, pisalam juz tu o nim, jest naprawde fajny i milusi, ma zaczepy z tylu zeby sie trzymac oparcia. mam tez parasolke, niestety juz w troszke innym kolorze, jasniejszym ale dostalam ja za darmo :). Chcialam zeby pojezdzil jeszcze troszke w foteliku ale juz ledwo ledwo sie miesci... Co do spacerowki, ja nie z tych ktore grubo dziecko ubieraja bo u nas jest dosc zimno i w 18st maly zaczyna sie juz czerwienic :) - tak wiec tylko kurtka, body i bluzeczka. No i wlasciwie tylko dlatego zmienialam wozek, bo w barach sie nie miescil no i ja po operacji wiec ciezar mnie wykanczal :)

Hej Mamusie.
Kojarzycie moj przypadek? Pisalam tu nie dawno i radzilam sie Was co do wozkow i jeczalam ze nic dalej nie wiem. I chyba cus wymyslilam! Kupie wozek Coneco Toledo bo ma pompowane kola i skretne, wymiary gondolki 74x 32 (wiec to chyba duzo prawda?), wazy duzo bo 15kg ale chyba tak musi byc chcac miec kola pompowane...
Co do spacerowki to wymiary: 38 oparcie
23 siedzisko
24 podnozek
34 szerokosc
wazy 14,5 kg i jest nie przekladana przod/tyl ale ja sobie wymyslilam ze kupuje ten wozek ze wzgl. na gondolke a spacerowke kupie pozniej, jakas fajniejsza, moze uda sie lzejsza....
Co do fotelika to od poczatku nastawialam sie na Maxi Cosi Cabrio i nie zalezalo mi specjalnie na wpinaniu go w stelaz.
Co myslicie o moim pomysle? Dodam jeszcze ze ten wozek kosztuje ponad 700zl, a moze uda sie cos znacznie taniej...
Pozdrawiam Ania Ch.

ania a ja powiem ze to chyba slaby pomysl...
przynajmniej dla mnie...
tak jak pisalam wczesniej 100 razy nie sugeruj sie tak strasznie wielka gondola- no chyba ze w brzuchu masz naprawde konkretne dziecie... i dziecko bardzo szybko przesiada sie do spacerowki tak naprawde i to nia sie powinno kierowac kupujac wozek...

i duuuzo wazy - wg mnie to ze jak sie chce miec pompowane 4 kola nie ma nic wspolnego z tym ze wozek musi byc ciezki...

opcja wpinania maxi cosi jest bardzo fajna, szczegolnie na wypady do sklepu etc ale nie jest to koniecznosc...

ja bym jednak kupila raz a porzadnie- potem sie tylko dokupuje lekka parasolke skaldana...

a moze x landery? ..:: BOBO W

gondolka o dlugosci 74 cm to wcale nie tak duzo w porownaniu z innymi gondolami :no:
z tego co pamietam to moj mutsy mial wlasnie chyba 74cm i ta gondola uznawana jest za bardzo mala, aczkolwiek nam w zupelnosci wystarczyla ;-) prawda jednak, ze duzego dziecia to ja nie mam ;-)

to teraz mi poradzcie
potrzebuje parasolki, mam 3 typy
-zooper hula

ZOOPER HULA - LEKKI, ZWROTNY, NOWOCZESNY (294450307) - Aukcje internetowe Allegro

-chicco multiway

CHICCO MULTIWAY 2008 z barierką (następca CT04) (294035073) - Aukcje internetowe Allegro

-jane energy

WÓZEK SPACEROWY JANE ENERGY KOL H 19 ORANGE (292196440) - Aukcje internetowe Allegro

oczywiscie wiem, ze jane ma bardzo dobre opinie i sugar bedziesz na pewno mnie do niej namawiala ;-)

tylko jane jak dla mnie troche za droga jest, bo ciagle w glownym uzyciu na byc casualplay, a parasolka sporadycznie
do tego musialabym jeszcze dokupic palak co znowu podwyzsza koszt wozka:eek: aczkolwiek gdybym otrzymala powalajace argumenty o totalnej wyzszosci jane nad pozostalymi to pewnie bym sie skusila :tak:
gdyby jednak wziac pod rozwage pozostale dwa to ktory?

ale jakiego fotelika szukasz? zwyklego 0-13? wprawdzie mam maxi-cosi cabrio ale bede go sprzedawala razem z adapterami, jest czarno - grafitowy bo ja tez z tych ktorym musza kolory grac :). Jesli chodzi o spiworek to kupowalam u elfik na allegro, w srodku polarek, kolor idealnie dopasowany, nic nie odbiega, kazdy myslal ze to komplet, pisalam juz tu o nim, jest naprawde fajny i milusi, ma zaczepy z tylu zeby sie trzymac oparcia. mam tez parasolke, niestety juz w troszke innym kolorze, jasniejszym ale dostalam ja za darmo :). Chcialam zeby pojezdzil jeszcze troszke w foteliku ale juz ledwo ledwo sie miesci... Co do spacerowki, ja nie z tych ktore grubo dziecko ubieraja bo u nas jest dosc zimno i w 18st maly zaczyna sie juz czerwienic :) - tak wiec tylko kurtka, body i bluzeczka. No i wlasciwie tylko dlatego zmienialam wozek, bo w barach sie nie miescil no i ja po operacji wiec ciezar mnie wykanczal :)

wyślesz mi fotki fotelika na priva :confused:
Ja mam wóek w kolorystyce "limon" i szukam czegos raczej z zielenią ...ale jak cena nie będzie wielka to może sie skusze :-p i cos wymysle :dry:

wysle ci :) ale jutro bo pojechal do pracy, ja tez mam go w kolorze lime :)

Agutek a zobacz sobie jeszcze Titanium baby
Titanium Baby Spider NOWOŚĆ kolekcja 2008 (294399157) - Aukcje internetowe Allegro

malo kosztuje, dziewczyny z mojego forum pisaly do ludzi ktorzy je kupowali u goscia i kazdy byl nawet zadowolony, jedna dziewczyna u nas tez go ma i mowi ze jest w porzo :) mozesz sbie poczytac w wolnej chwili, tu sie zaczyna od momentu w ktorym mowa o tym wozeczku
jaki w

reklama
Do góry