w wozku za 2,5tys jakos nie pasuje mi dorabianie paskow doszywanie czegokolwiekWitam,
Anrta,Anufifi obiecany opis patentu z oparciem + dokumentacja fot.
Nalezy zakupic okolo120 cm tasmy syntetycznej grubej w pasmanteri,takiej czarnej z ktorej robione sa np:smycze dla psow i jaka jest uzytaa pszy szelkach w spacerowce w quinnym o szerokosci 3 cm i do tego pasek 20 cm rzepa czarnego tez o szerokosci 3 cm.Krance tasmy nalezy grubo posmarowac superglue aby sie nie siepala. Naszyc rzepy na konce tasmy tak aby mozna bylo zapiac kolo,no i gotowe.teraz w siedzisku spacerowym przeciagasz mniejwiecej na wysokosci tych szarych uchwytow na raczce nasza skonstruowana tasme tak ze z jednej strony dotyka siedziska spacerowki a z drugiejtam gdzie jest zapiecie zachodzi na raczke i mozna super w ten sposob regulowac kat nachylenia,duzo prosciej i bardziej pionowo niz fabrycznie.
.
reklama
Hannah kurcze dziwne z ta budka bo mi po roku uzytkowania spacerowki na bruku nie sklada sie???Musze naprawde po ostrych dolach smignac z predkoscia swiatla coby sie cos ruszylo???Ale moze podrdzewiala jest ta moja ;-) bo sporo przeszla....a koleczko tak samo jak u Ciebie trzeba przy zmianie trybu trzeba w przod lob w tyl ruszyc.Ciesze sie ze tobie podpasowal bo widzialam dzis te"czekolade" na zywop i jest PIEEEEEKNA!!!!!!!!!!!!!! a brazy teraz w modzie
A co do luznosci pasow to tak kochana aby nie wypadlo ;-) w sensie moze byc luzno.Ja np pasy na ramienne poluzowywuje tak ze Frank ma je na biodrach bo majac na ramionach jest troche skrepowany.Pstrykne foto to wstawie.A w jakim wieku jest Twoje szczescie bo zapomnialam???
aneta Sprostowanie.Spacerowka quinny kosztuje 1125 zl a nie 2300zl
to cena z gondolka,fotelikiem,spiworkami,torba wiec jest znaczaca roznica.
A co do luznosci pasow to tak kochana aby nie wypadlo ;-) w sensie moze byc luzno.Ja np pasy na ramienne poluzowywuje tak ze Frank ma je na biodrach bo majac na ramionach jest troche skrepowany.Pstrykne foto to wstawie.A w jakim wieku jest Twoje szczescie bo zapomnialam???
aneta Sprostowanie.Spacerowka quinny kosztuje 1125 zl a nie 2300zl
to cena z gondolka,fotelikiem,spiworkami,torba wiec jest znaczaca roznica.
BUBA zobacze jeszcze jak bedzie jak sciagne faktycznie pasy z ramionek, bede miala chyba jednak stracha ze mi przelci bo on taki nieskoordynowany jeszcze jest - ma 7 miesiecy. Jak mu daje luzniej to zjezdza mi w dol Popytam jeszcze dziewczyny na moim forum jak z ta buda u nich i najwyzej zadzwonie do calineczki - sklada sie do tego pierwszego przeskoku.
anetAa w sumie sprostuje bube bo spacerowki sprzedawali ostatnio nowe na allegro za 899zl . Niestety nie ma wozkow idealnych i kupujac taki wiesz jak jest z oparciem i zgadzasz sie na to, to tak jakbys kupila sobie odtwarzacz cd bez mp3 i na sile probowala to zmienic i miala pretensje do producenta . W buzzie np nie polozysz dziecka na plasko, niektorym to nie przeszkadza, inni wlasnie przez to ich nie kupuja. siedzisko jest tak zrobione ze gdybys oparcie podniosla calkiem do pionu to tez by smiesznie bylo, tu pion a tu nogi lekko do gory, malo wygodna pozycja , podejrzewam ze chcieli to zrobic dla wygody maluchow zeby sobie lezaly i odpoczywaly w wozeczku, coz nie kazde dziecko tak lubi jezdzic...zeby to poprawic musieliby polowe rzeczy pozmieniac, podejrzewam ze w konstrukcji tez....no a jest domowy patent zeby poprawic , nie czytalam tekstu buby ale z tego co wkleilas widze ze nie trzeba nic doszywac....
anetAa w sumie sprostuje bube bo spacerowki sprzedawali ostatnio nowe na allegro za 899zl . Niestety nie ma wozkow idealnych i kupujac taki wiesz jak jest z oparciem i zgadzasz sie na to, to tak jakbys kupila sobie odtwarzacz cd bez mp3 i na sile probowala to zmienic i miala pretensje do producenta . W buzzie np nie polozysz dziecka na plasko, niektorym to nie przeszkadza, inni wlasnie przez to ich nie kupuja. siedzisko jest tak zrobione ze gdybys oparcie podniosla calkiem do pionu to tez by smiesznie bylo, tu pion a tu nogi lekko do gory, malo wygodna pozycja , podejrzewam ze chcieli to zrobic dla wygody maluchow zeby sobie lezaly i odpoczywaly w wozeczku, coz nie kazde dziecko tak lubi jezdzic...zeby to poprawic musieliby polowe rzeczy pozmieniac, podejrzewam ze w konstrukcji tez....no a jest domowy patent zeby poprawic , nie czytalam tekstu buby ale z tego co wkleilas widze ze nie trzeba nic doszywac....
no ja wiem ze spacerowka kosztuje mniej, ale cały zestaw wozkowy kosztuje duzo więcej
na stronie quinny jest wyraznie napisane ze Buzz to wozek typowo miejski-Urban, a SX do zadan specjalnych
a jak dla mnie siedzonko kubełkowe jest rewelacyjne, bo dzieciaczek lezy z nozkami uniesionymi troszkę wyzej, co jest bardzo zdrowe
moze niezbyt wygodne dla starszych dzieci, ale dla małych rewelacyjne
jak widze matki ktore woza bejbiki na płasko, a nozki im wisza, to az mnie skreca
na stronie quinny jest wyraznie napisane ze Buzz to wozek typowo miejski-Urban, a SX do zadan specjalnych
a jak dla mnie siedzonko kubełkowe jest rewelacyjne, bo dzieciaczek lezy z nozkami uniesionymi troszkę wyzej, co jest bardzo zdrowe
moze niezbyt wygodne dla starszych dzieci, ale dla małych rewelacyjne
jak widze matki ktore woza bejbiki na płasko, a nozki im wisza, to az mnie skreca
anetaa widzisz zalezy co komu pasuje, mowia ze maluch w fot samochodowym moze byc do 2h wiec z buzzem dla mnie to samo, nie wiem czy mnie by sie podobalo spac w takiej pozycji , glowa w gorze i nogi w gorze a brzuszek w dole . Ciekawe jak takie troszke starsze dzieci ktorym nozki zaczynaja wystawac za siedzonko, co sie dzieje od stopki do lydki jak je obrocisz do lezenia...to nie ze czepiam sie tylko ciekawa jestem gdzie stopy uciekaja sugar ty chyba masz starszego malucha powiedz cos? Moj maly spedza w wozku kilka godzin dziennie i nie wyobrazam sobie zeby nie mial mozliwosci chociaz w pewnym stopniu wyprostowania kregoslupa...ale wozeczek jest ladny, chyba jedyny ktory mi sie podoba z zarowiastymi kolorami
BUBA a mam jeszcze jedno pytanie, co myslisz o maclarenach? no a buda loto ino mnie
BUBA a mam jeszcze jedno pytanie, co myslisz o maclarenach? no a buda loto ino mnie
z tym sie nie zgodze, ktos kiedys tutaj wklejał to zdjecie wiec wkleje jeszcze razanetaa widzisz zalezy co komu pasuje, mowia ze maluch w fot samochodowym moze byc do 2h wiec z buzzem dla mnie to samo, nie wiem czy mnie by sie podobalo spac w takiej pozycji , glowa w gorze i nogi w gorze a brzuszek w dole . Ciekawe jak takie troszke starsze dzieci ktorym nozki zaczynaja wystawac za siedzonko, co sie dzieje od stopki do lydki jak je obrocisz do lezenia...
pod stopkami jest regulowany podnozek i dziecko 2 letnie sie miesci
a na leząco tez nie jest najgorzej i wcale nie tak jak w foteliku samochodowym
ale wiadomo kazdy preferuje cos innego i nikogo na siłe nie mozna przekonywac
ja napewno kupie Bazza, bo potrzebuję wozeczek lekki do targania na 2 pietro bloku oraz mały i łatwo składający sie do samochodu (choc nam wielki samochod)
nie potrzeba mi wielkich koszy na zakupy, bo ich nie robię, a jak juz to woze samochodem z marketu
no moze ktos mnie jeszcze namowi na cos innego
jak juz go bede miała to po poł roku uzytkowania bede mogła dopiero się wypowiedziec
tydzien testowania lub kilka godzin w sklepie nic nie mowi
anetaa ja nie dyskutuje ze maluch sie nie zmiesci czy beda mu nozki zwisaly jak podrosnie, mnie chodzi o pozycje spania na drugim zdjeciu, wygiete plecki w jedna strone i lydki w druga (o to wlasnie pytalam), jak fala . ostatnio spotkalam w markecie znajoma z buzzem i miala takie starsze dzieciatko ktore lezalo w wozku wlasnie w tej spiacej pozycji, dla mnie wygladalo to strasznie ale nie powiem zeby maly wygladal na niezadowolonego, ja osobiscie mialabym poczucie ze go krzywdze. Napewno tak nie jest bo by zabronili ich produkcji przez szykanowanie jaki zgubny wplyw maja kubelkowe na rozwoj czy cos tam a tak nie jest. Mojego malego nie udaloby sie tak ulozyc chocby nie wiem co, nie lubi tego strasznie, nawet te male odchylenia w speedi go juz draznia bo wymuszaja pozycje lezaca, chwyta za boki i chce sie podnosic, na razie nie pozwalam ale jak bedzie jak podrosnie , bede wprowadzala patenty opisane przez bube . W takim buzzie to chyba na tym palaku by sie podnosil
aneta ja nigdy nikogo nie znichecam do danego zakupu.podaje ino fakty a o gustach nie dyskutuje :-) Uzywalam Buza 6 miesiecy na zmiane z sx i bebeconfort high trek.Wiec mialam porwnanie.A co do siedzenia kubelkowego to owszem u doroslych bardzo zdrowa pozycja jest trzymanie nog powyzeej jednak pozycja lezaca w Buzzie z nozkami w gorze u niemowlaka moze powodowac niewlasciwe krztaltowanie krzywizy kregoslupa.Moj maly ma poltora roku a do Buzza juz nie wchodzi :-(
a co do wielkosci i wai to buzz ma wymiary po zlozeniu 62 cm x 30cm x 89cm i wazy 12,8 kg a speedi 53cmx34cmx83cm i wazy 13,8 kg
hannah Zeby zabroniono produkcji jakiegos produktu musi zostac przeprowadzone badanie(i to nie jedno)dosc kosztowne) co do konkretnego zagrozenia a federacji konsumenckich czesto nie stac aby walczyc z koncernami a koncerny wykorzystuja to i wciskaja poki moga bo obrot si liczy a klijent..................np: danonki
http://przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1507&Itemid=48&limit=1&limitstart=1
stara sprawa ale jakze prawdziwa....i naprawde znam osobiscie wiele mam ktore racza swoje maluszki w przekonaniu ze to ok bo instytut ite pe od 8-9 mca transgenicznymi danonkami....Niby nic im teraz nie bedzie ale tak jak i z kregoslupem wyjdzie za 10 lat.....
jasne ze nie mozna chuchac i dmuchac ale jesli ma sie swiadomosc warto podjac decyzje i wybrac "lepsze" zlo
;-);-);-);-);-)
a co do wielkosci i wai to buzz ma wymiary po zlozeniu 62 cm x 30cm x 89cm i wazy 12,8 kg a speedi 53cmx34cmx83cm i wazy 13,8 kg
hannah Zeby zabroniono produkcji jakiegos produktu musi zostac przeprowadzone badanie(i to nie jedno)dosc kosztowne) co do konkretnego zagrozenia a federacji konsumenckich czesto nie stac aby walczyc z koncernami a koncerny wykorzystuja to i wciskaja poki moga bo obrot si liczy a klijent..................np: danonki
http://przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1507&Itemid=48&limit=1&limitstart=1
stara sprawa ale jakze prawdziwa....i naprawde znam osobiscie wiele mam ktore racza swoje maluszki w przekonaniu ze to ok bo instytut ite pe od 8-9 mca transgenicznymi danonkami....Niby nic im teraz nie bedzie ale tak jak i z kregoslupem wyjdzie za 10 lat.....
jasne ze nie mozna chuchac i dmuchac ale jesli ma sie swiadomosc warto podjac decyzje i wybrac "lepsze" zlo
;-);-);-);-);-)
reklama