reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

reklama
Buba czy ty w fotelikach tez masz rozeznanie? Interesuje mnie czym różnią się maxi cosi cabrio fix od maxi cosi citi. Z góry dzieki za odpowiedz:-)

magda roznica po miedzy maxi cosi cabrio fix a maxi cosi city jest duza.
Przede wszystkim cabrio fix jest wiekszy,glebszy i bezpieczniejszy ma specjalny system zabezpieczenia glowki przed zderzeniami bocznymi SPS,system wpinania isofix no i wszakze jako jedyny jest najbezpieczniejszym fotelikiem z piecioma gwiadkami otrzymanymi po testach.

City jest poprzednikiemcabrio jest plytki,mniejszy i nie ma tego co cabrio fix bo to dosc stary model fotelika nieudoskonalany od lat.W 2000 roku otrzymal nagrode hit "mamo to ja" ale to bylo prawie 8 lat temu......

hej buba mam pytanko
potrzebuje wozek "wertepowy" ktory poradzi soebie w lesie i na sniegu etc
moi rodzice mieszkaja pod miastem i maly ma tak tereny do jazdy terenowej ;)

potrzebuje wozek ktory kupie i zostawie juz u dziadkow
moimi typami sa xlandery: run i x1
run jest fajny ale ma 3 kola i zastanawiam sie czy bedzie przez to stabilny

help

Sugar Ulala to Ty juz powazna kobitke masz w domku :tak: alez ten czas leci........Gratulacje zatem skladam :tak:

Co do zadanego pytanka.
uwazam ze co cztery kola to cztery i na wertepach lepiej sobie radza choc ogolnie jestem zwolenniczka trojkolowek :-p:-p:-p:-p zatem x1 na wertepy idealnie.Run tez spoks da rade jednakze troszke wiecej wysilku trzeba wlozyc w prowadzenie g po wertepach.Ale ogolne xlander to dobry wybor.

OK, Buba, przeczytałam 25 stron wątku, więc przyszła moja kolej na maltretowanie Cię :)

Parę danych:
- Mój syn ma 7 i pół miesiąca, jeszcze samodzielnie nie siedzi (za to elegancko zaczyna raczkować)

- Jak na swój wiek jest bardzo długi

- Potrzebuję wózek już, teraz, bo właśnie sprzedałam stary i nie mam nic

- Ze spacerkami do tej pory różnie bywało, ale zamierzam to zmienić na CODZIENNIE ;)

- Zależy mi oczywiście na komforcie dziecka, ale tez i własnym. Miejsce spacerowania wszelakie, wertepy, płasko, plaża - oprócz hipermarketów. Koszyk na zakupy to sprawa drugorzędna, albo i dalej jeszcze

- Moje typy w kolejności: speedi, jane nomad (znalazłam taki, chyba dobra cena? Nowa spacerówka Jane Nomad (282326623) - Aukcje internetowe Allegro) i buzz.

Dotychczas posiadałam olbrzymi trójkołowiec implast. Nie przeszkadzało mi podwójne przednie kółko, choć nieraz zablokowało się w poprzek na gałęzi w lesie, czy pojedyncze pod tym względem lepiej sie sprawdza.? Teraz jednak chciałabym mieć nieco mniejszy, a najbardziej zależy mi na bezproblemowym włożeniu do niewygodnego bagażnika, co prawda składa mi się tylna kanapa, ale wtedy nikt do środka nie wsiądzie jako pasażer.

Niestety ogranicza mnie cena - do 1000 zł z tendencja zniżkową :) (Strasznie podoba mi sie papillon, ale chyba za te pieniądze nie dostanę nigdzie...)

I jeszcze - potrzebuję sama spacerówkę, gondolę i fotelik dokupimy, jak będzie druga dzidzia.

Druga sprawa - skoro już trafiłam na eksperta - kupiliśmy ostatnio fotel romer king ts plus, wybór był pomiędzy bebe confort iseos ew. maxi cosi tobi. Co sądzisz o naszym wyborze?

dzieki buba
tera jeszcze musze sprawic jakis podwojny
myslalam wlasnie o tym kolcrafcie ktory mi podeslalas kiedys
generalnie cos ze stanow nam przysle ciocia wiec wybor jest
moze cos podrzucisz jeszcze
ogladalismy na stronie walmartu

Sugarkolorkraft jest oki.zajrze do moich notatek i podesle ci cos ino jak znajde model godny uwagi ;-)

Jola Wozki z pojedynczym pompowanym przednim kolkiem sprawuja sie duzo lepiej niz z podwojnym jednak nie jest to to samo co czterokolowe czolgi ;-) ktore pokonaja prawie wszystko.
Co do Twoich oczekiwan wobec wozka to Jane Nomand owszem super sie prowadzi,latwo sie sklada i ma po zlozeniu niewielkie wymiary ale niestety z komfortem prowadzenia w terenie bywa roznie.To jest bardziej wozek miejski.W terenie lepiej z jane sie sprawdza Jane slalom pro.

Niestety gorna granica ceny ktora podalas wyklucza kilka moich typow.Miedzy innymi Jane slalom pro,Emmaljunga Cangaroo,.Jedynie speedi cllasic jako tako lapie sie w tej granicy i spelnia kryteria ale po zlozeniu tez nie jest jakis super maly,mi wchodzi do yarisa z przodu.

Co do fotelika to fotel romer king ts plus jest niezlym wyborem.Jest stabilny,dostal 4 gwiazdki w testach,latwo sie go montuje unikajac ryzyka blednego wpiecia,wystarczajaca ochrona glowy i calkiem niezle zdaje egzamin przy zderzeniach bocznych.

reklama
Witam zastanawiam się który wózek wybrać
podobał mi się buzz ale odrzuciłem go ze względu na siedzenie kubełkowe
teraz wybieram pomiędzy Quiny Speedi SX a Maclarenem MX3 są dość podobne
pomóżcie mi proszę zanalizować te dwa wózki
:confused:

Do góry