reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

agutek to dobrze, ja tez nie zaluje zakupu ale jak na razie non stop mi sie cos tam sypie....musze jechac z hamulcami bo z jednej strony wogole chwytac nie chce...reczny nie dziala wogole...masakra...na szczescie serwis jest niedaleko mnie - coz za cudowny zbieg okolicznosci :) - wiec nie musze gdzies tam wysylac i czekac tyle bo robia na miejscu ....

No to masz fajnie, ze serwis pod reka.
Ja to musze jezdzic po 100km :baffled:
Oczywiscie to duze utrudnienie dla mnie, wiec zawsze sie modle by z wozkiem nic sie nie dzialo :-D

x lander x1 sprawdzony i nie mam zadnych zastrzezen :)
to bardzo dobre i ssolidne wozki
X-Lander - new adventures
xlanderproductx1bw4.jpg

eni spokojnie zdazysz
ja wozek kupilam jak juz maly byl na swiecie :cool2:

sugar chyba widzialam inny model :happy2: naprawde tamtem telepal sie na kazda strone :baffled:

reklama
Czesc Kobitki kochane.
Ja nie wiem, moze Wy tez tak macie, ale ja widze u siebie cus takiego, ze Bebecar Vector mi sie tak spodobal, ze trudno bedzie mnie do niego zniechecic, pomimo, ze mi odradzacie piankowe kola, i ze naczytalam sie duzo jak to bebecary strasznie skrzypią....

Glowie sie nad tymi kolami - odpowiadajac na pytanie- mieszkam w miescie wiec czy na chodnikach powiedzmy standardowych, wiadomo ze nie gladkie jak stolnica, ale tez nie jakies straszne wertepy to te kola i ten akurat wozek nie dadza spac Malenstwu, czy glowka bedzie podskakiwac????
Moze ja przesadzam ale nie mam doswiadczenia kompletnie i nie wiem czego sie spodziewac.
Tez sobie tak pomyslalam, ze pomimo ze mieszkam w miescie to pewnie od czasu do czasu przez te powiedzmy 3 lata uzywania wozka wyskoczymy gdzies w teren (weekend, urlop). No i co mam sie stresowac tymi kolami na tych wypadach czy znowu przesadzam....

Caly czas przegladam neta szukajac innego wozka i nie umiem bebecara zastapic czyms innym bo zawsze sie cos znajdzie co bebecar ma a tamten nie..(np. obracane siedzisko, albo rozkladane a nie kubelkowe, albo tez nie zobacze go sobie na zywo bo jest dostepny tylko na necie albo 500 km ode mnie...)
Dziewczynki poradzcie cos nie zdecydowanej ciężarnej... Moze znacie kogos kto ma taki wozek?
Czytajac opinie natknelam sie tez ze maja waska ta spacerowke i ze dlugo nie posluzy, a ja jak juz wydaje te 2,5 tys to chcialabym miec jeden wozek a wygodny dla dziecka. Facet w sklepie mierzyl przy mnie to siedzisko i tak: szer. 32cm, dl.oparcia 47cm, dl. siedziska 25cm, podnozek 23cm.Czy to malo??
Wyprowadzcie mnie z bledu jesli sie w czyms myle...
Czekam na wszelkie uwagi. Pozdrawiam. A.

Witam :) widac tu dyskusja wozkowa trwa ;) ja bym potrzebowała rady :) mam 7 i pol miesiecznego synka i szukam jakes spacerowki dla niego :)bardziej taka parasolkowata ma byc bo chce juz jej uzywa do konca okresu wozkowego:) zastrzezenia to :
1.nie wiecej niz 7 kg (miszkam na 4 pietrze i sama musze targac ten wozek codziennie:) )
2.w miare nie drogi (450 zł gora)
3.zeby sie składał w miare szybko i jedna rekach bo jak mały zrobi sie jeszcze ciezszy(obecnie bedzie przeszło 9 kg) to bede go składac i w jednej rece wozek w drugiej małego)
4.nie musi miec jednej raczki moze miec dwie jak typowa parasolka, mniejsze kołka tez moga byc bo w zasadzie my tylko po miescie jezdzimy :)
5.rozkladane oparcie bo mam małego spiocha ;)

i nie wiem co jeszcze:) to ze dzidzia ma miec wygodnie to juz nie mowie bo to przeciez oczywiste ;)

myslalam o Zooper Twist bo to chyba w miare jedyne dobre rozwiazanie na obecna chwile :) chyba ze cos wynajdziecie:) błagam pomozcie :)

mamusia kacpusia- wszystkie :cool2: wymagania spelnia jane energy kosztuje co prawda 100 wiecej ale ja POLECAM moj maly jezdzi nia od lata i jestem meeeega zachwycona
wybieralam ta spacerowke bardzo dlugo i jestem zadowolona w 100%

ania ch: zapytslam mojej grudniowki ktora miala bebecara vectora i dostalam taka odpowiedz:
"mialam, okrutny shit
jak kogos korci zeby to kupic to nech reka boska broni
okropne kolka (moja najwieksza trauma to te kolka), stelaz szybko skrzeczy (i nie ma mozliwosci poprawy tego), do dupy amortyzacja (a wlasiwie jej brak, plasikowe gowno zamiast "paskow" ktore szybko sie psuja), bardzo wysoko zamocowana spacerowka i bardzo waska
plusy: wielgachna gondola (ale dla gondoli kupilabym innego bebecar np stylo at), duzy koszyk na zakupy, dluga spacerowka, dobry nieprzemakalny material, duza budka, regulowany podglowek w gondoli, spacerowka rozkladana na plasko"

takze odradzam...
wyglad moze ma fajny ale reszta do bani
no i faktycznie slaba jest dla mnie ta wysoko zamocowana spacerowka
i to nie pierwsza opinia jaka slyszalam o nim :no:

co do siedzonka montowanego w dwie strony: buzz tez byl kupiony miedzy innymi dlatego ale tak naprawde kiedy tylko Ignacy przesiadl sie do spacerowki wolal ogladac swiat przed soba i szybciutko trzeba bylo zmieniac na strone w kierunku jazdy - takze zaden to bajer tak naprawde
co do kolek piankowych to nie chodzi o to ze bedzie dzidzi glowa podskakiwac ( bo to akurat one lubia bardzo ;-)) ale bedziesz psioczyc ze niewygodnie sie prowadzi:tak:, dojdzie jeszcze zima, jesien gdzie plucha, snieg etc
ja generalnie piankowych poza parasolkami NIE TOLERUJE :no:

co do gondoli to ja mam dreami i wiele slyszalam ze mala ze waska etc a moj mlody ktory urodzil sie w grudniu jezdzil nia az do maja ( potem podmienilismy na spacerowke bo chcial wszystko widziec a nie dlatego ze sie nie miescil) i bylo ok a do malutkich nie nalezy...
tak samo mala ktora teraz jezdzi w gondoli..

moze speedi sx? dziewczyny ktore go maja sa zadowolone, buzz jest tez fajny
ja polecam jane slalom
chcesz 3 kola? czy 4?
dawaj jak najwiecej wymagan :-)

no wlasnie 100 zl wiecej ;) na te 100 zl wiecej musialabym czekac do przyszłego miesiaca a nie wiem czy dotrwam :) moj wozio wazy 11 kg plus prawie 10 kg dziecko plus zakuy na 4 pietro to nie lada wyczyn ;)

i tak chyba bede musiała poczekac:) cos mi sie wydaje ze nie uda mi sie wymuskac całej sumki na wozek :) tn jane podobał mi sie juz troche temu ale zooper tez jest fajny :) ma taki soczysty kolorek :) no i ma pałąk i okrycie na nozki :) nie wiem musze obadac oba na zywo :)

Sugarspunsister !
Dzieki za te wszystkie informacje i ze sie tak dla mnie dowiedzialas o ten wozek od posiadaczek. Nie chcialabym popelnic bledu wiec sie jeszcze mocno zastanowie i przemysle sprawe.
No jest tych mankamentow troche w tym wozeczku jak na taka cene....
Ja chce, z moim mezem na czele, 4 kolka , z przodu skretne 360 st. Pojezdzilismy takimi wozkami i takimi jak sztywne kola czy skretne ale nie w pelni i te calkiem obrotowe swietnie sie prowadzi, bez wysilku.
A teraz jeszcze raz przyjze sie tym wozkom co pisalas.
Tylko jedno pyt. mi sie nasowa, a w sumie dwa. Ten speedi sx to chyba 3 kolowiec? A drugie pyt.: Czytalam ze Quinny (chyba nawet na tym forum) maje gondolke z takim przewezeniem i ze to nie za fajne dla dziecka bo mu zabiera miejsce...
Wiec kombinuje dale.
Jeszcze raz wielkie dzieki!!

witajcie wózkowe maniaczki:)
ja chyba zdecyduje sie na buzza tego z 2008roku, trochę kosztuje ale trudno:) Zastanawiam sie czy nie kupić używanej gondoli, w sumie chyba ciężko byłoby taka gondole zniszczyć, jak myślicie? NA allegro ceny wahają sie od 350 do 450 plus jeszcze przesyłka, wiec zaczęłam szperać po sklepach internetowych i znalazłam obniżki z kolekcji z 2006 za 500zl, wiec chyba już lepiej nowa. Czy orientujecie sie czy te nowe gondole z 2008/07 sie czymś różnią od tych z 2006?poza kolorami oczywiscie:)

reklama
mamusia kacpusia co do palaka to ja kupilam palak do jane w calineczce.pl ;-)ale tak naprawde szybko poszedl w odstawke bo maly zrobil sie mega kreciolkiem i latwiej mi go posadzic czy wyjac z wozka :cool2:
co do okrycia na nozki to ja mam spiworek buzza ze spacerowki i jest gites

ania ch. tak oba wozki maja 3 kola :tak: co do gondoli to ja mam quinny i uwazam ze obiekcje na temat przewezonej gondoli sa mocno przesadzone
oba moje dzieciaki mieszcza sie spokojnie w kombinezonie i spiworku :tak: takze wogule bym sie tym nie przejmowala bo nie ma to zadnego znaczenia
a gondola i tak jezdzi sie najkrocej

no i masz racje eni 20- gondole oplaca sie kupic uzywana :tak: jak najbardziej
moja jezdzi juz drugi bobas i generalnie wyglada jak nowa! cale poszycie wewnetrzne mozna latwo wyjac i wyprac

Do góry