reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

Dyziulku ja zgadzam sie z Agutkiem,ze dla szkraba w wieku twego dziecka kupno buzza nie ma sensu,raczej parasolka jest lepsza.Ja mam chicco ct04 i uwazam ,ze jest swietna,kosztowala 420 zl w sklepie.;-)
M am pytanko do posiadaczek buzza.Czy mozecie mi napisac czemu sluzy ,umiejscowiony przy raczce do prowadzenie,po lewej stronie taki uchycik,jak sie go pociagnie to wychodzi kawalek gumy z tego,dzieki za pomoc.;-)

reklama
madzia quinny ma tak ustawione siedzisko ze wymusza pozycje pollezaca i palak nie jest potrzebny, nie kupuj na razie, moze twoje dziecko wogole go oleje jak moje :). Buba pisala o paskach zeby obnizyc bardziej oparcie ale wierz mi nie jest to potrzebne... ja tez chcialam a maly smacznie spi tak jak jest

Agutek ja w mojego tez tak walilam po kolkach mimo ze patrzac na niego wydaje mi sie to niemozliwe :)

joola wiem ze sie pojawily, podnozek sie nie podnosi, mnie chodzilo o fit a nie kiss - ten mi sie nie podoba jakos

Dyziolek brevi tez wydaje sie fajny ale zgadzam sie z sugar - za ta cene tez wolalabym maclarena :) - leciutki, porzadny, ostatnio zostal ochrzczony wozkiem bez wad bo nigdzie nie szlo znalezc zlych opini na jego temat ;). Buzza kupisz przy nastepnym :)

madzia, hannah, ten pasek z rzepami do speediego
miał służyć do podniesienia oparcia do pozycji prawie pionowej :)

Dzieki dziewczyny za pomoc,wiem przynajmniej gdzie szukac tego palaka.
Narazie sie wstrzymam,bo moze rzeczywiscie nie bedzie potrzebny,a poza tym do spacerowy maluch musi podrosnac,a jak narazie to sie jeszcze nie urodzil :blink:
Predzej niz nad kupnem palaka bede sie musiala zastamowic nad dokupieniem gondoli do Speeda,bo narazie mam tylko fotelik Maxi Cosi,ktory dla noworodka moze byc i zamiast gondoli,ale czy maluchowi nie bedzie wygodniej w gondolce? I czy nie zdrowiej,bo jednak sobie bedzie lezal na prosto,a nie ciagle zgiety w tym foteliku? Chodzi mi oczywiscie o spacery a nie krotkie wypady do sklepu.

A no i czy ta gondola Dreami,bedzie ok jak maluszek bedzie mial z 5miesiecy w zimie i do tego przyjda ciuszki i spiworek? Bo z tego co wiem to nie jest ona zbyt wielka,ale do Speeda o ile wiem inne nie pasuja,a moze pasuja ,ale o takich nie slyszalam,wiec jak cos wiecie to dajcie znac
Dzieki

absolutnie nie jak dla mnie co do fotelika zamiast gondoli :no:
fotelik tylko do auta albo na szybkie wypady do sklepu- tutaj super
na spacery dlugie najlepsza gondola, maluch nie jest pokurczony i pozginany
poza tym w fotelikach mozna max 3h bez przerwy...
moja ma teraz prawie 4 miechy i w dreami miesci sie w spiworze, kombinezonie etc
a jest naprawde dluuuuga :tak:

Fotelikom NIE!!!!! na dlugie spacery itp.To jest fajna opcja na zakupy,zalatwianie sprrawek czy szybkie przemieszczanie.Jak raz na jakis czas dziecie pol dnia w foteliku spedzi tez tragedii nie bedzie ale nie moze to byc rutyna! Takie moje zdanie.
Moj Frank 59 cm przy urodzeniu mial jezdzil w gondoli do 8 miesiaca i sie miescil.Przewezenie mu nie przeszkadzalo bo lapki w gorze mial na orla co by krazenie lepsze bylo ;-)

Hannah Pasek z rzepem za sluzyc do ustawienia siedziska bardziej w pionie ;-) a palak to kwestia dyskusyjna,Jednym niezbedna innym nie.To zalezy od dziecka.

A co do quiniqka speediego to moj dalej na ksieciunia jezdzi i 2 godzinne dzremki sobie ucina :tak:

reklama
pomieszalam :), dziewczyny robia tez jakies patetnty co do obnizania oparcia i moze mi sie zbieglo :). Musze wrocic i poszukac co tam pisalas bo wyzej przydaloby sie :)

Jesli chodzi o palak ja nie odradzam ale radze sie wstrzymac az nadejdzie czas :), jedne dzieci lubia inne nie, mojemu to rybka :)

w foteliku o ile pamietam takie malenstwa mozna wozic max 2h. Zastanow sie nad uzywana gondolka na allegro, sa krotko uzywane bo kilka miesiecy wiec nie bardzo zniszczone a prawie polowe tansze, jedyne co sie mozna w nich doczepic to zmechacenia materialu w srodku ale to mozna ogolic :)

Do góry