reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

reklama
dzieki bardzo za odp sugar.moze jednak jeszcze sie ktos odezwie kto testuje wlasnie takowy.pozdrawiam.pewnie jednak i tak go kupimy bo jest ladny:-)tylko 3 czy 4 kolka????

pamietaj ze przede wszystkim funkcjonalnosc i wygoda
ladny jak najbardziej ale na pierwszym miejscu wygoda berbecia i Twoje potrzeby " terenowo wyjazdowe" ;-):tak:

witam mamusie i przyszle mamusie.wlasnie trafilam na ta stronke i temat bardzo mnie aktualnie interesujacy.jestem w 5 m. ciazy i z mezem szukamy wozeczka dla naszego szkrabka.wpadl nam w oko quinny buzz model z 2008 roku.widzielismy tutaj rozne opinie(za i przeciw) ale chyba dotyczace buzzow z 2006 lub 2007 roku.czy model tegoroczny jest cos poprawiony??i co mozecie nam doradzic w wyborze pomiedzy buzzem 3 kolkowym a 4 kolkowym (obydwa z 2008 roku).dziekujemy i pozdrawiamy.
Ja moge ci krotko odpowiedziec na pytanie.Ja mam model 2006 , z 3 kolkami, ale kiedy wszedl 2008 zamowilam sobie w holandii jako czesc zamienna przednie dwa kolka.I powiem ci ze o wiele lepiej sie sprawuja jak dla mnie niz to pojedyncze.Wozek jest stabilniejszy i jak dziecko jest wieksze i tym samym ciezsze lepiej sie wozek prowadzi.Sprawdza si rowniez lepiej na nierownym, terenie i nie blokuje sie na sliskiej powierzni.Ja uzylam go tak naprawde pare razy bo moj maluch juz sie nie zabardzo miescil w spacerowce, ale wykorzystam go jeszcze dla drugiej dzidzi.Wiec polecam ci czterokolkowy.A ogolnie co do buzza to naprawde polecam,opinie sa podzielone ale ja jestem w tej czesci pozytywnej.Jednak zgadzam sie z sugar co do przeznaczenia wozka.Ja oceniam go ze swojego punktu widzenia,na moje potrzeby i warunki on sie sprawdzil.Wszystko zalezy rowniez od tego w jakich warunkach bedziesz uzywac.Jesli masz rowne chodniki polecam, jesli podruzujez samochodem czesto jak ja -polecam zwlaszcza z fotelikem maxi cosi, jesli lubisz chodzic po lasach alebo mieszkasz np na wsi - nie polecam - choc mnie sie sprawdil lecz ja bywam sporadycznie.Dla mnie wozek idealny ale zdecydowanie miejski.Mam nadzieje ze zrozumialam te moje wypociny bo chyba sama sie jakos zamotalam. hih pozdrawiam i zycze trafnego wyboru.

ja rowniez mam buzza i jestem bardzo zadowolona :) mimo ze spotkalam sie z negatywnymi ocenami nie rozumiem ich. tak jak napisala gastone jest to wozek miejski a przy czestym przemieszczaniu sie autem, szybkie wpinanie w wozek rewelacja!! teraz juz przeszlam na spacerowke i moja ninia bardzo dobrze sie w niej czuje. lubie ten wozek bo jest zwrotny i lekko sie go prowadzi.

Witam wszystkie Panie i Panów,

Jako przyszłemu tacie, przypadł mi zaszczyt wybrania wózka dla naszej dzidzi. Prześleczałem kilk anocy, narbiłem kilka setek kilometrów w celu znalezienia idealnego wózka i wybó padl na Buzz'a. W poszukiwaniu opinii na temat tego wózka trafiłem tutaj, i w zasadzie wszystkie moje "ale" tyczące wózka odnalazłem tutaj, potwierdzone. Stąd kolejnym wózkiem był Speedi w komplecie z gondolą i siedzonkiem samochodowym. Niestety z dostępnością koloru Fudge jest bardzo źle, i cięzko nam zdecydować, czy brać Raven czy Chili - jakieś rady, który będzie łatwiejszy, prostszy w utrzymaniu?

Jako glównego konkurenta dla tego wózka, bierzemy pod uwazgę Max-Cosi Mura 3. Jakie ma zalety, których Speedi nie ma? A jakie wady?

Na wszelki wypadek, wybraliśmy jeszcze wózek Jane Slalom Pro Matrix. I tu moje pytanie (obawa) - jak sprawdza się w swojej roli twór gondolo-siedzonkowy? Zdaje to egzamin? Z jednej strony super sprawa, bo siedzonko samochodowe i gondola w jednym, czyli w podróże można zabierać tylko jeden klamot (plus ramka wózka), co ułatwia życie zwłaszcza w podróżach lotniczych (przebywamy w UK). Co myślicie? W rankingach ADACa ta hybryda wypada bardzo słabo... Radźcie Szanowni użytkownicy biednemu tacie, bo za tydzień mamy termin :-D, a tu wózka ani widu, ani słychu:szok:

co do mury wyrazilam swoje zdanie kilka postow wczesniej, dla mnie przerost formy nad trescia
jesli juz jane albo speedi- nie zapomnij ze w gondoli dziecko jezdzi tylko kilka miesiecy...

co do mury wyrazilam swoje zdanie kilka postow wczesniej, dla mnie przerost formy nad trescia

Jane odpada za kiepskie rozwiazanie siedzonko-gondola (a i same siedzonka nie sa najlepsze, plus nie nawidze tego hamulca tarczowgo z przodu - kojarzy mi sie z tanimi rowerami gorskimi). Na polu boju zostaly Speedi i Mura 3. Po obejrzeniu obu w sklepie - zdecydownie Mura. Za: mozliwosc obrocenia dziecka do siebie, pieknie skladajacy sie wozek (jest na prawde maly po calkowitym zlozeniu), bardziej kompaktowa budowa, plecy mozliwosc postawienia prawie do pionu. Takie nasze zdanie. Ma swoje wady, np. T-porecz (nie wiem, jak sie to bedzie sprawowalo), chyba slaby material pokrywajacy siedzonko, ale nie zapomnielismy, "by te minusy nie przyslonily nam plusow" :-).

btw - za roznice w cenie 100pln - Twoim zdaniem nadal Speedie czy Mura? Bo polskie ceny to roznica okolo 1000pln:szok:. Ja znalazlem Mura 3 z przykryciem (footmuff - jak to jest po polsku), gondola, siedzonkiem samochodowym za 2kpln (w przeliczeniu z 450 funtow) - to tylko 20 funtow wiecej niz za speediego

reklama
Twoja decyzja
jane slalom ma bardzo dobre opinie od dziewczyn ktore juz go uzywaly
ja sama tez uwazam ze to swietny wozek
speedi ma same pozytywy , takze buba zawsze chwali ten wozek i wozi w nim swojego franka ktory jest juz duzym chlopem

co do obrocenia dziecka do siebie...
w buzzie tez jest ta opcja i m in dlatego tez wybralismy buzza
jednak dziecko jezdzi przodem do rodzica tylko chwilke, potem ciekawosc poznawania swiata jest duuuuzo wazniejsza i dziecia uwielbiaja jezdzic przodem do kierunku jazdy

mura, wozek nowy i jeszcze malo uzytkownikow, dla mnie zupelnie nie,
nie podoba mi sie jakos wizualnie i nie rozumiem po co komu taki dziwny palak a wlasciwie jego brak...
ale to tylko moje subiektywne odczucia
ja wybralabym z tych 3 jane a potem speddy
;-)

Do góry