reklama
Dyziolek2007
Mamka Damianka
sugarspunsister własnie sie zastanawialam co wszyscy widza w tych maclarenach. Tylko to ze jest lekki.A tak pozatym to nie ma nic fajnego w nim.Straszne ma te male kułeczka i jest dziwnie kanciaty. Ten co pokazywałam brevi tez nie jest za ciezki (8,5 kg). Nie chciałabym wozka typu parasolka poniewaz wydaje mi sie malo wygodny dla dziecka. A co do chicco to przerazaja mnie jego podwojne plastikowe kołeczka. Chyba jestem naj bardziej "upierdliwa" uczestniczka tego forum... Haha ale szukam wózka juz dłuższy czas bo nie chcem (tak jak to było z głebokim wozeczkiem) popełnic błedu. Chcem by wózeczek był wygodny a te parasoleczki jakies takie male sa. Uwazacie ze 950 zł za ten brevi co pokazywałam to za dużo?Nie jest warty takich pieniedzy?
Dyziolek2007
Mamka Damianka
A ten zapp ma podnoszenie na nozki jak dziecko zasnie?
hm... jesli macie racje co do tego ze powinnam kupic cos ala parasolka to co sadzicie o tym:
Wózek spacerowy VIVA PLUS Bebe Confort parasolka (310789875) - Aukcje internetowe Allegro
hm... jesli macie racje co do tego ze powinnam kupic cos ala parasolka to co sadzicie o tym:
Wózek spacerowy VIVA PLUS Bebe Confort parasolka (310789875) - Aukcje internetowe Allegro
Wielkie dzieki wszystkim.:-) Juz mnie przekonalyscie na ,maxa co do gondoli.Ja w sumie wczesniej tez raczej bylam na tak,ale naogladalam sie tu w Anglii ,jak prawie wszyscy tylko z fotelikami wczepionymi do wozkow smigaja i naprawde bardzo rzadko mozna spotkac malucha w gondolce,a poza tym jedna znajoma powiedziala mi,ze gondola to tylko zbedny wydatek i po co mi tyle gratow.Juz mi babcie (przyszle) trabia nad uszami,ze dla malucha koniecznie porzadny wozek gleboki i kto to widzial tak malucha meczyc w tym foteliku i ja tez jestem tego samego zdania,ale wolalam sie jescze upewnic.Tu widze same profesjonalistki w tym temacie To juz nie mam zadnych watpliwosci.
A o gondolce to tez myslalam,ze taka uzywana to niezly pomysl,bo takie malenstwo to nie zniszczy, a jeszcze jak rodzice dbaja to juz w ogole super.No i o wiele tansza!
A o gondolce to tez myslalam,ze taka uzywana to niezly pomysl,bo takie malenstwo to nie zniszczy, a jeszcze jak rodzice dbaja to juz w ogole super.No i o wiele tansza!
sugarspunsister
matka polka superstar
dyziolek maclareny podobno wozki niezniszczalne
ale moja jane tez niezniszczalna
przezyla juz wyprawy do lasu i zabawy mlodego
w zappie chyba nic sie nie podnosi
i tak jak wczesniej dziewczyny mowily to o spaniu w zappie nie ma mowy
waskie siedzonko etc
szybkie wypady do sklepu tak ale spacery raczej slabo
ale moja jane tez niezniszczalna
przezyla juz wyprawy do lasu i zabawy mlodego
w zappie chyba nic sie nie podnosi
i tak jak wczesniej dziewczyny mowily to o spaniu w zappie nie ma mowy
waskie siedzonko etc
szybkie wypady do sklepu tak ale spacery raczej slabo
Jeszcze jedno pytanko do Buby:
Wczesniej w ktoryms z postow pisalas,ze do speeda mialas pokrowiec,ktorego uzywalas np do samolotu,zeby wozio sie nie niszczyl i nie brudzil.To byl taki specjalny do speeda czy jakis uniwersalny?Bo szczerze mowiac o pokrowcach do wozkow jeszcze nie slyszalam,ale ja dopiero poczatkujaca w temacie jestem.
Wczesniej w ktoryms z postow pisalas,ze do speeda mialas pokrowiec,ktorego uzywalas np do samolotu,zeby wozio sie nie niszczyl i nie brudzil.To byl taki specjalny do speeda czy jakis uniwersalny?Bo szczerze mowiac o pokrowcach do wozkow jeszcze nie slyszalam,ale ja dopiero poczatkujaca w temacie jestem.
madzia male wozki przewaznie maja pokrowce i torby, zapp, britax i nie wiem co tam jeszcze . Oplaca sie cos skombinowac bo w tym okresie ktory mamy wozek jest tak masakrycznie brudny ze az boli, jednak nie wyobrazam sobie wkladac wozek w niego przed samolotem. niby mamy pierwszenstwo ale zanim zlozysz wozek to juz wszyscy sa w samolocie a ty glupia szukaj miejsca... a jeszcze gdzies dziecko musisz trzymac skladajac go. moze lepiej gondolke nadac jako bagaz a malego w foteliku na stelazu (nie wiem czy da sie zlozyc stelaz z fotelikiem razem) albo sam fotelik (tez trzeba go oddac), no i wiedz ze nie dadza ci wozka po wyjsciu z samolotu zaraz co jest dla mnie koszmarem - nie mialam o tym pojecia. Teraz to juz wezme plecak jako podreczny, malego w chuste i jakos bedzie ale za pierwszym razem szok, 10kg w 1 rece i 10kg w drugieji zapieprzaj taki kawal. Sie rozpisalam
Co do gondoli w uk, podczas calego mojego pobytu tam spotkalam tylko 1 osobe z gondolka, dla mnie tez to jest szok, wkladaja dzieci w foteliki, maja jakas dzika obsesje na punkcie graco (rowniez wozkow) ktore sa tak waskie w nogach ze brak mi slow , moje 8 miesieczne dziecko ledwo sie miescilo, a noga poruszac nie mogl . NAjgorszy widok dla mnie to takie miesieczne i mlodsze maluchy wlozone w sklepowe plastikowe foteliki na wozkach, masakra
Co do gondoli w uk, podczas calego mojego pobytu tam spotkalam tylko 1 osobe z gondolka, dla mnie tez to jest szok, wkladaja dzieci w foteliki, maja jakas dzika obsesje na punkcie graco (rowniez wozkow) ktore sa tak waskie w nogach ze brak mi slow , moje 8 miesieczne dziecko ledwo sie miescilo, a noga poruszac nie mogl . NAjgorszy widok dla mnie to takie miesieczne i mlodsze maluchy wlozone w sklepowe plastikowe foteliki na wozkach, masakra
Madzia Pokrowiec kupilam za 16 zeta w Ikei na dziale Przechowywanie To jest taka przezroczysta bardzo mocna torba z suwakiem dookola i ten najwiekszy rozmiar idealnie pasi na speediego.Preznacenie tej torby w oryginale jest jako torba do przechowywania poscieli....
Hannah Mi wozek odbieraja przy wejsciu do samolotu(i to panowie z obslugi mi go pakuja w torbe) i zawsze nim wyjde z samolotu wozio juz stoi badz zaraz podjezdza.A z chusta to swietny pomysl tylko moj maly chusty bebelulu nieznosil.On tylko wozek i lozeczko a rece tez byly i sa be.
A plecak do podrozy samolotowych to ekwipunek niezbedny.Choc ja mam zazwyczajlecak,torbe i 15 kg nadbagazu....
Hannah Mi wozek odbieraja przy wejsciu do samolotu(i to panowie z obslugi mi go pakuja w torbe) i zawsze nim wyjde z samolotu wozio juz stoi badz zaraz podjezdza.A z chusta to swietny pomysl tylko moj maly chusty bebelulu nieznosil.On tylko wozek i lozeczko a rece tez byly i sa be.
A plecak do podrozy samolotowych to ekwipunek niezbedny.Choc ja mam zazwyczajlecak,torbe i 15 kg nadbagazu....
BUBA no niestety nam pan nie chcial pomoc zlozyc wozka tylko stal nad wszystkimi - zawsze tak jest i czekal az mamy same sobie poradza. Pytalam o podstawianie wozka przy wyjsciu z samolotu to powiedzieli mi ze to zalezy od pana bagazowego ale watpia czy podstawi bo nigdy tego nie robia. Bebelulu to nie chusta dla mnie ale tez moze byc, mowie o wiazanej albo jakims mejtaju albo jakimkolwiek innym nosidle. Jako bagaz plecak mi rybka ale do samolotu jako podreczny nigdy wiecej torby nie wezme . Dla mnie tez niemozliwoscia jest zmiescic sie w 20kg we dwojke a placic 60zl za kg mi sie nie usmiecha , sa chyba nienormalni, wiem ze niektore linie przewiduja 10kg dla dziecka ale napewno nie tanie . wogole przy odprawie kazali mi zlozyc wozek na tasme, chore, ale nikt mi nie chcial dziecka potrzymac nawet, jak polozylam na stoliku go to celniczka sie wydarla ze zaraz spadnie, zrobilam awanture bo wozek nie podlega temu i nawet sie nie zmiescil, w uk tak samo chcieli ale nie zgodzilam sie , w dodatku windy nie dzialaly, nikt nam wozkow zniesc nie pomogl a bylo nas chyba z 5. Koszmar. Ale czlowieks ie uczy na bledach
reklama
sugar i Buba a ja ostatnio usłyszałam baaardzo niepochlebną opinię o energy... po 7 miesiącach użytkowania podobno jest kompletnie do niczego, rozklekotana i zniszczona. Jeżdżona była w mieście najpierw z gondolą. I szczena mi opadła, jak to uslyszałam, bo do tej pory myślałam, że to wózek idealny.
Proszę doradźcie mi, bo będę drugą po Dyziolku najbardziej upierdliwą uczestniczką tego forum ;-)
Byliśmy dzis z mężem w wózkowym sklepie i kompletnie zmieniły się wybory... jak już pisałam do tej pory na topie były energy właśnie i ten Fit spacerówka firmy Babywelt kolekcja 2008 ALU (315166504) - Aukcje internetowe Allegro
Po dzisiejszej wizycie strasznie spodobał sie nam TFK Buggster i... Maclaren Quest. Sama jestem w szoku, że maclaren, bo do dziś naśmiewałam się z tych wózeczków i mam, które je kupują (małe kółka, lans itp:-)). No i kajam się, bo wózek znakomicie zrobiony, śliczne kolory (zwłaszcza ten szaro fioletowy), super materiały i leciusieńki. Za to Buggster - waga podobna - ale o wiele mniej miejsca zajmuje, no i jest dużo szerszy i...droższy. Znów jestem w kropce. Czy quest jest dużo gorszy niż techno? Bo jednak zależałoby mi na tym, aby Małego nie wytrzęsło.
Chyba najlepiej by było, gdyby ktoś kupił wózek za mnie, bo w tym tempie nigdy sie nie zdecyduję
Wybór zawężam do trzech: maclaren, buggster, babywelt fit.
Kolejny raz proszę o pomoc...
Proszę doradźcie mi, bo będę drugą po Dyziolku najbardziej upierdliwą uczestniczką tego forum ;-)
Byliśmy dzis z mężem w wózkowym sklepie i kompletnie zmieniły się wybory... jak już pisałam do tej pory na topie były energy właśnie i ten Fit spacerówka firmy Babywelt kolekcja 2008 ALU (315166504) - Aukcje internetowe Allegro
Po dzisiejszej wizycie strasznie spodobał sie nam TFK Buggster i... Maclaren Quest. Sama jestem w szoku, że maclaren, bo do dziś naśmiewałam się z tych wózeczków i mam, które je kupują (małe kółka, lans itp:-)). No i kajam się, bo wózek znakomicie zrobiony, śliczne kolory (zwłaszcza ten szaro fioletowy), super materiały i leciusieńki. Za to Buggster - waga podobna - ale o wiele mniej miejsca zajmuje, no i jest dużo szerszy i...droższy. Znów jestem w kropce. Czy quest jest dużo gorszy niż techno? Bo jednak zależałoby mi na tym, aby Małego nie wytrzęsło.
Chyba najlepiej by było, gdyby ktoś kupił wózek za mnie, bo w tym tempie nigdy sie nie zdecyduję
Wybór zawężam do trzech: maclaren, buggster, babywelt fit.
Kolejny raz proszę o pomoc...