reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

Ufff
Przeczytałam wszystkie strony, tochę mam mętlik w głowie.
Mam już nawet kilka typów wózków na oku. :-)
BUBA2006 Jako naprawdę niezłego znawcę chciałabym zapytać o jedną 4 kołówkę.
Chodzi mi o wózek :)
  • dobry w manewrowaniu
  • nie poddający się polskim drogom i chodnikom itp.
  • wygodny dla dziecka (żadej wersji kubełkowej w spacerówce
  • oczywiście wielofunkcyjny (mój brzdąc jeszcze w brzuszku)
  • w miarę lekki i łatwy w złozeniu. (mieszkam w domu więc nie muszę taszczyć go po schodach
Jeszcze zanim przeczytałam te wszystkie strony spodobał mi się Speedi SX Quinny. Jest naprawdę niezły, (podobają mi się zresztą te 3 kółka). cena trochę mnie stopuje, no i nie wiem czy męża przekonam (kupując pełną wersję trochę tego jest). :tak:

Ta 4 kołówka to FX baby smile. Wygląda mi na solidny produkt. Czy masz jakieś doswiadczenie testowe w tym wózku ????
A może któraś z was ma podobny???
z góry dziękuję za info
pozdro

reklama
Wątek co prawda o Quinny buzz :) ale skoro nikt nie reaguje...

Hannah, szukam i szukam, ale znaleźć używany spiworek do speedi w cenie ok. 100 zł chyba graniczy z cudem... na allegro tylko nowe albo innych firm.

W moim speedi sx zamarza smar w łożyskach, więc wózek baardzo ciężko pchać i pod wpływem mrozu linka od hamulca ręcznego skurczyła się do tego stopnia, że
hamulec zaczął sam trzymać :)

Czy któraś użytkowniczka ww. wózka miała podobne przypadki? I może znalazła sposób, jak temu zaradzić?

Wątek co prawda o Quinny buzz :) ale skoro nikt nie reaguje...

Hannah, szukam i szukam, ale znaleźć używany spiworek do speedi w cenie ok. 100 zł chyba graniczy z cudem... na allegro tylko nowe albo innych firm.

W moim speedi sx zamarza smar w łożyskach, więc wózek baardzo ciężko pchać i pod wpływem mrozu linka od hamulca ręcznego skurczyła się do tego stopnia, że
hamulec zaczął sam trzymać :)

Czy któraś użytkowniczka ww. wózka miała podobne przypadki? I może znalazła sposób, jak temu zaradzić?

za smaru nie daje zadnego, psikam co 2 tyg takim silikonem z calineczki do wozkow wszystkie ruchome czesci...z hamulcami tez mam problem, gorny wogole nie dziala a dolny roznie, wybieram sie do serwisu jak tylko wroce z uk.

ja sama kupilam spiworek za 80 i sprzedalam za 100 nawte :), nie wiem jaki masz kolorek
Spiworek Quinny - szok cenowy (291686943) - Aukcje internetowe Allegro
ORYGINALNY ŚPIWÓR DO QUINNY I NIE TYLKO... (292388095) - Aukcje internetowe Allegro

Cześć kochane mamusie- przyszłe i obecne.
Jestem tu nowa, mam termin na 26 luty i czuje ze juz powinnam kupic wózek a przynajmniej wiedziec czego chce... Przeczytalam wiele wypowiedzi i opinii o roznych wozkach, ale jak wielu z Was nie do konca mi to pomoglo.
Chce wozek ktory:
-ma pompowane 4 kola, skretne
-duza gondolę
-siedzisko szerokie i rozkladane do lezacego
-siedzisko przekladane tylem i przodem
-nie jest zbyt ciężki bo nie mam windy a mieszkam na pierwszym piętrze
Wybrałam wiec wozek Bebecar- Vector, ktory ma to co chce za wyjatkiem kol bo sa piankowe i wazy 17-18kg z gondola a 16 kg spacerowka.
I w czym moj problem? Bo dalej zastanawiam sie czy nie porywam sie na duze ciezary, czy inne wozki sa duzo lzejsze? Czy jak wloze Malenstwo to dam rade wtaszczyc calosc na 1 pietro? Czy spacerowka nie jest za ciezka?
No i wreszcie jak takie kola radza sobie na nie rownych terenach (sciezki polne, las, plaza), czy nie wytrzesie mi dzieciaczka??
Bardzo prosze napiszcie co myslicie o moim wyborze i moich watpliwosciach. A moze jest jeszcze inny fajny wozek, ktory mi gdzies umknal?
Dodam jeszcze ze chcialabym zeby wozek posluzyl dla przynajmniej 2 dzieci czy to w ogole jest realne?
Dziekuje z gory za wasze zdanie i porade.

Cześć kochane mamusie- przyszłe i obecne.
Jestem tu nowa, mam termin na 26 luty i czuje ze juz powinnam kupic wózek a przynajmniej wiedziec czego chce... Przeczytalam wiele wypowiedzi i opinii o roznych wozkach, ale jak wielu z Was nie do konca mi to pomoglo.
Chce wozek ktory:
-ma pompowane 4 kola, skretne
-duza gondolę
-siedzisko szerokie i rozkladane do lezacego
-siedzisko przekladane tylem i przodem
-nie jest zbyt ciężki bo nie mam windy a mieszkam na pierwszym piętrze
Wybrałam wiec wozek Bebecar- Vector, ktory ma to co chce za wyjatkiem kol bo sa piankowe i wazy 17-18kg z gondola a 16 kg spacerowka.
I w czym moj problem? Bo dalej zastanawiam sie czy nie porywam sie na duze ciezary, czy inne wozki sa duzo lzejsze? Czy jak wloze Malenstwo to dam rade wtaszczyc calosc na 1 pietro? Czy spacerowka nie jest za ciezka?
No i wreszcie jak takie kola radza sobie na nie rownych terenach (sciezki polne, las, plaza), czy nie wytrzesie mi dzieciaczka??
Bardzo prosze napiszcie co myslicie o moim wyborze i moich watpliwosciach. A moze jest jeszcze inny fajny wozek, ktory mi gdzies umknal?
Dodam jeszcze ze chcialabym zeby wozek posluzyl dla przynajmniej 2 dzieci czy to w ogole jest realne?
Dziekuje z gory za wasze zdanie i porade.

ania od razu ODRADZAM kola piankowe :no::no::no:
tylko pompowane!!! do lasu czy na plaze inne sa be
i generalnie jakos u grudniowek bebecary sie nie sprawdzily i troche na nie psioczyly albo sprzedaly
troche ciezki ten wozio fakt
z czterokolowcow polecam x landery x1

ja mieszkam na pierwszym pietrze i mimo iz buzz jest lekki to jednak tachanie wozka zawsze meczy
teraz maly jezdzi w lekkiej spacerowce jane

ale proponuje poczekac na zdanie buby :cool2:

Czesc sugarspunsister! Dzięki ogromne za Twoja opinie, sledze uwaznie co mi odpiszecie bo glowie sie nad tymi wozkami, ze juz mi sie snia po nocach... Piszcie Dziewczynki co sadzicie bo ja sama juz sie nie umiem zdecydowac.. Pozdrawiam serdecznie!

Aniu Ch. najlepiej pewnie doradzi ci nasza ekspertka BUBA :tak:
Co do ciężaru i czy wniesiesz na pierwsze piętro to powiem ci tak - będzie ci ciężko to fakt, nie ma co ukrywać, ale dasz radę. Ja większy ciężar wnosiłam na drugie piętro ;-)
Ale jeśli istnieje jakiś lżejszy wózek, który spełnia twoje oczekiwania - o czym pewnie BUBA wie ;-) - to bierz lżejszy :-p :-D

Witam wszystkich!
Jestem nowa na forum. Trochę sobie poczytałam. Nie jestem jeszcze w klimacie. Zupełnie nie wiem kto to jest BUBA, ale troche smieszy mnie że wszyscy traktują ją jak wyrocznię. Mam wrażnie jakby na wszystkim się znała ale chyba to nie jest możliwe. Te wszystkie porady co do wózków. Żeby udzielać informacji na temat różnych rodzajów wózków trzeba by je wszystkie używać, więc nie widzę tego w praktyce.
Sama jestem mamą dwójki dzieci. Córka ma 13 lat a 10 miesięcy temu urodził nam się synek. Czasy zupełnie inne, nie ta bajka. Teraz jest wszystko. Jak ma się kasę możesz kupić najróżniejsze rzeczy. Wszystko jednak wg. własnego gustu i zasobu portfela. Jak każdy rodzic tez mieliśmy dylemat jaki rodzaj wózka wybrać i długo się zastanawialiśmy. Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam na wakacjach, jak byłam jeszcze w ciąży, Quinny Buzz. Po prostu zakochałam się w nim. Nie kupiłam go jednak. Wizyta w sklepie i kolejne zauroczenie. Casualplay S4. Taki był nasz zakup. Sprawdził nam się idealnie i jeżeli miałabym go komuś polecić to ręczę w 100%. Niestety jestem zmuszona odsprzedać ten wózek koleżance, która lada chwila zostanie mamusią po raz pierwszy. No i mogłam spełnić dzięki temu pierwsze zauroczenie. Wczoraj dotarła do mnie paczka z nowiutkim, pięknym Quinny BUZZ. Nie powiem, że te forum nie namieszało mi trochę w głowie, ale zdecydowałam się pomimo wszystko. Na tą chwilę muszę powiedzieć że nie żałuję. Jak wspomniałam mój synek ma 10 miesięcy i jest z tych raczej dorodnych. Wózek zauroczył także jego. Jeździł w nim wczoraj po domu z godzinę. Woziliśmy go na zmianę. Wózek jest lekki, zwrotny. Kubełkowy stalaż zupełnie mu nie przeszkadza. Siedzi jak "stary", wszystko ma na widoku. Nie jest zgarbiony ani nic z tych rzeczy. Na dworze jeszcze nie byłam ale jak juz przetestuję to opowiem Wam swoje wrażenia. Tylko, że tak na prawdę na nasze chodniki to może nadają się tylko wielkie i brzydkie wózki na które nawet nie zwracamy uwagi. A cała reszta jeździ jak jeździ. W końcu to tylko wózek i w każdym są wady i zalety, nie ma idealnego.
Pozdrawiam wszystkie MAMY.

reklama
Do góry