reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

Witam ponownie!
Mam Buzza na 3 kółkach i jestem po pierwszym spacerze. Niestety nie mogę teraz napisać więcej bo rodzinka wzywa. Pozadrawiam Agnieszka.

Więcej jutro....

reklama
printech widać dokładnie nie poczytałaś wątku skoro nie wiesz kim jest BUBA ;-)
Nie musisz jej traktować jak wyroczni, ale ta dziewczyna naprawdę wie co pisze i nie jednej z nas naprawdę pomogła :tak:Ja jestem jej bardzo wdzięczna i wydaje mi się, że nie tylko ja :-)
A ma tą wiedzę, bo jak wcześniej tu napisała- testuje wózki :-p

Ja jako poczatkujaca mama nie mialam pojecia na co zwracac uwage w wozkach i zmienilo sie to zupelnie kiedy przeczytalam to forum. Uwazam ze to swietna kopalnia wiedzy i dlatego tez z moim problemem zwrocilam sie do Was bo wiem ze pisza tu doswiadczone osoby ktore chca sie podzielic swoja wiedza i opinia na dany temat.

I czekam dalej co mi poradziecie, mam nadzieje, ze Buba tu czasem zaglada....

Tak sobie mysle ze juz ta waga to sie tak nie martwie, tylko te kolka.....
Pozdrawiam!

Hello:-)
Myślałam, że z zakupem wózka będzie łatwiej niż z samochodem...myliłam się. Po przetestowaniu upatrzonego modelu i przeczytaniu tego forum "wybranek" odpadł w przedbiegach. Każdą uwagę przeanalizowałam bardzo dokładnie...uufff jak dobrze, że tu trafiłam.:-)
W efekcie końcowym wybór następi pomiędzy Speedi SX lub Jane Slalom Pro.
I tu moje pytanie do znawczyni ;-)(zresztą do całego forum) BUBA co myślisz o tym?
WÓZEK JANE SLALOM+GONDOLA+FOTELIK KOL H18 MARINE (292886283) - Aukcje internetowe Allegro

Za kilka dni jadę go obejrzeć i przetestować. A może mnie uczulisz na coś lub odradzisz? Chętnie poczytam opinie na temat tego konkretnego modelu bo nie będę ukrywać, że mi i tatusiowi bardzo się spodobał. Wszelkie uwagi przede wszystkim na temat fotelika Rabel Pro mile widziane:-):-):-). Póki co to jakoś nie mogę doczytać negatywnych wypowiedzi na temat tego modelu...czyżby idealny wózek:confused:

ika co do jane slalom i speedi sx to oba wozki byly juz maglowane
proponuje przejzec kilka stron wstecz
ale oba wozki sa fajne
z roznica ze do speedi mozesz zainstalowac maxi cosi a do jane tylko fotelik jane
z tych co napisalas moim faworytem jest jane

a ja tam wierze w bube i jej nadprzyrodzone wozkowe zdolnosci
ave :cool2:

Witam ponownie wszystkie mamy!
Od razu do Agutki, niech się nie obraża. Pisałam, że nie jestem dokładnie w temacie i nie wiem skąd taka wiedza u BUBY na temat wszystkiego, bo nie tylko o wózki tu pytacie. Skoro testuje wózki to niech testuje dalej. Wyrocznią jednak chyba nie jest, a tak ją tu trochę traktujecie. Po przeczytaniu paru wypowiedzi na tym blogu między innymi BUBY byłam bliska zrobienia wielkiego błędu. Obsmarowano tu nieźle Quinny BUZZ. Jako świeżo upieczona posiadaczka uważam że niesłusznie. Jestem po pierwszym spacerze i wszystko jest OK. To jest świetny miejski wózek trójkołowy dla osób które potrzebują też przemieszczać się samochodem i włożyć wózek do bagażnika. Nie miałam żadnych problemów na spacerze z prowadzeniem wózka. Kążda mama która zdecyduje się na trójkołówkę musi wiedzieć że prowadzi ją sie zupełnie inaczej niż wózek czterokołowy. Szczególnie jeżeli kółko jest odblokowane. Do środy jeździłam trójkołówką Casualplay S4 (wózek mało znany, hiszpański POLECAM). Wszyskie koła miał duże pompowane, łącznie z przednim. Buzz ma małe twarde. Różnica prawie żadna, na prawdę. Podpowiem tylko, że mam model z 2006 roku w przystępnej cenie 949 zł. 1650 to cena pierwotna, niestety wózek tej ceny nie był wart. To znaczy wszystko jest z nim OK ale teraz dużo wózków jest ładnych i starannie wykonanych. W domu mam teraz chwilowo dwie spacerówki i w porównaniu Casualpley miał lepsze wyposażenie w cenie wózka no i ma całkiem inną konstrukcję. Jest bardziej rozbudowany i stabilny przy czym zajmuje dość dużo miejsca w bagażniku( do obejrzenia na stronie MIKO - w

To znów ja. Do Eni 20 - ja także zastanawiałam się nad zakupem mura ale dziwi mnie trochę rozwiązanie pałąka. To taki dziwny sztywny dyszel między nogami dziecka. Nie do końca przekonało mnie czy to w ogóle jest bezpieczne, bo dziecko nie siedzi w wózku nieruchomo. A poza tym jak zaśnie to jak go nakryć kocykiem. Gdyby nie ten pałąk to miałabym dylemat QUINNY BUZZ czy MURA. A tak przez pałąk odpadł w przedbiegach. Acha jeszcze coś o QUNNY SPEEDI SX. Nie miałam, ale mają moje cztery koleżanki. Do momeny założenia spacerówki, były zachwycone. Chociarz stalarz po złożeniu nie jest mały. Co do spacerówki wszystkie mają ten sam. Oparcie nie jest w pionie, siedzisko jest dość głębokie a pasek między nogami od szelek jest na samym jego końcu, czyli bardzo daleko i wszystkie dzieciaczki zsuwają się w nim na dół. I dokupienie pałąka z CHICCO nic nie daje bo też jest potem umieszczony w śmiesznym miejscu. \
To tyle pozdrawiam Agnieszka

reklama
sugarspunsister o seepdi sx nie pytam bo dużo o nim poczytałam...jest moim faworytem ze względu na fotelik właśnie i największą spacerówkę ale o jane slalom jak rany nic tu nie mogę znaleźć...może to już zmęczenie materiału :-:)-:)-(. Jutro robię wycieczkę 40km i jadę go obejrzeć. Zobaczymy jakie zrobi na mnie wrażenie.

Do góry